Τι άλλο μπορώ να κάνω με τη βότκα εκτός από το να την πιω;

Κυριολεκτικά: μη την πιείτε, λουστείτε

11 συνταγές ομορφιάς και περιποίησης για διαφορετικές χρήσεις της βότκας.

Η Ρωσία δεν είναι και πολύ δημοφιλής στις μέρες μας αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι της χρωστάμε τη βότκα, αυτό το ποτό με το οποίο τόσες ιστορίες έχουμε συνδέσει στις ζωές μας και στις νύχτες μας – ή και καθόλου, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν καν να τη βάλουν στο στόμα τους.

Μπορούν όμως να τη βάλουν στο πρόσωπό τους και τα μαλλιά τους, και αυτό είναι κάτι, όχι πολύ γνωστό.

Στη Ρωσία η βότκα είναι κάτι σαν το Θαυματουργό Νερό: τη χρησιμοποιούν στα πάντα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το ξέπλυμα του στόματος μέχρι σαν θεραπεία για την τριχόπτωση. Άλλωστε, στα ρωσικά σημαίνει “λίγο νερό” ή “αγαπημένο νερό”.

Πραγματικά ένα κρυστάλλινο υγρό που επινοήθηκε το 1503 από μοναχούς του Κρεμλίνου που το χρησιμοποίησαν ως τοπικό αντισηπτικό και θεραπευτικό ποτό. Η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα – κάτι που μπορεί να είναι λίγο περίεργο με την πρώτη ματιά. Έπειτα, βλέπεις τα πλεονεκτήματα ομορφιάς που προσφέρει και καταλαβαίνεις ότι είναι απλά σαν την αγάπη των Γάλλων για το κρασί…

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο τρόπους να ζεσταθούμε φέτος τον χειμώνα που προμηνύεται αληθινά κρύος, πέσαμε στη βότκα και τις διάφορες χρήσεις της και με έκπληξη είδαμε πόσο αποτελεσματική θεωρείται σε συνταγές ομορφιάς.

1. Έχει στυπτική δράση
Ανακατέψτε ίσες ποσότητες βότκας και νερού και στη συνέχεια εφαρμόστε με ένα βαμβάκι στο πρόσωπό σας ως στυπτικό. Θα καθαρίσει το δέρμα και θα συσφίξει τους πόρους.

2. Παλιά συνταγή ομορφιάς για σύσφιξη
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ίσες ποσότητες φρέσκου χυμού λεμονιού, δυνατό τσάι από τριαντάφυλλο, δυνατό τσάι μέντας και βότκα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνετε σε δίσκο για παγάκια για κατάψυξη. Όταν παγώσουν, τυλίξτε ένα παγάκι σε ένα λεπτό βαμβακερό μαντήλι και τρίψτε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό για 2-5 λεπτά. Ο πάγος μειώνει το φούσκωμα, ενώ η βότκα και ο χυμός λεμονιού συσφίγγουν τους πόρους και φωτίζουν το δέρμα. Το τσάι από τριαντάφυλλο ηρεμεί κάθε φλεγμονή και το τσάι μέντας προάγει τη μικροκυκλοφορία δίνει μια υγιή λάμψη.

© Ali Pazani/Unsplash

3. Όχι άλλο φριζάρισμα
Προσθέστε ένα σφηνάκι βότκα στο conditioner που χρησιμοποιείτε. Θα μειώσει το pH των μαλλιών, εμπλουτίζοντας την κερατίνη η οποία είναι η βασική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά μας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερο φριζάρισμα και άφθονη λάμψη σαν να παίζετε σε διαφημιστικό στην τηλεόραση.

4. Καθαριστικό στο ξέβγαλμα για ακόμα πιο λαμπερά μαλλιά
Αναμείξτε μια κούπα νερό με μια κουταλιά της σούπας βότκα και χρησιμοποιήστε την ως τελευταίο ξέβγαλμα μετά το λούσιμο και το μαλακτικό. Ιδανικό για την αφαίρεση της συσσώρευσης προϊόντος από το τριχωτό της κεφαλής και τις τρίχες, κάνοντας τα μαλλιά λαμπερά!

5. Μειώστε την πιτυρίδα
Το ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής είναι ενοχλητικό και αντιαισθητικό. Καταπολεμήστε το ως εξής: Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο σε ένα φλιτζάνι βότκα και αφήστε το όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, στραγγίστε το διάλυμα και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε για μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.

6. Προλάβετε την τριχόπτωση
Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι, μια κουταλιά της σούπας χυμό κρεμμυδιού (μισό κρεμμύδι στο μπλέντερ μαζί με λίγο νερό) και ένα σφηνάκι βότκα και απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το στα μαλλιά σας όλη τη νύχτα (προστατευμένο με ένα σκουφάκι μπάινου) και ξεπλυθείτε το πρωί. Η βότκα καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνει τις τοξίνες από τα μαλλιά και διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας.

7. Διώξτε την οσμή των ποδιών
Απλά τρίψτε το κάθε πόδι με βότκα όση ένα σφηνάκι και τέρμα η άσχημη οσμή. Άμεσα αποτελέσματα.

©Μaria Οrlova/Pexels

8. Όχι πια άσχημη αναπνοή
Ξεπλύνετε με μισό σφηνάκι το στόμα σας για περίπου ένα λεπτό και η αναπνοή σας θα καθαρίσει και θα γίνει αμέσως ευχάριστη. Για ακόμα πιο ευχάριστη διάθεση, καταπιείτε τη βότκα, αρκεί να μην οδηγείτε ή δουλεύετε.

©Kevin Laminto/Unsplash

9: Θεραπεύει τον επιχείλιο έρπη
Απλώστε με ένα κομμάτι βαμβάκι λίγη βότκα σε έναν έρπη για να τον στεγνώσει.

10. Θεραπεύει τα εξανθήματα από τσουκνίδα
Ρίξτε λίγη βότκα σε ένα εξάνθημα από τσουκνίδα ή δηλητηριώδη κισσό για να ανακουφίσετε τον κνησμό – αφαιρεί το έλαιο ουρουσιόλης που προκαλεί αυτό τον ερεθισμό.

11. Το τέλειο ξύρισμα
Ένα απαλό ξύρισμα ξεκινά με ένα εξαιρετικά καθαρό ξυράφι. Για αυτό, μουλιάστε τη λεπίδα σας σε ένα φλιτζάνι βότκα μετά το ξύρισμα. Η βότκα θα την αποτρέψει από το να σκουριάσει και θα καθαρίσει τυχόν συσσώρευση βακτηρίων.