Συμβουλές ομορφιάς: Ποιες συνήθειες μπορούμε να υιοθετήσουμε στη φροντίδα της επιδερμίδας και στο μακιγιάζ μας το καλοκαίρι.
© Caju Gomes / Unsplash
Beauty

Καλοκαίρι και μακιγιάζ: Summertime and the make-up is easy

Γιατί το καλοκαίρι μπορούμε να παραλείπουμε στάδια από τη ρουτίνα ομορφιάς μας και ποια είναι αυτά

Συμβουλές ομορφιάς: Ποιες συνήθειες μπορούμε να υιοθετήσουμε στη φροντίδα της επιδερμίδας και στο μακιγιάζ μας το καλοκαίρι.

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ είναι πονεμένη ιστορία. Με τη ζέστη λιώνουν τα προϊόντα, κυλάνε μαζί με τον ιδρώτα και μας μουτζουρώνουν, εξατμίζονται, μια αηδία! Βέβαια το καλοκαίρι δε χρειάζεται ιδιαίτερη «ζωγραφική». Όλα είναι πιο χαλαρά, ακόμα και το μέικ απ μας, που μπορεί να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα. Σε γενικές γραμμές, το μόνο που χρειάζεται είναι η τριπλέτα: αντηλιακό, ρουζ, έντονα χείλη. Οι ειδικοί λένε πως κάθε φορά που αλλάζει η εποχή πρέπει να αλλάζει και η ρουτίνα ομορφιάς μας. Ευτυχώς, η εποχή που διανύουμε είναι η πιο εύκολη στον τομέα αυτό. Ας δούμε μερικές συμβουλές για τις μέρες που ο Κέλσιος τρελαίνεται και μας τρελαίνει. 

1) Κανονικά, τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, στο πρόσωπό μας κάνουμε layering με προϊόντα ομορφιάς. Πρώτα βάζουμε τον ορό, μετά την ενυδατική και στη συνέχεια το αντηλιακό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ωστόσο μπορούμε άνετα να παραλείψουμε τον ορό και την ενυδατική και να περάσουμε κατευθείαν στο αντηλιακό. Όταν κάνει ζέστη, ακόμα και τα ξηρά δέρματα παράγουν περισσότερη λιπαρότητα, οπότε δεν είναι απαραίτητη η έξτρα ενυδάτωση. Επίσης, τα αντηλιακά εμπεριέχουν ενυδατικά συστατικά και δίνουν στο δέρμα την υγρασία που ζητάει. Βέβαια, αυτά τα «τεμπέλικα» ισχύουν μόνο για την πρωινή ρουτίνα. Το βράδυ πλακωνόμαστε στα σέρουμ και τις κρέμες. 

2) Αν είναι να πάμε σε κάνα γάμο ή σε καμιά βάφτιση και πρέπει να βαφτούμε ντε και καλά, το κάνουμε φυσικά. Απλώς απλώνουμε το μέικ απ με πινέλο και όχι με σφουγγαράκι. Το πινέλο φυλακίζει λιγότερο προϊόν από ό,τι το σφουγγαράκι, οπότε το μακιγιάζ μας είναι περισσότερο ανάλαφρο και λιγότερο στόκος. 

Συμβουλές ομορφιάς: Ποιες συνήθειες μπορούμε να υιοθετήσουμε στη φροντίδα της επιδερμίδας και στο μακιγιάζ μας το καλοκαίρι.
© Andrey Zvyagintsev / Unsplash

3) Αν βάζουμε ρουζ, προτιμάμε αυτά σε μορφή κρέμας κι όχι σκόνης, γιατί με τον ιδρώτα η σκόνη σπάει και μοιάζει σαν κιμωλία. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ανακατεύουμε το ρουζ με λίγη ενυδατική, οπότε αποκτούμε τα πιο διακριτικά κόκκινα μάγουλα και ζυγωματικά της υγείας. 

4) Τα χείλη του καλοκαιριού πρέπει να είναι λαμπερά και γεμάτα, αλλά όχι υπερβολικά γυαλιστερά. Οπότε βάζουμε πάνω από το κραγιόν ένα λιπ γκλος (ή βάζουμε μόνο λιπ γκλος χωρίς κραγιόν) και το ταμπονάρουμε για να φύγει η πολλή γυαλάδα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice