Μήπως ήρθε η ώρα να τα κόψουμε όλες καρέ;
©EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON
Beauty

Μήπως ήρθε η ώρα να τα κόψουμε όλες καρέ;

Το καρέ θα είναι πάντα τάση

Λόγοι για να υιοθετήσεις το bob cut hairstyle με αφορμή τις δηλώσεις των hairstylists για την επιστροφή του καρέ

Πολλοί hairstylists είπαν πως το 2022 τα bobs επιστρέφουν. Κάποιοι λένε πως τα μαλλιά είναι απλά τρίχες αλλά πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πως τα μαλλιά τους αποτελούν μέρος της ταυτότητάς τους. Το καρέ μαλλί ή αλλιώς bob cut θεωρείται μια τολμηρή επιλογή και συχνά παραπέμπει σε άτομα με δυναμικότητα. Οι άνθρωποι, που δεν έχουν τόση αυτοπεποίθηση, είναι πιθανόν να διστάζουν να τολμήσουν αυτό το hairstyle. Εμείς έχουμε να σας απαριθμήσουμε πολλούς λόγους που αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την αλλαγή.

Κοντά μαλλιά ίσον υγιή μαλλιά 

Τα κοντά μαλλιά συμβάλλουν στην υγεία της τρίχας, καθώς όταν κουρεύουμε τα μαλλιά μας αφαιρείται η ψαλίδα και οι σπασμένες άκρες. Την ίδια στιγμή, το μήκος του καρέ βοηθά στην σωστή ενυδάτωση των μαλλιών με αποτέλεσμα να μακραίνουν πιο γρήγορα. Επιπλέον, αν διαθέτετε αδύναμα μαλλιά και λεπτή τρίχα, το κοντό μαλλί θα δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά σας είναι πιο πυκνά απ' ότι στην πραγματικότητα.

Το καρέ είναι το πιο φθηνό λιφτινγκ 

Συχνά λέγεται ότι το καρέ λειτουργεί ως ένα φυσικό λίφτινγκ. Είναι γεγονός ότι το καλοκουρεμένο καρέ αποτελεί ένα οπτικό κόλπο, καθώς το γεωμετρικό του σχήμα δημιουργεί ένα  νοητό πλαίσιο στο πρόσωπο. Ένα καρέ είναι ικανό να αναδείξει τα ζυγωματικά, το σαγόνι και τα μάτια ενός προσώπου. Ακόμη, το καρέ ψηλώνει το λαιμό και τον κορμό, με αποτέλεσμα όλο το σώμα να φαίνεται πιο ψηλό και πιο αδύνατο.

Λιγότερα μαλλιά, περισσότερος χρόνος

Τέλος, ένα bob cut δεν απαιτεί τόση φροντίδα όση το μακρύ μαλλί, όποτε μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο στην καθημερινότητά σας. Αν αυτοί οι λόγοι δεν σας έχουν πείσει να το δοκιμάσετε, τότε δείτε παρακάτω μερικούς από τους αγαπημένους μας celebrities όλων των ηλικιών που το έχουν υιοθετήσει.

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice