6 beauty trends που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την σεζόν

Συμπεριλαμβάνονται έντονα μάτια, sleek μαλλιά και σβησμένα φρύδια.

Οι πασαρέλες μας έδειξαν τα επικρατέστερα beauty trends του χειμώνα

Χείλη φωτιά
Το κόκκινο κραγιόν είναι μια διαχρονική επιλογή. Ωστόσο, ο τρόπος που εφαρμόζεται και οι τόνοι που επιλέγουμε, αλλάζουν από εποχή σε εποχή. Για φέτος τον xειμώνα, αφήστε στην άκρη τις «σκοτωμένες» μπορντό και κεραμιδί αποχρώσεις και τολμήστε τα έντονα κόκκινα. Στις πασαρέλες των Erdem, Tory Burch και Sacai, είδαμε ματ κόκκινα χείλη, με ζεστούς πορτοκαλί υποτόνους να πρωταγωνιστούν σε γυμνές επιδερμίδες, με ούτε ίχνος μάσκαρας. Εμείς πάντως λίγο concealer θα το βάλουμε. 

© Unsplash

Μα που πήγαν τα φρύδια;
Σε μια εκπληκτική τροπή των γεγονότων στη μόδα, από τα σκούρα και γεμάτα φρύδια που επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια, περνάμε στη νέα εποχή των «ανύπαρκτων» φρυδιών. Στο μυαλό μας έρχεται αμέσως η Bella Hadid με τα πολύ λεπτά και άχνα της φρύδια. Στα catwalks των Versace και Burberry, βέβαια, είδαμε μια ακόμα πιο edgy προσέγγιση του trend με τη make up artist Pat McGrath να δίνει με τη δύναμη του ντεκαπάζ μια τελείως διάφανη όψη στα φρύδια των μοντέλων. Συνδυαστικά με ένα σκούρο μακιγιάζ στα μάτια, το αποτέλεσμα μαγνητίζει.

Η Bella Hadid. © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Euphoria μάτια
Σύμφωνα με το Google search, προϊόντα όπως το glitter ματιών, τα αυτοκόλλητα διαμαντάκια και οι μεταλλικές σκιές, ήταν κάποιες από τις μεγαλύτερες αναζητήσεις σχετικά με το μακιγιάζ του 2022. Σωστά, ό,τι φορούσαμε στα 00s επιστρέφει, χωρίς αμφιβολία επηρεασμένο από τα απίστευτα μακιγιάζ ματιών της σειράς Euphoria και της «Night luxe» αισθητικής του TikTok. Οι πασαρέλες ακολούθησαν τη μανία, αγκαλιάζοντας το trend είτε με πολύ artistic βλέφαρα όπως μας έδειξαν οι οίκοι Simone Rocha και Gucci, είτε δίνοντας λίγο φως στα μάτια με λαμπερές ασημένιες σκιές όπως ο Dior.

© Daniele Venturelli/Getty Images for Gucci

Σκοτεινό & σβησμένο
Τα «μουτζουρωμένα» μάτια και τα τολμηρά, σκούρα χείλη αντανακλούν τη βασική διάθεση των φετινών makeup trends. Το συγκεκριμένο makeup look έχει κάτι από την grunge αισθητική των 90s, με το σβησμένο εφέ που αποκτά το μακιγιάζ ύστερα από μια έντονη νύχτα πάρτι. Ο Blumarine συνδύασε glossy μαύρα κραγιόν μαζί με σκούρες μοβ σκιές στα μάτια, ο Versace επέμεινε σε ολόμαυρα σβησμένα eye looks, ενώ οι Lanvin και Saint Laurent έπαιξαν με navy blue αποχρώσεις. Η επιδερμίδα μένει συνήθως φυσική και λαμπερή.

© Blumarine.com

Sleek μαλλιά
Το αγαπημένο στιλ μαλλιών των catwalks δεν έχει ξεθωριάσει ακόμα από τις επικρατέστερες τάσεις, καθώς οι σχεδιαστές επέλεξαν το γυαλισμένο, sleek χτένισμα και για φέτος τον χειμώνα. Ο Prada εμφάνισε όλα του τα μοντέλα με ένα αυστηρά τραβηγμένο-προς τα πίσω hairstyle, που γυάλιζε έντονα κάτω από τα φώτα της πασαρέλας. Αρκετοί ακόμα οίκοι όπως οι Fendi και Jil Sander κράτησαν μια λίγο πιο ανάλαφρη προσέγγιση του συγκεκριμένου look, αναδεικνύοντας την φυσική υφή των μαλλιών.

© Instagram / Lanvin

Ιδιαίτερα νύχια
Αν και η εμφάνισή τους μπορεί να μη γίνεται πάντα αισθητή στην πασαρέλα, τα νύχια για τον Χειμώνα του 22-23 ήταν γεμάτα λάμψη, χρώμα και ιδιαίτερες τεχνικές. Οι Christian Siriano και Peter Do μας έδειξαν ιδιαίτερα abstract σχέδια που έδιναν μια ιδιαίτερη πινελιά στην τελική εικόνα. Ο Dion Lee από την άλλη, έβαψε τα νύχια των μοντέλων του σε έντονες μεταλλικές αποχρώσεις του χρωμίου, ένα από τα μεγαλύτερα nail trends της σεζόν. Τα σχήματα που κυριάρχησαν ήταν κυρίως μακριά και αμυγδαλωτά, σε πιο γεωμετρικό ballerina στιλ ή τελείως φυσικά και κοντά.

© Ian Gavan/BFC/Getty Images for BFC
© Glowsly.com