Συμβουλές ομορφιάς: Ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσουμε για υγιή και λαμπερά μαλλιά.
© Ayo Ogunseinde / Unsplash
Beauty

Μερικές συνήθειες που συμβάλλουν στην καλή υγεία των μαλλιών

Απλές κινήσεις για ωραία, πλούσια, λαμπερά μαλλιά

Συμβουλές ομορφιάς: Ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσουμε για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Η ζωή των μαλλιών είναι πολύ δύσκολη. Αν οι τρίχες είχαν στόμα να μιλήσουν, θα μας σιχτίριζαν και θα την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια! Σκεφτείτε σε πόσα μαρτύρια τις υποβάλλουμε σχεδόν καθημερινά: Τις βάφουμε αφού πρώτα τις αποχρωματίσουμε με οξυζενέ, τις καίμε με το σεσουάρ, τις τσιρτσιρίζουμε με τη μασιά για να αποκτήσουμε μπούκλες, τις ισιώνουμε με χημείες, τις βουρτσίζουμε με μανία, τις παστώνουμε με μάσκες και σιλικόνες και δεν μπορούν να αναπνεύσουν, έλεος κάπου δηλαδή!

Εκτός από τα προφανή βασανιστήρια, τα μαλλιά μας υποφέρουν και από τον τρόπο ζωής μας. Καπνίζουμε (πασέ), ξενυχτάμε, τρώμε βλακείες, πίνουμε βλακείες κι όχι νεράκι και λοιπά και λοιπά. Το κλειδί για όμορφα, υγιή και πυκνά μαλλιά είναι πρωτίστως ένα υγιεινό και ισορροπημένο lifestyle. Ας δούμε κάποιες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε, ώστε να έχουν χαρούμενο και το τριχωτό της κεφαλής μας.

Ύπνος
Η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου έχει μεγάλη σημασία. Τα μαλλιά είναι έξυπνα και αντιλαμβάνονται πότε δεν κοιμόμαστε όσο πρέπει, οπότε τότε θαμπώνουν και μαραζώνουν. Ιδανικές ώρες ύπνου είναι από έξι μέχρι οκτώ. Στο διάστημα αυτό οι τρίχες έχουν τον χρόνο που απαιτείται για να ανακάμψουν από τις βλάβες που προκαλούν ο αέρας, ο ήλιος, το σεσουάρ.

Άσκηση
Όλοι γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση είναι καλή και επιβεβλημένη για το σώμα μας και τον οργανισμό μας. Ε, το ίδιο ωφέλιμη είναι και για τα μαλλιά μας. Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Καλύτερη ροή αίματος σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά φτάνουν στο τριχωτό της κεφαλής και στους θύλακες, τη ρίζα, των τριχών.

Κάπνισμα
Κόκκινο πανί και για τον οργανισμό και για τα μαλλιά μας. Η νικοτίνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των τριχοθυλακίων. Με τον ίδιο μηχανισμό βλάπτει και το παθητικό κάπνισμα. Άσε που πρέπει να λούζεσαι κάθε τρεις και λίγο, για να φύγει η τσιγαρίλα.

Διατροφή
Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι πρωτεΐνες και η περιορισμένη ζάχαρη μας κρατούν σε φόρμα. Τα ίδια συστατικά και οι συγκεκριμένες τροφές τρέφουν υγιεινά και δυναμώνουν και τα μαλλιά μας. Επίσης, πολλές φορές η τριχόπτωση οφείλεται σε αναιμία και έλλειψη σιδήρου. Για να γεμίσουμε τις αποθήκες μας σε σίδηρο, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας αυγά, σπανάκι και φακές. Το άπαχο κρέας, το ψάρι, τα όσπρια και η σόγια είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, ενώ για να πάρουμε βιταμίνες μπορούμε να την πέσουμε στα καρότα, τις γλυκοπατάτες, τις κόκκινες πιπεριές και την κολοκύθα. Τέλος, άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι επίσης σημαντικά για τη διατήρηση της δύναμης και της γυαλάδας των μαλλιών είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο ψευδάργυρος και το φυλλικό οξύ. Τα προσφέρουμε στις τρίχες μας με τον σολομό, τους ξηρούς καρπούς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice