Τα γκρι μαλλιά είναι cool
Ⓒ Unsplash/ Nickolas Nikolic
Beauty

Τα γκρι μαλλιά είναι cool

Η Sarah Harris, η Jane Fonda και ο Anderson Cooper τα άφησαν γκρι. Εσύ ακόμη το σκέφτεσαι;

Η τάση του Grey hair έχει έρθει για να μείνει 

Γυναίκες και άνδρες ξοδεύουν εδώ και πολλά χρόνια ώρες στο κομμωτήριο, για να καλύψουν τις γκρι τρίχες στα μαλλιά τους, επειδή αφενός προδίδουν την ηλικία τους και αφετέρου, επειδή έχουν χαρακτηριστεί ως αντιαισθητικές. Είναι, όμως, όντως έτσι σήμερα; 

Τα γκρι μαλλιά είναι τάση, που εμφανίστηκε πριν κάποια χρόνια και πρόκειται να μείνει. Οι τολμηροί που αποφάσισαν ότι θέλουν να την υιοθετήσουν, εξοικονόμησαν χρόνο και χρήματα. Το σημαντικότερο όλων: μετά την υιοθέτηση του Grey hair trend ένιωσαν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι τάσεις της μόδας έρχονται και φεύγουν, καθώς εναρμονίζονται με τα κοινωνικές πρότυπα κάθε εποχής. Το κυρίαρχο κίνημα αποδοχής της διαφορετικότητας συνέβαλε στην απενοχοποίηση του γκρι μαλλιού.

Το χρώμα των μαλλιών μας παράγεται από κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα. Τα μελανοκύτταρα παράγουν μελανίνη, ή χρωστική ουσία. Η μελανίνη είναι αυτή που δίνει και στο δέρμα το χρώμα του. Καθώς μεγαλώνει κανείς, το σώμα παράγει λιγότερη μελανίνη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα γκρίζα μαλλιά.

Συνεπώς, η γήρανση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη γκρίζων μαλλιών, ο οποίος επηρεάζεται βέβαια και από την εθνικότητα του ατόμου. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν ασθένειες που σχετίζονται με την ανάπτυξη γκρίζων μαλλιών. Το τελευταίο καθιστά πιο επιτακτική την ενθάρρυνση των ανθρώπων να υιοθετήσουν το Grey hair trend, εφόσον το επιθυμούν. Εάν πιστεύετε και εσείς ότι  το να αφήσετε τα μαλλιά σας να γκριζάρουν είναι κάτι που θα σας ταιριάζει, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε παγκοσμίου φήμης celebrities που το έχουν ήδη τολμήσει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice