Η Pat McGrath δίνει τις πιο απλές συμβουλές για το μακιγιάζ του ρεβεγιόν
© Pixabay
Beauty

Η Pat McGrath δίνει τις πιο απλές συμβουλές για το μακιγιάζ του ρεβεγιόν

Tips απλά και εύκολα για μια λαμπερή εμφάνιση

Η πιο διάσημη make up artist του κόσμου δίνει συμβουλές για ένα λαμπερό αλλά απλό και εύκολο εορταστικό μακιγιάζ.

Η Pat McGrath είναι η γκουρού του μακιγιάζ. Ανατρέχοντας στις δημοσιεύσεις της στο instagram, μπορεί να δει κανείς πως βάφει όλα τα pop idols (από την Τέιλορ Σουίφτ μέχρι τη Ναόμι) και πως δε διστάζει να παίξει με το χρυσό, το ασήμι, τη λάμψη, ό,τι δηλαδή απαιτεί το μακιγιάζ των Χριστουγέννων, των ρεβεγιόν, των πάρτι.

Το εορταστικό μακιγιάζ είναι μια πρόκληση, με την έννοια ότι ναι μεν πρέπει να είναι ιδιαίτερο, αλλά δεν πρέπει να μας μεταμορφώνει σε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ας δούμε μερικά απλά και καθόλου χρονοβόρα τρικάκια που προτείνει η McGrath. 

Λαμπερό δέρμα
Αναμειγνύουμε το μέικ απ ή το primer με μια μικρή ποσότητα σκιάς με γκλίτερ και απλώνουμε στο πρόσωπό μας. Για να λάμπουμε ακόμα περισσότερο, χρησιμοποιούμε ένα highlighter στα ζυγωματικά, στην άκρη της μύτης και πάνω από τα φρύδια μας. 

Η βάση είναι το παν
Αν η σκιά που προτιμούμε είναι σε μορφή σκόνης, τότε είναι απαραίτητη μια κρεμώδης βάση, ώστε να κολλήσει η σκόνη και να μην αρχίσει να σκορπίζει εκεί που δεν πρέπει. Η Pat McGrath πιστεύει πως η καλύτερη βάση, λεία και ομοιόμορφη, είναι το κονσίλερ.

Λίγη λάμψη αρκεί
Αν δεν έχουμε τον χρόνο, την υπομονή ή «το χέρι» να εφαρμόσουμε αριστοτεχνικά στρώματα σκιάς στα βλέφαρά μας, αρκεί να εναποθέσουμε μια απλή πινελιά λάμψης στις εσωτερικές γωνίες του ματιού. Μπορούμε να απλώσουμε την γκλιτεράτη σκιά με ένα μικρό πινελάκι ή ακόμα και με το δάχτυλο. Αναλόγως, αντί για τις γωνίες, μπορούμε να βάλουμε σκιά μόνο στο κέντρο του βλεφάρου, και το εφέ της λάμψης θα είναι εξίσου έντονο.

Σκιά στα χείλη
Για τα χείλη, η McGrath προτείνει κάτι πρωτότυπο, ως ένα twist σε μια κλασική εμφάνιση. Πάνω ή κάτω από το κραγιόν, απλώνουμε μια στρώση σκιάς, γεγονός που δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα υφή. 

Και πάμε στο αϊλάινερ
Με ένα πινέλο και με πολλή προσοχή ζωγραφίζουμε μια ωραία γωνία στην εξωτερική πλευρά του ματιού με το αϊλάινερ. Στη συνέχεια βάζουμε γκλίτερ πάνω από το σχήμα που δημιουργήσαμε. 


Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice