Γιατί να ζητήσεις στο κομμωτήριο κούρεμα «φιλαριστό οβάλ»

Είναι το κούρεμα των δύο εκατομμυρίων views στο TikTok

Oval layer: Το φιλαριστό οβάλ είναι το κούρεμα που τρεντάρει στο TikTok - Γιατί να το επιλέξεις.

Οι κομμωτές θα βαρεθούν να ακούνε το αίτημα των πελατισσών του για «φιλαριστό οβάλ», αφού αυτό επιτάσσει το TikTok στις μέρες μας. Τι είναι το συγκεκριμένο κούρεμα; Ένα φιλαριστό με στρώσεις που πλαισιώνει το πρόσωπο και σε κάνει να δείχνεις «γλυκούλα» (κι ας είσαι στην πραγματικότητα ένα κακιασμένο). 

Η τάση δεν είναι καινούργια. Την είχαμε πρωτοδεί στη Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον) στα «Φιλαράκια» ήδη από τα 90s. Στη συνέχεια υιοθέτησε το στιλ η Αμάντα Σέινφριντ, ενώ πλέον το βλέπουμε στο κεφάλι της Μέγκαν Φάι στη σειρά «White Lotus». 

Το συγκεκριμένο χτένισμα είναι στην ουσία ασύμμετρες στρώσεις μαλλιού σε σχήμα οβάλ, όπου το μαλλί στρέφεται προς τα μέσα. Πώς ήταν το εμβληματικό φιλαριστό της Φάρα Φόσετ, που οι αεράτες άκρες στρέφονταν προς τα έξω και ήταν αιχμηρές; Ε το ακριβώς αντίθετο. Προσφέρεται για μακριά ή μεσαίου μήκους μαλλιά και συνδυάζεται ωραία με φράντζα. Όταν κάνουμε πιστολάκι στο τρέντι κούρεμα της εποχής, η βούρτσα πρέπει να έχει φορά προς τα μέσα, προς το πρόσωπο. 

Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι γλυκαίνει το πρόσωπο, οριοθετεί το περίγραμμά του ό,τι σχήμα κι αν έχει, ταιριάζει σε διάφορα μήκη και υφές τρίχας, είναι ταμάμ και για τα ίσια και για τα σγουρά μαλλιά. Όταν κινούμαστε, δίνει την αίσθηση της απαλής κίνησης του τριχωτού μας. Επίσης, κόβει «μάγουλο» αν είμαστε φεγγαροπρόσωπες. 

Το μειονέκτημά του είναι πως, όπως όλα τα πολυεπίπεδα κουρέματα, χρειάζεται τακτική συντήρηση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρίσκεστε στο κομμωτήριο κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες.