5 αποφάσεις για τη φροντίδα του δέρματός μας που πρέπει να πάρουμε και να τηρήσουμε το 2023

New year’s resolutions που μπορούμε να τηρήσουμε εύκολα και θα ωφελήσουν την επιδερμίδα μας

Συμβουλές ομορφιάς: 5 αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε στην αρχή της χρονιάς και να τις τηρήσουμε για να έχουμε ένα υγιές δέρμα.

Αν στόχος μας με τη νέα χρονιά είναι να διατηρούμε ένα υγιές και φρέσκο δέρμα, καλό είναι να πάρουμε μερικές αποφάσεις και να μείνουμε πιστ@ στις αποφάσεις μας. Σας παρουσιάζουμε μερικά new year’s resolutions που αφορούν την καθημερινή φροντίδα του δέρματος και είναι πολύ εύκολο να τηρηθούν. 

Αγοράζουμε καλλυντικά χωρίς άρωμα
Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι πιο κρύοι μήνες του χρόνου. Επίσης είναι και οι μήνες με αέρα ξηρό, που αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα. Αυτό σημαίνει, και το ξέρουμε από την πείρα μας, πως εμφανίζονται σκασίματα και ερεθισμοί. Αυτό σημαίνει επίσης πως δεν πρέπει να ζορίζουμε την επιδερμίδα μας περαιτέρω. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέγουμε καλλυντικά χωρίς άρωμα, μια συμβουλή που δεν την ακούμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, δεδομένου ότι τα λεπτά αρώματα των καλλυντικών είναι κομμάτι της απόλαυσης. Anyway, τα αρώματα μερικές φορές ερεθίζουν το δέρμα, το κοκκινίζουν, δημιουργούν φλεγμονές. Οπότε καλό είναι να διαλέξουμε μια άοσμη ενυδατική κρέμα που θα μειώσει την ξηρότητα και τη δυσκαμψία του δέρματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κι ας μη μυρίζει τέλεια. 

Δεν πατάμε τα σπυράκια μας
Είναι μεγάλος ο πειρασμός να βλέπεις το σπυράκι και να ετοιμάζεσαι να το πατήσεις, αλλά δεν πρέπει, γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Ή ακόμα χειρότερα, να μείνουν σημάδια και ουλές. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα ειδικό καλλυντικό που θα μαράνει το σπυράκι. 

Αγοράζουμε μια ιδιαιτέρως ενυδατική κρέμα
Όπως προείπαμε, το κρύο και ο χειμωνιάτικος αέρας ξεραίνουν το δέρμα, άρα χρειαζόμαστε έξτρα ενυδάτωση. Εκτός από το πρόσωπο, ενυδατώνουμε και τους αγκώνες και τα γόνατα. Τα χρήματα που σκοπεύουμε να διαθέσουμε εξαρτώνται από το πορτοφόλι μας, πάντως δεν υπάρχει λόγος να καταξοδευτούμε για ένα προϊόν που αυτοσυστήνεται ως «αντιγηραντικό». Τα αντιγηραντικά προϊόντα είναι στην ουσία ενυδατικά. Δεν υπάρχουν ουσίες που αναστρέφουν πραγματικά τη χαλαρότητα του δέρματος. Άρα εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προλάβουμε τη χαλάρωση και την εμφάνιση των ρυτίδων χρησιμοποιώντας κρέμες με ενυδατικά συστατικά από πολύ νωρίς ηλικιακά. 

Βάζουμε αντηλιακό
Μάλλιασε η γλώσσα μας, χρόνια τώρα, να λέμε για την ευεργετική επίδραση του αντηλιακού χειμώνα - καλοκαίρι. Αν ακόμα δε μάθατε το μάθημα, σηκώνουμε τα χέρια!

Αυτό το τελευταίο, όπως-και-δήποτε!
Δε βαριόμαστε ποτέ να καθαρίζουμε καλά το δέρμα μας το βράδυ. Πρέπει να φύγει το μακιγιάζ και οι ρύποι απαραιτήτως. Επίσης όμως δε βαριόμαστε να καθαρίζουμε και τα πινέλα του μακιγιάζ, τουλάχιστον 1-2 φορές τον μήνα, γιατί στα βρόμικα πινέλα μαζεύονται βακτήρια. Γενικώς, η καθαριότητα, ακόμα και στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, είναι όχι μισή, αλλά ολόκληρη αρχοντιά.