Ποιες είναι οι τάσεις στα αρώματα την άνοιξη του 2023
© Laura Chouette / Unsplash
Beauty

Ποιες είναι οι τάσεις στα αρώματα την άνοιξη του 2023

Από τα «αρώματα ύπνου» μέχρι τις «φαγώσιμες» μυρωδιές και το layering, αυτά είναι τα trends της αρωματοποιίας για τη σεζόν

Αρώματα: Αυτά είναι τα 5 trends για την άνοιξη του 2023.

Το άρωμα είναι προσωπική υπόθεση, γούστο και κόλλημα, όμως καθώς είναι προϊόν ομορφιάς υπόκειται στους κανόνες των trends. Για φέτος την άνοιξη οι τάσεις είναι αρκετές. Ανάμεσά τους και εκείνη που «επιβάλλει» να φοράμε άρωμα και στο κρεβάτι μας! Ας τις δούμε αναλυτικά.

Μήπως σου μύρισε ρυζόγαλο;
Φέτος θα κυριαρχήσουν οι «φαγώσιμες» νότες, και όταν λέμε φαγώσιμες, δεν εννοούμε κοκορέτσια, ψάρια ή μπρόκολα. Μιλάμε για τα αρώματα που περιγράφονται ως «gourmand» κι έχουν βάση το φιστίκι, την καραμέλα, το αλάτι, το φουντούκι, τη σαντιγί, το μιλκσέικ, τη σοκολάτα, το κακάο, τη βανίλια, την καρύδα. Οι μυρωδιές gourmand ενεργοποιούν συναισθήματα ή ανασύρουν παιδικές μνήμες, οπότε όλο και κάποιος άγνωστος θα σας χαρίσει λουλούδια γιατί τον άξιξε το ίμπαλς (αστείο αποκλειστικά για boomers). 

Μπάρμαν, πιάσε ένα σφηνάκι κολόνια!
Μεγάλο σουξέ αναμένεται να κάνει φέτος το αλκοόλ, δηλαδή αρώματα με νότες ρούμι, ουίσκι και τζιν. Μην το πιείτε, λουστείτε.

Αχ αυτή η μωρουδίλα!
Η πούδρα είναι η απόλυτη μυρωδιά της φετινής άνοιξης. Είναι καταπραϋντική και αθώα, είναι σαν ζεστή αγκαλιά.

Αρωματίσου και κοιμήσου
Η Μέριλιν ισχυριζόταν πως στο κρεβάτι της φορούσε μόνο Chanel 5άρι. Εμείς πάλι, που είμαστε κρυουλιάρηδες, ρίχνουμε και μια πιτζάμα επάνω μας, αλλά άλλο είναι το θέμα μας. Η φετινή άνοιξη θέλει πριν πέσουμε για ύπνο να βάλουμε μερικές σταγόνες αρώματος στους καρπούς μας, ενδεχομένως να ψεκάσουμε λίγο και τα σεντόνια μας. Αν υπάρχει σύντροφος, μεγιστοποιούμε την απόλαυσή του να κοιμάται στο πλευρό μας. Αν είμαστε μόνοι μας, είναι ένας τρόπος να απολαύσουμε τον εαυτό μας. Το TikTok κάνει ιδιαίτερη μνεία στα «αρώματα του ύπνου» (bedtime fragrances). Οι χρήστες τους διαβεβαιώνουν το κοινό τους ότι η τακτική να αρωματίζονται πριν κοιμηθούν τους κάνει να νιώθουν χαρούμενοι, όμορφοι, ποθητοί και σέξι. 

Ένα αρωματάκι είναι λίγο, πολύ λίγο
Μετά το layering στα ρούχα και στα αξεσουάρ, έχουμε περάσει στο layering και των αρωμάτων. Η τάση της αρωματοποιίας θέλει να ψεκαζόμαστε με διάφορα αρώματα για ένα πιο δυναμικό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Οι συνδυασμοί μας δεν πρέπει να είναι τυχαίοι, αλλά με βάση τις νότες. Σε γενικές γραμμές, η βανίλια, το τριαντάφυλλο, το musk και τα αρώματα εσπεριδοειδών, συνδυαστικά, είναι ασφαλή και λειτουργούν καλά στις περισσότερες περιπτώσεις layering. Η βανίλια προσδίδει στον συνδυασμό γλύκα, το must πικάντικη χροιά, τα εσπεριδοειδή ζωντάνια και φρεσκάδα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice