Πώς να αφαιρέσεις εύκολα και σωστά το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου
© Pixabay
Beauty

Πώς να αφαιρέσεις εύκολα και σωστά το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι μια σημαντική και χαλαρωτική διαδικασία, δεν είναι αγγαρεία

Συμβουλές ομορφιάς: Ποια τα βήματα για να αφαιρέσουμε εύκολα και σωστά το μακιγιάζ από το πρόσωπό μας.

Η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι απαραίτητη για να διατηρείται το δέρμα μας χαρούμενο και υγιές. Ναι, είναι μια βαρετή διαδικασία, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να γίνει. Το πρώτο βασικό βήμα σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς είναι ο καθαρισμός του δέρματος, και αυτό το βήμα δεν πρέπει να θεωρείται αγγαρεία. Η πιο απλή μέθοδος είναι με τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, αλλά για κάτι πιο δημιουργικό μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Είμαστε υπομονετικοί και ευγενικοί με το πρόσωπό μας
Είναι σημαντικό να δουλεύουμε τον καθαρισμό του προσώπου μας από το μακιγιάζ αργά και με προσοχή. Το δέρμα μας είναι λεπτό και το υπερβολικό τρίψιμο, τράβηγμα, ζούληγμα οδηγεί σε σημάδια πρόωρης γήρανσης. Επίσης ο υπερβολικός «ζήλος» μπορεί τελικά να αποβεί αναποτελεσματικός στο ξεβάψιμό μας. 

Είμαστε ζεν
Η αφαίρεση του μακιγιάζ μπορεί να γίνει μια ζεν, ηρεμιστική, χαλαρωτική και καταπραϋντική εμπειρία, αν γίνεται με μεράκι. Είναι μια πράξη αυτοφροντίδας, είναι χρόνος αφιερωμένος στον εαυτό μας, ας μην τον χαραμίζουμε με βιασύνες. 

Δοκιμάζουμε τον διπλό καθαρισμό
Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μείνουν υπολείμματα μακιγιάζ, προβαίνουμε στον διπλό καθαρισμό. Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο ενδεχομένως ακούγεται. Ξεκινάμε με ένα cleanser και ολοκληρώνουμε με ένα κανονικό πλύσιμο. Σήμερα, που η κοσμετολογία έχει εξελιχτεί επιστημονικά, τα προϊόντα καθαρισμού κάνουν δύο (τουλάχιστον) δουλειές: αφαιρούν το μακιγιάζ και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. 

Κάποιοι επιμένουν σε προϊόντα με βάση το λάδι. Τα έλαια του καθαριστικού διαλύουν το μέικ απ, το λιώνουν, ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε κάποιο αδιάβροχο προϊόν μακιγιάζ. Η διαδικασία είναι απλή: Απλώνουμε το cleanser, κάνουμε ένα ελαφρύ μασαζάκι και ξεπλένουμε με νερό. Αν δεν το έχουμε με τα έλαια, επιλέγουμε ένα απλό, αλλά πάντα απαλό και «ευγενικό» προϊόν καθαρισμού. Στο εμπόριο υπάρχουν cleanser που υπόσχονται πως καθαρίζουν, θρέφουν και φροντίζουν το δέρμα. 

Τα μάτια σαν τα μάτια μας!
Τα μάτια θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά «νερά καθαρισμού», τα οποία είναι απαλά και αποτελεσματικά. Μουλιάζουμε ένα βαμβάκι με το προϊόν και το αφήνουμε πάνω στα μάτια μας. Για τα δυσπρόσιτα σημεία στις βλεφαρίδες ή τις γωνίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα q-tip βουτηγμένο στο νεράκι-καλλυντικό. 

Ολοκληρώνουμε με τις κρεμούλες μας
Πάνω στο φρεσκοκαθαρισμένο μας πρόσωπο, συνεχίζουμε τη ρουτίνα περιποίησης με τους ορούς, τις κρεμούλες, ό,τι βάζουμε τέλος πάντων, πριν τον ύπνο. Με τις υγείες μας!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice