Aπλοποίηση ρουτίνας ομορφιάς
Ron Lach on Pexels
Beauty

Skin minimalism: Όσο λιγότερα καλλυντικά, τόσο καλύτερα

Σώστε το δέρμα σας και τον πλανήτη

Πως το trend του skin minimalism δίνει έμφαση στην απλότητα και τη φυσικότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Σε έναν κόσμο με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, η περιποίηση της επιδερμίδας μπορεί να περιλαμβάνει έως και 10 προϊόντα ή και περισσότερα. Είναι ώρα όμως να αποχαιρετήσετε τα πολλά πολλά, γιατί η έννοια του skin minimalism ήρθε για να μείνει κερδίζοντας ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Το skin minimalism έχει να κάνει με την απλοποίηση της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, με τη χρήση λιγότερων προϊόντων και την εστίαση σε φυσικά συστατικά. Αυτή η τάση δεν είναι μόνο εξαιρετική για το δέρμα σας, αλλά έχει και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς ενθαρρύνει να καταναλώνουμε λιγότερα προϊόντα και να προσέχουμε τι βάζουμε στο δέρμα μας.

Εξοικονομώντας χρόνο ύπνου, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να στερείτε κάτι από την επιδερμίδα σας, το skin minimalism προτρέπει τη χρησιμοποίηση  λιγότερων προϊόντων με υψηλής ποιότητας συστατικά που λειτουργούν καλά μαζί, αντί να βάζετε πολλά προϊόντα με πολύπλοκες συνθέσεις.

Τα οφέλη του skin minimalism:

Απλότητα:
Ένα από τα κύρια οφέλη του skin minimalism είναι η απλότητα που προσφέρει. Αντί να ξοδεύετε ώρες εφαρμόζοντας διαφορετικά προϊόντα περιποίησης, το παραπάνω trend σας επιτρέπει να απλοποιήσετε τη ρουτίνα σας και να εξοικονομήσετε χρόνο. Χρησιμοποιώντας λιγότερα προϊόντα, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και πολύτιμο χρόνο.

Καλύτερο για το δέρμα σας:
Με λιγότερα προϊόντα, μπορείτε να αποφύγετε την καταπόνηση του δέρματός σας με πάρα πολλά διαφορετικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των ερεθισμών, των φλεγμονών και των ξεσπασμάτων. Εστιάζοντας σε υψηλής ποιότητας, φυσικά συστατικά, μπορείτε επίσης να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Φιλικό προς το περιβάλλον:
Χρησιμοποιώντας λιγότερα προϊόντα, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα των αποβλήτων που παράγετε. Πολλά προϊόντα περιποίησης διατίθενται σε συσκευασίες μιας χρήσης, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας λιγότερα προϊόντα, μπορείτε να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον και να προωθήσετε τη βιωσιμότητα.

Σκεφτείτε λοιπόν ποια προϊόντα χρειάζεστε πραγματικά και ποια μπορείτε να απαρνηθείτε. Μείνετε σε μια βασική ρουτίνα καθαρισμού, ενυδάτωσης και εφαρμογής αντηλιακού. Επιπλέον πρέπει να επικεντρωθείτε στα φυσικά συστατικά, αναζητώντας προϊόντα που χρησιμοποιούν ελάχιστα και βιολογικά συστατικά. Αποφύγετε τα προϊόντα με μακρύ κατάλογο χημικών συστατικών και αντ' αυτού επιλέξτε προϊόντα με υψηλής ποιότητας συστατικά. Τέλος, προσέξτε τα απορρίμματα εξετάζοντας τη συσκευασία των προϊόντων. Προτιμήστε αυτά που διατίθενται σε ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε προϊόντα πολλαπλών χρήσεων, όπως μια ενυδατική κρέμα με χρώμα που λειτουργεί και ως αντηλιακό.

Συμπερασματικά, το trend του skin minimalism είναι μια τάση που ενθαρρύνει την απλότητα, τη φυσικότητα και την προσοχή στο περιβάλλον. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσετε; Το δέρμα σας και ο πλανήτης σίγουρα θα σας ευχαριστήσουν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice