Πώς να επιλέξω το τέλειο χρώμα για τα μαλλιά μου;

Ας δούμε, τι πρέπει να λάβετε υπόψιν σας

Τι χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει. Πώς θα καταλάβεις ποιο χρώμα σου ταιριάζει.

Το φυσικό χρώμα των μαλλιών της κάθε γυναίκας, συνήθως είναι αυτό που της ταιριάζει. Όμως, όπως αλλάζετε τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, έτσι λαχταράτε ένα συναρπαστικό, νέο χρώμα στα μαλλιά σας. Αλλά σας είναι αρκετά δύσκολο, ν’ απαντήσετε στην ερώτηση: ‘’Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου;’’. Ας δούμε, τι πρέπει να λάβετε υπόψιν σας.

Πώς να επιλέξω το τέλειο χρώμα για τα μαλλιά μου;

1. Προσδιορίστε τον υποτόνο του δέρματός σας

Οι υποτόνοι είναι οι αποχρώσεις κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας που συνθέτουν το συνολικό χρώμα της επιδερμίδας σας. Κοιτάξτε το εσωτερικό του καρπού για να δείτε αν έχετε μπλε φλέβες (ψυχρός υποτόνος) ή πράσινες φλέβες (θερμός υποτόνος).

Εάν δεν έχετε κανένα χρώμα ή έχετε συνδυασμό και των δύο, πιθανότατα ανήκετε σε ουδέτερο τόνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε χρώματα είτε στην οικογένεια ζεστών είτε ψυχρών χρωμάτων.

2. Αναλύστε το χρώμα των ματιών σας

Καστανά μάτια: Τα καστανά μάτια συνήθως συνδυάζονται με ζεστούς υποτόνους, αλλά όχι πάντα. Εξαρτάται από τα χρώματα μέσα στην ίριδά σας. Αν μέσα βλέπετε χρυσό, κίτρινο ή πράσινο, τα μάτια σας είναι όντως ζεστά. Αλλά αν έχετε πιο σκούρα καστανά ή σχεδόν μαύρα μάτια χωρίς αποχρώσεις άλλων χρωμάτων, τότε τα μάτια σας έχουν ψυχρό τόνο.

Πράσινα μάτια: Εάν τα πράσινα μάτια σας έχουν αποχρώσεις του γκρι ή του μπλε, έχετε ψυχρούς τόνους. Εάν έχουν κίτρινους ή χρυσούς τόνους, έχετε ζεστούς τόνους.

Μπλε μάτια: Αν έχετε γκρίζα μάτια, στο χρώμα του ωκεανού ή ακόμα και θολά, θα φαίνεστε καλύτερα με ψυχρούς τόνους μαλλιών.

3. Μελετήστε το φυσικό σας χρώμα και την υφή των μαλλιών σας

Εάν θέλετε κάτι διαχειρίσιμο και εύκολο, θα πρέπει να επιλέξετε αποχρώσεις, κοντινές στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η αλλαγή δεν θα φαίνεται τόσο έντονη σε σύγκριση με το φυσικό σας χρώμα, και δεν θα χρειαστείτε συχνές επεμβάσεις.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη πόσο εύθραυστη είναι η υφή των μαλλιών σας. Τα μαλλιά με χοντρή, δυνατή, ίσια υφή θα έχουν αντοχή σε πιθανές ζημιές σε σύγκριση με τα μαλλιά που έχουν πιο εύθραυστη υφή τραχιάς τρίχας.

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών Kerastase

Περιποίηση των βαμμένων μαλλιών σας

Εάν δεν φροντίζετε σωστά τα βαμμένα σας μαλλιά, το νέο χρώμα μπορεί να ξεθωριάσει, και τα μαλλιά σας να γίνουν ξηρά και θαμπά. Για προστασία χρώματος μαλλιών, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και μάσκα μαλλιών, που έχουν σχεδιαστεί για να ενυδατώνουν και να διατηρούν το χρώμα των μαλλιών σας. Για την καλύτερη περιποίηση των μαλλιών σας, δοκιμάστε τα προιόντα της σειράς Chroma Absolu της Kérastase: Για λεπτά έως κανονικά μαλλιά, οι ειδικοί προτείνουν το σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά Bain Chroma Respect που προστατεύει το χρώμα και χαρίζει ενυδάτωση σε κάθε τύπο ευαισθητοποιημένων ή ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών Kerastase

Για μέτρια έως χονδρή τρίχα μαλλιών, συστήνεται η Masque Chroma Filler που προσφέρει πλούσια θρέψη, εκθαμβωτική λάμψη, υγιή όψη και διατήρηση του χρώματος για περισσότερο χρόνο.

Η ιδανική μάσκα για κάθε τύπο σκούρων καστανών μαλλιών είναι η Masque Vert Chroma Neutralisant που προσφέρει άμεση ενυδάτωση και αποδυναμώνει τους κόκκινους και πορτοκαλί τόνους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice