Κοπέλα δαγκώνει πορτοκάλι
© Unsplash/ Diana Polekhina
Beauty

Βιταμίνες που βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας σας

Συνήθως, το υγιές δέρμα που λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται, αναγεννάται κάθε 40 έως 56 ημέρες

7 βιταμίνες για την ανάπλαση και την επούλωση του δέρματος σας

Το δέρμα εκτίθεται καθημερινά σε ρύπους, τοξίνες,ηλιακή ακτινοβολία και χάνει την ελαστικότητα, τη δύναμη και την υγεία του. Ευτυχώς όμως, έχει την ικανότητα ν΄αναγεννάται μέσω της συνεχούς δημιουργίας νέων κυττάρων. Συνήθως, το υγιές δέρμα που λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται, αναγεννάται κάθε 40 έως 56 ημέρες, κατά μέσο όρο, ανάλογα με την ηλικία του ατόμου. Οποιαδήποτε βλάβη στο δέρμα αποκαθίσταται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Είναι απαραίτητο για την ανάπλαση του δέρματός σας, να λαμβάνετε επαρκή ποσότητα βιταμινών μέσω μιας υγιεινής διατροφής. Οι βιταμίνες παρέχουν στο δέρμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να είναι φρέσκο ​​και λαμπερό. Οι καλύτερες βιταμίνες για την ανάπλαση και την επούλωση του δέρματος είναι:

Βιταμίνη Α: απαραίτητη για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των κυττάρων, καθώς και για τη μείωση της  εμφάνισης ακμής, φλεγμονής και ρυτίδων.

Βιταμίνη Β: καταπολεμά τη ξηροδερμία προσώπου, προστατεύει και επανορθώνει τον επιδερμικό φραγμό, μειώνει τη λιπαρότητα, ενώ συμβάλλει στη διάσπαση των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων σε θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωση τροφών όπως αυγά, ψάρια και διάφορα κρέατα μπορεί να σας προσφέρει φυσική βιταμίνη Β.

Βιταμίνη C: απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα σας. Το κολλαγόνο δίνει στο δέρμα την ελαστικότητα και βοηθά στην αποκατάσταση των δερματικών βλαβών και τραυμάτων. Εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C είναι μια μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών.

Βιταμίνη Ε: ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την υγεία των ματιών και τη φυσική σας κατάσταση, ενώ παράλληλα αναζωογονεί και επουλώνει το δέρμα. Πολλά λαχανικά, φρούτα και λιπαρές τροφές περιέχουν βιταμίνη Ε.

Κολλαγόνο: ενυδατώνει το αφυδατωμένο δέρμα, αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών και επιβραδύνει το σχηματισμό ρυτίδων. Το κολλαγόνο μπορεί να βρεθεί στη φυσική του μορφή στο κοτόπουλο, το ψάρι, τα διάφορα φρούτα και τα χόρτα.

Υαλουρονικό οξύ: είναι κρίσιμο για το αφυδατωμένο δέρμα γιατί προσφέρει ενυδάτωση και διατηρεί την υγρασία αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη ξηροδερμία. Επίσης έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τα φυλλώδη λαχανικά και η γλυκοπατάτα είναι μερικές τροφές που περιέχουν υψηλό ποσοστό υαλουρονικού οξέος.

Ψευδάργυρος: βοηθά στην επούλωση των πληγών, προάγει την υγεία του ανοσοποιητικού, του εγκεφάλου, των οστών και του δέρματος. Τα φασόλια, οι ξηροί καρποί και ορισμένα θαλασσινά μάς παρέχουν τον απαραίτητο για τον οργανισμό μας ψευδάργυρο.

Επιπλέον της διατροφής, σημαντική είναι και η χρήση των κατάλληλων αναπλαστικών προϊόντων που ενυδατώνουν το δέρμα, το προστατεύουν από τη μόλυνση και τις ακτίνες του ήλιου και επανορθώνουν τις βλάβες που έχουν προκληθεί από εξωτερικούς παράγοντες.

Serum προσώπου CICAPLAST B5 της LaRochePosay

Για επανόρθωση και ενυδάτωση, οι δερματολόγοι συστήνουν το serum προσώπου CICAPLAST B5 της LaRochePosay γιατί περιέχει υψηλή περιεκτικότητα 10% σε Βιταμίνη B5 που βελτιώνει την ποιότητα του δέρματός σας από την 1η*κιόλας ημέρα.Το συγκεκριμένο serum:

  • Δρα σαν αόρατος επίδεσμος για την ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού (κατατεθειμένη ευρεσιτεχνία).
  • Επανορθώνει τον εύθραυστο επιδερμιδικό φραγμό από τις βλάβες που προκαλούν οι εξωτερικοί επιθετικοί παράγοντες.
  • Είναι κατάλληλο για ερεθισμένο ή αφυδατωμένο δέρμα με απώλεια λάμψης.
  • Προσφέρει εντατική ενυδάτωση για 24 ώρες.
  • Προστατεύει από τους ερεθισμούς και την ξηροδερμία προσώπου.
  • Είναι δοκιμασμένο σε έντονες κλιματικές συνθήκες και μετά από δερματολογικές πράξεις.

*Αυτοαξιολόγηση, 52 γυναίκες

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice