Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την πιτυρίδα

Η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιτυρίδας από την Kérastase

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Kérastase, η σειρά Symbiose είναι κατάλληλη για την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι μια κοινή πάθηση του τριχωτού της κεφαλής που προκαλεί ξεφλούδισμα του δέρματος στην περιοχή του κεφαλιού. Προκαλείται από την γρήγορη αλλαγή των κυττάρων του δέρματος. Κανονικά, τα κύτταρα του δέρματος έχουν έναν κύκλο ζωής στον οποίο πολλαπλασιάζονται όσο χρειάζεται και στη συνέχεια πεθαίνουν και απορρίπτονται. Όταν έχετε πιτυρίδα, ο κυτταρικός κύκλος του δέρματος επιταχύνεται, γεγονός που προκαλεί τη συλλογή περισσότερων νεκρών κυττάρων στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Τα συμπτώματα της πιτυρίδας περιλαμβάνουν λευκές έως κιτρινωπές ή γκρίζες νιφάδες που εμφανίζονται στα μαλλιά και στους ώμους, καθώς πέφτουν από το κεφάλι. Το τριχωτό της κεφαλής είναι συχνά ξηρό και σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται επιπλέον και φαγούρα.

Η πιτυρίδα μπορεί να δημιουργηθεί από διάφορους παράγοντες: 

Ξηρότητα 

Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος πιτυρίδας. Εμφανίζεται συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες και οφείλεται σε κρύο, ξηρό καιρό. Συνδέεται με τη χρήση ζεστού νερού για το λούσιμο των μαλλιών. Το ζεστό νερό στεγνώνει το ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής, κάτι που μπορεί να προκαλέσει νιφάδες.

Λιπαρότητα 

Στην περίπτωση αυτή, το σμήγμα υπερπαράγεται από τους θύλακες των τριχών με αποτέλεσμα τη συσσώρευση σμήγματος και νεκρών κυττάρων στο τριχωτό της κεφαλής.

Οι μάζες των νεκρών κυττάρων του δέρματος μαζί με τη βρωμιά στο ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής, σχηματίζουν τις νιφάδες πιτυρίδας που προκαλούν φαγούρα.

Kérastase

Μύκητας Malassezia

Αυτό το είδος πιτυρίδας προκαλείται από έναν τύπο μύκητα, που ονομάζεται Malassezia που είναι μέρος της φυσικής χλωρίδας του δέρματος και βοηθά στη διατήρηση των μικροοργανισμών, αποτρέποντας τη μόλυνση. Όταν υπάρχει περίσσεια σμήγματος, ο Malassezia πολλαπλασιάζεται επειδή αναπτύσσεται στο σμήγμα.

Αυτός ο μύκητας παράγει επίσης ένα υποπροϊόν που προκαλεί τη συσσώρευση των κυττάρων του δέρματος, σχηματίζοντας τις λευκές νιφάδες που συνήθως εμφανίζονται σαν πιτυρίδα.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης πιτυρίδας, είναι: 

  • Η ηλικία: τα άτομα από τη νεαρή ενήλικη ζωή έως τη μέση ηλικία έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν πιτυρίδα από ότι οι ηλικιωμένοι.
  • Η έλλειψη ύπνου.
  • Το άγχος και το στρες.

Για την αντιμετώπιση πιτυρίδας, η σειρά Symbiose της Kérastase, είναι το νέο όραμα! Μία μοναδική συμμαχία δύναμης, πολυτέλειας & περιποίησης μαλλιών, ομορφιάς & αποτελεσματικότητας. Για πρώτη φορά στην επαγγελματική περιποίηση κατά της πιτυρίδας, δεν θα χρειαστεί να συμβιβαστείτε. Αυτή η σειρά αλλάζει τα δεδομένα, γιατί μεταμορφώνει και αναγεννά το τριχωτό σας. Είναι η ιδανική σειρά φροντίδας για τη βέλτιστη ανανέωση των κυττάρων σε τριχωτό με τάση πιτυρίδας. Η σειρά Symbiose περιλαμβάνει αντιπιτυριδικό σαμπουάν για λιπαρό ή ξηρό τριχωτό κεφαλής, μάσκα, conditioner, ορό νυκτός και περιποίηση μικροαπολέπισης!

Κάθε γυναίκα, κάθε μαλλί και κάθε τριχωτό είναι διαφορετικό. Βρείτε τα επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών Symbiose που σας ταιριάζουν. Είτε έχετε λιπαρό είτε ξηρό τριχωτό, έχουμε την καλύτερη λύση για εσάς!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice