Εσύ τι χρώμα νιώθεις σήμερα;

H NIVEA μας κάνει να νιώθουμε περήφαν@ στο δέρμα μας

Η NIVEA γιορτάζει το Pride λανσάροντας μία limited edition έκδοση του flagship προϊόντος της, NIVEA all-purpose creme, εμπνευσμένη από τη σημαία της υπερηφάνειας

Σήμερα νιώθεις κίτρινο και αύριο μωβ, τώρα νιώθεις πράσινο και αργότερα πορτοκαλί, αυτό το λεπτό νιώθεις μπλε και το επόμενο πολύχρωμ@. Και αυτό είναι οκ. Γιατί το σημαντικότερο είναι να νιώθεις ο εαυτός σου. Όποιος και αν είναι αυτός. Πετάμε το εισιτήριο του περιθωρίου και του εκφοβισμού. Πετάμε και το εγχειρίδιο των κανόνων, όχι ως μορφή επανάστασης, αλλά πολύ απλά επειδή δεν ανταποκρινόμαστε πλέον σε αυτούς. Κρατάμε τη δημιουργικότητα και την αλήθεια που είναι οξυγόνο και δίνει ζωή όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους γύρω μας. Πιστεύουμε σε οτιδήποτε είναι αυθεντικό, τόσο αυθεντικό που δε θα το αλλάζαμε για κάτι άλλο και αυτό είμαστε εμείς: εσύ, εγώ, αυτ@.

Το να αγκαλιάσεις τον αληθινό σου εαυτό είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αγάπης και κυρίως φροντίδας. Αυτό το ταξίδι πιθανό να είναι μεγάλο, άλλοτε κουραστικό, και άλλοτε δύσβατο και να δυσκολεύει την άφιξη στον προορισμό σου. Όμως θυμήσου, πως δεν είσαι μόνος, έχεις τους συνοδοιπόρους και συμμάχους. Κάποιες φορές τους ξέρεις προσωπικά, οικογένεια, φίλοι, lovers και άλλες φορές όχι, αλλά αισθάνεσαι σιγουριά γνωρίζοντας ότι είναι εκεί και θα συνεχίσουν να είναι, όσα χρόνια και αν περάσουν. Ένας τέτοιος σύμμαχος, είναι η NIVEA. 

Ενέργειες της NIVEA για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Άλλο πράγμα είναι να λες ότι νοιάζεσαι και άλλο να το δείχνεις και η NIVEA, δε μένει μόνο στα λόγια. Βασικός στόχους της είναι να δημιουργεί προϊόντα που προωθούν την φροντίδα και την αυτοέκφραση. Η NIVEA στέλνει μηνύματα ισότητας, αποδοχής και ελευθερίας, γιορτάζοντας τον μήνα του Pride με ένα διαφορετικό τρόπο-που μας κάνει να χαμογελάσουμε. Το πλέον δημοφιλές προϊόν της εταιρίας και ένα από τα μακροβιότερα προϊόντα ομορφιάς στη χώρα, η κρέμα, με το γνωστό σε όλους μας μπλε μεταλλικό κουτί, αυτή που χρησιμοποιούμε όταν αφυδατώνονται τα χέρια μας, αυτή που απλώνουμε με φροντίδα στο παιδί μας ή στα πέλματά μας για να τα ανακουφίσουμε μετά από μια σκληρή προπόνηση, μας «επανασυστήνεται», πιο πολύχρωμη από ποτέ. Η συλλεκτική αυτή έκδοση του flagship προϊόντος, εμπνευσμένη από τη σημαία της υπερηφάνειας, περιλαμβάνει τα χρώματα του ουράνιου τόξου ενσωματωμένα στο logo του brand.

Με μια τόσο μικρή –αλλά σημαντική κίνηση- η NIVEA μας κάνει να νιώθουμε περήφαν@ στο δέρμα μας. Μαζί με άλλες ενέργειες, σκοπός της είναι να αυξήσει το awareness γύρω από θέματα που αφορούν το Pride και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δείχνοντας την υποστήριξη της με κάθε τρόπο. Να κατανοήσουμε τη σημασία της και της ανάδειξης της διαφορετικότητας, στηρίζοντας μία κουλτούρα που αγκαλιάζει την ισότητα και το inclusivity.

Πέρα από την κυκλοφορία της συλλεκτικής αυτής συσκευασίας, ο όμιλος της Beiersdorf στηρίζει την κοινότητα συνολικά*, τόσο μέσα από δράσεις με την αφοσιωμένη ομάδα Diversity & Inclusion, όσο και μέσα από δωρεές σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις της χώρας. Συγκεκριμένα, για τον μήνα του Pride και με αφορμή την αποκλειστική κυκλοφορία του rainbow tin, η NIVEA θα κάνει δωρεές στο Colour Youth και στις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ώστε να βοηθήσει γονείς και νέους της κοινότητας-γιατί δεν πρέπει να υποτιμάμε τη στήριξη που χρειάζονται και οι  οικογένειες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αυτές είναι κάποιες από τις ενέργειες της NIVEA για ενδυνάμωση της διαφορετικότητας, κατανοώντας ότι αυτή είναι πάνω απ΄όλα εκείνη που μας φανερώνει την ομορφιά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και μας προσφέρει το προνόμιο της μοναδικότητας. Αυτή που κάνει τον καθένα από εμάς να ξεχωρίζει και ταυτόχρονα να αντιλαμβάνεται την έννοια του ανήκειν, «πολεμώντας» ταυτόχρονα για ισότητα. Έτσι, μπορεί τα χρώματα του ουράνιου τόξου να είναι επτά, αλλά εμείς είμαστε ένα, κόντρα σε κάθε κατεστημένο. Είμαστε εδώ και έχουμε φωνή, τη φωνή της πόλης που είναι πιο δυνατή από όλες. Αυτό τον Ιούνιο, γιόρτασε την πολυχρωμία σου, αγκάλιασε τους γύρω σου και φρόντισε τον εαυτό σου. Με υπερηφάνεια. Γιατί πολύ απλά, το αξίζεις.

*Σημειώνεται ότι η Beiersdorf και κατ’ επέκταση η NIVEA, έχουν τοποθετηθεί ως ένας από τους πολύ σημαντικούς αρωγούς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα. 

#Beiersdorf #Nivea #Pride #BeYou