Cara Delevingne, Sydney Sweeney, Dove Cameron
© Instagram Cara Delevingne / Sydney Sweeney / Dove Cameron
Beauty

Το «ακριβό καστανό» είναι η απόχρωση μαλλιών που θα δούμε παντού αυτόν τον χειμώνα

Τα φετινά hairtends αφήνουν στην άκρη το ντεκαπάζ και κεντράρουν στις πλούσιες καστανές αποχρώσεις

Expensive brunette: Μάθε τα πάντα για τη viral απόχρωση μαλλιών της Hailey Bieber που θα ανεβάσει το στιλ σου και θα βοηθήσει την υγεία των μαλλιών σου

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αξεσουάρ που μπορούν να βοηθήσουν μια εμφάνιση ώστε να δείξει «ακριβή», όπως για παράδειγμα μια κομψή designer τσάντα, ένα κασμιρένιο πουλόβερ ή ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Την ίδια πινελιά πολυτέλειας όμως μπορεί να σου την χαρίσει και ακόμα μια επιλογή, η οποία δεν απαιτεί ένα ξεφάντωμα αγορών στο Net-a-porter. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μια επίσκεψη σε κάποιο κομμωτήριο, για να δοκιμάσεις την πιο hot τάση στα μαλλιά αυτής της σεζόν.

Μιλάμε για το «πλούσιο», ή αλλιώς «ακριβό καστανό» χρώμα μαλλιών, το οποίο έχουν υιοθετήσει αρκετές celebrities και style icons, λέγοντας αντίο στα χαρακτηριστικά ξανθά τους μαλλιά. Κάποιες από αυτές είναι φυσικά η Hailey Bieber, η οποία έριξε το Instagram όταν εμφανίστηκε με την νέα της σοκολά απόχρωση μαλλιών. Ακολούθησε η ηθοποιός Dove Cameron, το μοντέλο Cara Delevingne, όπως και η Sydney Sweeney, η αγαπημένη (πρώην) ξανθιά από την σειρά Euphoria.

Τι ακριβώς όμως είναι το «expensive brunette»;

Όταν μιλάμε για τον όρο «ακριβό καστανό», δεν αναφερόμαστε στην ουσία σε μια συγκεκριμένη απόχρωση. Η τάση κεντράρει κυρίως στο λαμπερό τελείωμα των μαλλιών και την ανεπιτήδευτη κομψότητα που δίνουν γενικότερα, οι βαθιές καστανές αποχρώσεις. Ακολουθεί την στροφή προς την φυσική ομορφιά, την φροντίδα της υγείας των μαλλιών μας, καθώς συνυπάρχει μαζί με την τάση των «liquid hair» που θέλει τα μαλλιά να αντανακλούν το φως σαν καθρέφτης.

Σίγουρα λοιπόν δεν πρόκειται για ένα μουντό, μονοδιάστατο καστανό που μπορούμε να αποκτήσουμε με μια βαφή που θα κάνουμε μόνες μας στο σπίτι. Είναι συνήθως ένας πολυεπίπεδος συνδυασμός φωτεινών καστανών, ζεστών σοκολατί ή πιο σκούρων αποχρώσεων της μόκας, που δίνουν ως αποτέλεσμα ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα που ακτινοβολεί. Όπως κατάλαβες, η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι συνήθως απαραίτητη.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την προϋπάρχουσα βάση μας, ενώ η επιλογή του επιπέδου ή των τόνων του καστανού, καθορίζονται πάντοτε με βάσει τον υποτόνο της επιδερμίδας και το χρώμα των ματιών μας. Οι φωτεινές καστανές αποχρώσεις, κατά κανόνα ταιριάζουν υπέροχα με τις πιο σταρένιες επιδερμίδες και κάνουν τα καφετί, μελί ή πράσινα μάτια να λάμπουν. Τα πιο βαθιά καστανά, δίνουν ζωή στις πιο χλωμές επιδερμίδες, ενώ προσθέτουν φωτεινότητα στα μπλε ή γκρίζα μάτια. Είναι η καλύτερη επιλογή για τις ήδη καστανές/μελαχρινές που αναζητούν μια έξτρα λάμψη στα μαλλιά τους, όσο και σε γυναίκες με ξανθά ή κόκκινα μαλλιά που θέλουν να κάνουν μια ήπια μετάβαση στις καστανές αποχρώσεις.

Πώς θα συντηρήσεις το αποτέλεσμα

Αν και το όνομά του υποδηλώνει ένα στιλ μαλλιών που πρόκειται να κοστίσει πολλά, στην πραγματικότητα, έχει μια εκπληκτικά χαμηλή συντήρηση. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που τόσες γυναίκες στρέφονται στο συγκεκριμένο trend. Επειδή το χρώμα είναι ντεγκραντέ, θα εξακολουθήσει να φαίνεται υπέροχο καθώς η φυσική ρίζα μακραίνει, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέψεις στο κομμωτήριο θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Για να κρατήσετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα από το σπίτι, επιλέξτε ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά ή ακόμα καλύτερα, κάποιο ειδικά στοχευμένο για τα καστανά μαλλιά. Χρησιμοποιείστε τακτικά μάσκες μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση, λαδάκια για θρέψη και ελαχιστοποιείστε όσο γίνεται την χρήση θερμότητας. Η κύρια προϋπόθεση για ένα «expensive brunette» αποτέλεσμα, είναι η λάμψη και η υγεία των μαλλιών μας. Αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο trend τόσο πολυτελές και ξεχωριστό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice