H Estee Lauder διαπραγματεύεται την αγορά του brand Tom Ford
Ο Τομ Φόρντ © ΕPA
Beauty

Η Estee Lauder εξαγοράζει την Tom Ford

Oι δυο εταιρείες συνεργάζονται στον τομέα των αρωμάτων από το 2005

62224-137655.jpg
Newsroom |

Estee Lauder: Ένα βήμα πριν από την εξαγορά της Tom Ford

Ένα βήμα πριν από την εξαγορά της Tom Ford βρίσκεται η Estee Lauder στην τιμή των 2,8 δισ.δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους της, υποσκελίζοντας τελικά μία σειρά από άλλους «μνηστήρες» που είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του brand, σύμφωνα με πηγές.

Η Tom Ford ξεκίνησε πριν αρκετό καιρό αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Estee Lauder, η οποία πωλεί γνωστές μάρκες καλλυντικών, όπως MAC, Clinique και Aveda, με τη συμφωνία να αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Η Estée Lauder με έδρα τη Νέα Υόρκη πουλάει κυρίως προϊόντα περιποίησης δέρματος, καλλυντικά και αρώματα. Οι μάρκες της περιλαμβάνουν τις MAC, Clinique, La Mer και Aveda. Με αγοραία αξία σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει τα μέσα για να κάνει μια τέτοια συμφωνία.

Η Tom Ford είναι περισσότερο γνωστή για τα ανδρικά της ρούχα, αν και πωλεί και γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και μια ταχέως αναπτυσσόμενη σειρά καλλυντικών και αρωμάτων. Η Estée Lauder ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το τμήμα καλλυντικών και αρωμάτων, με το οποίο έχει ήδη μια μακροχρόνια συμφωνία αδειοδότησης, και θα μπορούσε ενδεχομένως να αναζητήσει να αδειοδοτήσει τις σειρές ρούχων αλλού, σύμφωνα με τις πηγές.

Το 2005, ο Τομ Φορντ συμβουλεύτηκε την Estee Lauder για ένα άρωμα, το Youth-Dew Amber Nude. Αμέσως μετά, η εταιρεία καλλυντικών έδωσε τη συγκατάθεσή της να αναπτύξει και να διανείμει αρώματα και καλλυντικά με την επωνυμία Tom Ford Beauty.

Ο Φορντ με καταγωγή από το Τέξας, ίδρυσε την ομώνυμη επωνυμία του μετά από μια μακρά θητεία ως δημιουργικός διευθυντής στην Gucci. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice