6 beauty tips που βρήκαμε στο ίντερνετ και είναι μπούρδες
© Alex Mihai C / Unsplash
Beauty

6 beauty tips που βρήκαμε στο ίντερνετ και είναι μπούρδες

Τα δοκιμάσαμε και δεν δουλεύουν 

Συμβουλές ομορφιάς: Beauty tips που υπάρχουν στο ίντερνετ, συστήνονται ως μαγικά κόλπα, αλλά δε δουλεύουν.

Στο ίντερνετ, και κυρίως στο TikTok και το Pinterest, οι συμβουλές κάθε είδους κάνουν θραύση. Όλοι έχουν να προτείνουν ένα μαγικό τρικάκι για να καθαρίσεις το μπάνιο χωρίς τρίψιμο, να διώξεις τη μούχλα χωρίς να κουνήσεις δαχτυλάκι, να σχηματίσεις την τέλεια γραμμή αϊλάινερ, να φτιάξεις χειροποίητη μάσκαρα, να σβήσεις τους μαύρους κύκλους χωρίς κονσίλερ και λοιπά και λοιπά. 

Μπήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε κάποια από τα DIY προτεινόμενα tips ομορφιάς, κυρίως αυτά που φαινόταν εξαρχής ότι ήταν μούφα. Σας παρουσιάζουμε τις 10 μεγαλύτερες ιντερνετικές μπούρδες. Που σημαίνει πως ό,τι διαβάζουμε δεν ισχύει απαραίτητα.

Ντομάτα κατά των μαύρων κύκλων
Για να σβήσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας, διάφοροι «σοφοί» προτείνουν το εξής: Πολτοποιούμε μια ντομάτα, ρίχνουμε μια άλφα ποσότητα οδοντόκρεμας, ανακατεύουμε καλά και εφαρμόζουμε την πάστα κάτω από τα μάτια μας. Αφήνουμε για πέντε λεπτάκια να δράσει, αφαιρούμε με ένα βαμβάκι και… αόρατοι οι κύκλοι. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός ντομάτα - οδοντόκρεμα όχι απλώς δεν κάνει αόρατους τους μαύρους κύκλους, αλλά τους κοκκινίζει κιόλας!

Χειροποίητη μάσκαρα
Υποτίθεται πως δεν χρειάζεται να αγοράζουμε επαγγελματική μάσκαρα, καθώς μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι. Πώς; Θρυμματίζουμε ένα μπισκότο Oreo, προσθέτουμε νεράκι και λίγο primer. Ανακατεύουμε καλά και με το βουρτσάκι της μάσκαρα απλώνουμε το μείγμα στα βλέφαρά μας. Η αλήθεια είναι πως το tip αυτό είναι σχεδόν επικίνδυνο. Όσο καλά και να θρυμματίσουμε το μπισκότο, θα μείνουν χοντρά κομμάτια, τα οποία μπορεί να μπουν στο μάτι και μετά άιντε τρέχα στους γιατρούς. 

Αιμορροΐδες και πρησμένα μάτια
Λέγεται πως για να ξεφουσκώσουμε τα πρησμένα μάτια μας μπορούμε να απλώσουμε μια μικρή ποσότητα αλοιφής για τις αιμορροΐδες. Όχι, όχι, όχι! Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτό και ευαίσθητο και η αλοιφή μπορεί να το κάψει και να το βλάψει.

Οδοντόκρεμα κατά της ακμής
Υποτίθεται πως η οδοντόκρεμα μαραίνει τα σπυράκια της ακμής. Ναι, καλά. Το μόνο που κάνει είναι να ξηραίνει το δέρμα. 

Το σκοινί και το αϊλάινερ
Η συμβουλή είναι η εξής: Παίρνεις κλωστίτσα, τη βάφεις με το αϊλάινερ και την ακουμπάς στην εξωτερική γωνία του ματιού. Υποτίθεται ότι θα δημιουργήσεις την τέλεια γραμμή. Στην πράξη, η γραμμή δεν είναι διόλου τέλεια: αλλού είναι παχιά, αλλού λεπτή, ενώ προκύπτουν και κενά. 

Άσπρα δόντια ξέξασπρα
Κυκλοφορεί στον κυβερνοχώρο πως μπορούμε να κάνουμε λεύκανση των δοντιών με πορτοκάλι και μπανανόφλουδα. Η αλήθεια είναι πως όσα πορτοκάλια και όσες μπανανόφλουδες και να τρίψεις στα δόντια σου, δεν πρόκειται να αποκτήσεις λευκό χαμόγελο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice