5 tips για να κρύψετε τα κουρασμένα σας μάτια

Πώς να «σβήσετε» τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες σε πέντε κινήσεις

Συμβουλές ομορφιάς: 5 make-up tips για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους, τα πρησμένα μάτια και τις σακούλες της κούρασης από το βλέμμα σας.

Μαύροι κύκλοι, πρησμένα μάτια, επίμονες σακούλες απαιτούν τη συγκάλυψή τους. Πώς να πετύχετε ένα βλέμμα που κρύβει κάθε ίχνος κούρασης; Εύκολα. 

Χρησιμοποιήστε ένα διορθωτικό χρώματος
Στους μαύρους κύκλους δεν βοηθά ιδιαίτερα το κονσίλερ ή, για την ακρίβεια, δεν αρκεί αν χρησιμοποιηθεί μόνο του. Όλη τη δουλειά την κάνει το διορθωτικό χρώματος, που κυκλοφορεί στο εμπόριο είτε ως στικ είτε ως μολύβι. Αφού εφαρμόσετε την κρέμα ματιών και πριν περάσετε στο κονσίλερ, χρησιμοποιήστε ένα διορθωτικό σε χρώμα βερικοκί, το οποίο εξουδετερώνει τις μοβ αποχρώσεις των κύκλων. Χαράξτε με το μολύβι ή το στικ την περιοχή κάτω από τα μάτια και απλώστε με το δάχτυλό σας μέχρι να ανακατευτεί με την κρέμα και να δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τοποθετήστε το κονσίλερ με έξυπνο τρόπο
Η «εξυπνάδα» έγκειται στο να μη φτάνει το κονσίλερ μέχρι το κάτω βλέφαρο, γιατί τότε το μακιγιάζ φαίνεται αφύσικο και επίπεδο. Αντιθέτως, βάλτε το προϊόν στην πιο σκοτεινή περιοχή των ματιών και απλώστε με το δάχτυλο. 

Απλώστε μια nude σκιά
Όταν είστε κουρασμένες, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε φωτεινά προϊόντα μακιγιάζ. Οι σκούρες σκιές και το αϊλάινερ κάνουν τα κουρασμένα μάτια να φαίνονται βαριά. Αντιθέτως, μια λευκή γραμμή στο κάτω βλέφαρο και μια nude σκιά φωτίζουν το λευκό των ματιών δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων και λαμπερών ματιών. 

Περιποιηθείτε τα φρύδια σας
Το βούρτσισμα των φρυδιών ζωντανεύει τα μάτια. Χτενίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω για να ανυψώσετε το βλέμμα και στερεώστε το «χτένισμα» με ένα κατάλληλο τζελ. 

Ολοκληρώστε με λίγο highlighter
Βάλτε μια μικρή ποσότητα highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιά και στην έξω πλευρά του φρυδιού, ακριβώς κάτω από τις τελευταίες τριχίτσες. Η λάμψη και οι φωτεινές ανταύγειες του προϊόντος θα εξαφανίσει κάθε ίχνος κούρασης.