Έκζεμα: Αυτές είναι συνήθειες για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του

Εσείς ξέρετε τι συνιστούν οι ειδικοί;

Έκζεμα: αιτίες, θεραπεία και μέτρα πρόληψης με προϊόντα CeraVe 

Το έκζεμα δέρματος είναι ένας τύπος δερματίτιδας που προκαλεί ξηρότητα, φαγούρα, εξάνθημα, εξογκώματα, δέρμα φολιδωτό, κρούστα ή πρήξιμο. Αυτή η ασθένεια, αποδυναμώνει τον φραγμό του δέρματός σας, που είναι υπεύθυνος να προστατεύει το σώμα σας από εξωτερικά στοιχεία. Ο εντοπισμός περιβαλλοντικών παραγόντων και η αποφυγή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο έξαρσης του εκζέματος.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν έκζεμα, όπως:

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα: Όταν έχετε αυτού του είδους τη δερματίτιδα, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε μικρούς ερεθιστικούς παράγοντες ή αλλεργιογόνα στο περιβάλλον και δημιουργεί φλεγμονή. Η φλεγμονή προκαλεί συμπτώματα εκζέματος στο δέρμα σας.

Τα γονίδιά σας: Είναι πιο πιθανό να έχετε την πάθηση αυτή, εάν υπάρχει ιστορικό εκζέματος, δερματίτιδας, άσθματος ή αλλεργίας στην οικογένειά σας.

Το περιβάλλον σας: Ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και φαγούρα στο δέρμα σας. Η ζέστη και η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση και αυτό μπορεί να επιδεινώσει τον κνησμό σας.

Συναισθηματικά ερεθίσματα: Εάν έχετε υψηλά επίπεδα στρες, άγχους ή κατάθλιψης, μπορεί να έχετε πιο συχνές εξάρσεις των συμπτωμάτων του εκζέματος.

Αφού μάθατε τι είναι το έκζεμα, μπορείτε να καταλάβετε ότι η θεραπεία του είναι μοναδική για εσάς και τις αιτίες που το προκάλεσαν και μπορεί να περιλαμβάνει:

  1. Χρήση κατάλληλων ενυδατικών κρεμών αμέσως μετά από το μπάνιο ή το ντους.
  2. Χρήση φαρμάκων με οδηγίες γιατρού: φάρμακα για τοπική εφαρμογή, αντιφλεγμονώδη ή αντιισταμινικά ή κορτικοστεροειδή φάρμακα για μείωση του κνησμού και της φλεγμονής, χρήση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων για τη ρύθμιση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.
  3. Θεραπεία φωτός για τη βελτίωση της όψης του δέρματος και την αφαίρεση των κηλίδων.
  4. Αποφυγή των ερεθισμών που προκαλούν έξαρση των συμπτωμάτων.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές ενυδατικής κρέμας για τη θεραπεία του εκζέματος. Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης δέρματος που:

  • Είναι υποαλλεργικά, χωρίς άρωμα
  • Είναι απαλά, κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα
  • Περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ
  • Περιέχουν λιπίδια και ceramides που αναπληρώνουν τ’ απαραίτητα στοιχεία του επιδερμικού φραγμού

Η ενυδατική κρέμα CeraVe Moisturising Cream, έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους ειδικά για το ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα. Περιέχει υαλουρονικό και τρία ceramides για να προσφέρει αποτελεσματική 24ωρη ενυδάτωση και να συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Είναι υποαλλεργική, χωρίς άρωμα, κατάλληλη για το ευαίσθητο δέρμα. Βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει την υγρασία της, βελτιώνοντας την όψη και την υφή της.

CeraVe Moisturising Cream

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες, που μπορούν ν’ αποτρέψουν τις εξάρσεις και το έκζεμα:

  1. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό/μέρα για να είστε ενυδατωμένοι.
  2. Διαχειριστείτε το άγχος και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις.
  3. Χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα για τον ξηρό αέρα.
  4. Φοράτε φαρδιά ρούχα από βαμβάκι και άλλα φυσικά υλικά.
  5. Εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα τακτικά, σφραγίζετε την υγρασία στο δέρμα απλώνοντας την αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους σας.
  6. Κάνετε μπάνιο ή ντους με ζεστό, όχι καυτό, νερό.
  7. Χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό.

Οι ειδικοί συνιστούν το αφρώδες λάδι καθαρισμού CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser που καθαρίζει απαλά, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό. Το καθαριστικό αυτό, συνδυάζει δύο έλαια θρέψης(σκουαλάνιο και τριγλυκερίδια) που βοηθούν την επιδερμίδα να αναπληρώνει την υγρασία της.

CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice