20 beauty tips για υπέροχο πρόσωπο και μαλλιά

Είναι η εποχή που «καθαρίζουμε» το πρόσωπό μας από το καλοκαίρι

20 χρήσιμες συμβουλές για την περιποίηση του προσώπου και των μαλλιών τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι και χρειάζεσαι ανανέωση.

Το καλοκαίρι τελείωσε και ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να προετοιμάσεις το πρόσωπο και τα μαλλιά σου για το φετινό φθινόπωρο.

© Jerzy Gorecki/Pixabay
  1. Όταν χρησιμοποιείς primer για σκιά ματιών, να το απλώνεις μόνο στα σημεία που πρόκειται να μπει χρώμα.
  2. Το ρουζ σε κρέμα (blush) θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που αγγίζει τα μάγουλά σου αν θέλεις να προβάλλεις μία εικόνα υγείας, με “φρέσκοτσιμπημένα” ζυγωματικά.
  3. Αν πρόκειται να βάλεις ψεύτικες βλεφαρίδες, να χρησιμοποιείς πάντα τη σκούρα κόλλα γιατί δένει καλύτερα με τις βλεφαρίδες.
  4. Όταν αγοράζεις “βιολογικά” προϊόντα ομορφιάς, φρόντισε να ελέγχεις εάν είναι πιστοποιημένα βιολογικά από κάποιον αξιόπιστο φορέα (όπως για παράδειγμα τον οργανισμό ECOCERT, έναν από τους πιο γνωστούς και μεγάλους φορείς πιστοποίησης οργανικών προϊόντων στον κόσμο, εγκεκριμένο από το υπουργείο Γεωργίας και το υπουργείο Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας). Αυτό θα σε αποτρέψει από την απάτη τυχαίων οργανικών προϊόντων που κατακλύζουν την αγορά.
  5. Χρησιμοποίησε ένα απολεπιστικό προσώπου δύο φορές την εβδομάδα για να αποβάλλεις το νεκρό δέρμα από το πρόσωπό σου. Το μακιγιάζ θα φαίνεται καλύτερα επάνω σε έναν καθαρό, απαλό καμβά.
  6. Αφού χρησιμοποιήσεις μια μαλακτική μάσκα μαλλιών, συνέχισε με ξέπλυμα με κρύο νερό για να “κλείσεις” τους πόρους των μαλλιών.
© Unsplash
  1. Για να κρατήσει η πλεξούδα των μαλλιών σου όλη μέρα, δοκίμασε να φορμάρεις μαλλιά τα οποία δεν έχεις ξεβγάλει από προϊόν στιλιζαρίσματος. Αυτό θα κάνει το στυλ να κολλήσει περισσότερο.
  2. Να χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό σαμπουάν μία φορά την εβδομάδα για να απαλλάσσεσαι από τυχόν συσσωρευμένο προϊόν περιποίησης που μπορεί να έχει μαζευτεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
  3. Εάν έχεις φθαρμένο βερνίκι νυχιών, πρόσθεσε γκλίτερ από πάνω για να καλύψεις την όψη του θρυμματισμένου χρώματος.
  4. Να χρησιμοποιείς ελαφρόπετρα στα πόδια σου μετά το ντους για να απαλλαγείς από τους ενοχλητικούς κάλους.
  5. Να ενυδατώνεις την περιοχή κάτω από τα μάτια σου με μια κρέμα ματιών για να αποτρέψεις το πρήξιμο και τις σακούλες.
© Unsplash
  1. Εάν έχεις ανοιχτόχρωμα μαλλιά, βάλε μια λοσιόν πάνω από τα φρύδια και τη γραμμή των μαλλιών όταν κάνεις self-tanning στο πρόσωπο. Θυμήσου να το απλώνεις με κυκλικές κινήσεις και να το φτάνεις μέχρι το λαιμό.
  2. Αν συχνά νιώθεις πολύ κουρασμένη για να πλύνεις το πρόσωπό σου το βράδυ πριν κοιμηθείς, κράτα πάντα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ στο κομοδίνο σου για να αποφύγεις μία λερωμένα σεντόνια και μία δυσάρεστη εικόνα το πρωί στον καθρέφτη.
  3. Πριν την αποτρίχωση με κερί μπορείς να παίρνεις 1-2 χαπάκια αντιφλεγμονώδους αναλγητικού (πάντα μετά από συμβουλή του γιατρού σου) για να αποφύγεις τον πόνο.
  4. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα είναι η απολέπιση, η οποία απαλλάσσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπει στην τρίχα να βγει στην επιφάνεια.
  5. Τα καρότα κάνουν καλό στα μαλλιά. Μία ισορροπημένη, υγιεινή δίαιτα δίνει φρεσκάδα και ομορφιά.
© Unsplash
  1. Η καλύτερη στιγμή για να βάζεις τις κρέμες είναι μετά το ντους, καθώς το δέρμα έχει απολιπανθεί.
  2. Να αντικαθιστάς τη μάσκαρα και το υγρό eyeliner κάθε 3-4 μήνες.
  3. Για να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών ζωντανό περισσότερο, χρησιμοποίησε σαμπουάν και μαλακτικά που έχουν σχεδιαστεί για βαμένα μαλλιά.
  4. Να χρησιμοποιείς κρέμα ή γαλάκτωμα καθαρισμού για να πλύνεις το πρόσωπό σου. Οι κρέμες στεγνώνουν λιγότερο από τα τζελ.