καλοκαιρινά αρώματα
Philip Warp on Pexels
Beauty

5 αρώματα ιδανικά για το καλοκαίρι

Μυρωδιές γεμάτες φρεσκάδα, αλλά και πολυτέλεια.

5 λουλουδάτα αρώματα που θα διεγείρουν τις αισθήσεις σας και θα αγοράζετε ξανά και ξανά.

Αν και η Γαλλία θεωρείται η γενέτειρα των αρωμάτων, οι Γαλλίδες συστήνουν σχεδόν πάντα την επιλογή ενός αρώματος-ταυτότητα για την καθεμία μας, που θα είναι απόλυτα χαρακτηριστικό, κάτι σαν ιεροτελεστία. Υπάρχουν όμως πολλοί από εμάς που η αναποφασιστικότητα τους δεν τους επιτρέπει να έχουν μόνο μια επιλογή, αλλά θέλουν να δοκιμάζουν διαφορετικές μυρωδιές και να τις συνδέουν με διαφορετικές περιόδους στη ζωή τους και γεγονότα. Προσωπικά, εδώ και χρόνια έχω σίγουρα κάποια κλασικά αρώματα που επιλέγω ανάλογα την εποχή, αλλά κάθε φορά που πηγαίνω ένα μοναδικό ταξίδι, παίρνω ένα καινούριο άρωμα για να μου θυμίζει τις μέρες εκείνες, ας πούμε βόλτες στο Μιλάνο. Άλλοι αλλάζουν αρώματα ακόμα πιο συχνά, ανάλογα με τη διάθεση και το outfit, αλλά το πιο σύνηθες είναι σύμφωνα με την εποχή και τον καιρό. Γιαυτό και εμείς σας ετοιμάσαμε μια καλοκαιρινή λίστα με τα πιο λουλουδάτα, ανάλαφρα και φρέσκα αρώματα για εσάς που θέλετε κάτι διαφορετικό, ώστε να ξεσηκώσετε τις αισθήσεις και να ολοκληρώσετε με τον πιο μοναδικό τρόπο τις εμφανίσεις σας. 

La Collection Privèe Christian Dior, Dioriviera
Μια σταγόνα από το αγαπημένο μας άρωμα αρκεί για να αισθανθούμε την απόλυτη ελευθερία και φρεσκάδα. Ειδικότερα τα καλοκαιρινά αρώματα έχουν τη δύναμη να μας μεταφέρουν στους πιο ονειρεμένους προορισμούς, από την γαλλική Ριβιέρα, μέχρι το Κάπρι, μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας γεμίζουν θετική ενέργεια. Έτσι και το νέο άρωμα Dioriviera του οίκου La Collection Privèe Christian Dior, με σύκο και τριαντάφυλλο.

DIORIVIERA - LA COLLECTION PRIVÉE CHRISTIAN DIOR

Acqua Di Parma, Arancia La Spugnatura Eau de Toilette
Κάθε καλοκαίρι τα αρώματα με εσπεριδοειδή επιστρέφουν δυναμικά στο νεσεσέρ μας και μας ταξιδεύουν στις ανθισμένες αυλές της Μεσογείου. Και ποιός οικός αποτυπώνει καλύτερα αυτές τις μυρωδιές από τον Acqua Di Parma, ειδικά με το νέο της συλλεκτικό Arancia La Spugnatura Eau de Toilette με νότες λεμονιού, μανταρινιού, πικραμύγδαλου, μαύρου πιπεριού και κέδρου. Εμπνευσμένο από μια τεχνική εκχύλισης που ελάχιστοι εφαρμόζουν ακόμα στην Ιταλία, η οποία επιτρέπει μια πιο φίνα συλλογή από πολύτιμα αποστάγματα, αλλά και στο χαρακτηριστικό χειροποίητο μπουκάλι από μπλε πορσελάνη του οίκου, θα σας συναρπάσει.

Byredo, Young Rose
Η Byredo έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας, γιατί εκτός από μυρωδιές που ξεχωρίζουν, τα αρώματά της είναι συνήθως unisex, και εκτός από το ότι απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό, καλύπτει και όλους όσους δεν θέλουν να χαρακτηρίζει το φύλο τους το πως μυρίζουν. Με νότες κορυφής το πιπέρι Σετσουάν και το τριαντάφυλλο Δαμασκού, το Young Rose είναι ένα ξυλώδες, λουλουδένιο άρωμα που μαγνητίζει.

Young Rose by Byredo

Tom Ford, Soleil De Feu
Το καλοκαίρι έχει μια αίσθηση ανεμελιάς που θα θέλαμε να κρατήσει για πάντα. Η μυρωδιά του μπορεί να είναι απλά μοναδική για τον καθένα, από την αλμύρα στο σώμα μας μέχρι τα δροσερά εσπεριδοειδή. Αυτά τα συστατικά έγιναν η βάση για το συγκεκριμένο άρωμα που κλείνει το καλοκαίρι σε ένα μπουκάλι, δημιουργώντας τις τοπ πιο μεθυστικές συνθέσεις. Ένα άρωμα-ωδή στον ήλιο, το Soleil De Feu, η νέα άφιξη του οίκου Tom Ford, με τουμπερόζα, σανδαλόξυλο, κακάο και καρύδα, φέρνει στη μνήμη στιγμές από μαγικά ηλιοβασιλέματα και διεργύρει όλες τις αισθήσεις.

Korres, Cashmere Kumquat
Αν μπορούσαμε να κλείσουμε το καλοκαίρι σε ένα μπουκάλι, θα είχε σίγουρα ελληνικό άρωμα. Αυτή την αίσθηση αποτυπώνει και ο καρυφαίος ελληνικός οίκος αρωματοποιίας, Korres, μέσα από τις μυροδιές εσπεριδοειδών που αναζωογονούν τις αισθήσεις και ξυπνούν ακόμα πιο έντονα την επιθυμία μας για διακοπές και παραλία στο πολυζήτητο Cashmere Kumquat. Πιο συγκεκριμένα αυτό το εκλεπτυσμένο άρωμα το γλυκό, αναζωογονητικό κουμκουάτ έχει τον πρώτο λόγο. Ακολουθούν νότες από άνθη πορτοκαλιάς και βανίλιας, γλυκόπικρα εσπεριδοειδή, η οξύτητα του λεμονιού και η γήινη φρεσκάδα του κέδρου, σε φόντο εμπνευσμένο από τον αισθησιασμό του πολυτελούς κασμίρ.

KORRES Eau De Toilette Collection / Ένωση ανθρώπων, συναισθημάτων, σκέψεων, στιγμών / Το Άρωμα ενώνει, δημιουργεί ένα...

Posted by Korres Athens on Tuesday, November 16, 2021

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice