haileybieber
© Instagram / @haileybieber
Beauty

5 δημοφιλή και εύκολα κουρέματα για το φθινόπωρο

Από το κοντό καρέ στις αφέλειες, αυτές είναι οι τάσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Οι τάσεις στα μαλλιά για να κάνετε την αλλαγή το φθινόπωρο 2023

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας γεμάτος νέα ξεκινήματα, που μας καλεί να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας. Τίποτα, βέβαια, δεν μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο φρέσκιες και λαμπερές από μια επίσκεψη στο κομμωτήριο. Είναι απαραίτητη για να απαλλαγούμε από τις ταλαιπωρημένες άκρες ή να δοκιμάσουμε μία νέα κουπ τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τις εμφανίσεις στα Fashion Week για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024, τα κουρέματα που κυριαρχούν είναι δύο: το καρέ και οι αφέλειες, σε κάθε παραλλαγή και διαφορετικό στυλ.

Βρείτε παρακάτω την απαραίτητη έμπνευση, επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο και στην προσωπικότητά σας και κλείστε ραντεβού στο κομμωτήριο.

Τα 5 πιο δημοφιλή κουρέματα για το φθινόπωρο

Μακρύ καρέ
Όσες τάσεις και αν έρθουν, το καρέ θα είναι πάντα στη μόδα. Ίσιο, με μύτες, αυστηρό ή με layers, κάθε εκδοχή του περιμένει να την υιοθετήσετε. Το μακρύ καρέ που φτάνει μέχρι τον ώμο είναι αγαπημένο της Jeanne Damas και γενικότερα των Γαλλίδων. Μεγάλη τάση και αν το τολμήσετε με αφέλειες αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε έξτρα όγκο. Στα θετικά του σημειώστε πως απαιτεί ελάχιστο χρόνο στο styling, ενώ δείχνει τέλειο τόσο σε ίσια, όσο και σε σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Butterfly hair
Τα πλούσια μαλλιά της δεκαετίας του ‘70 και του ‘90, με τις αφέλειες στο ύψος των ζυγωματικών είναι το μεγάλο στοίχημα αυτού του φθινοπώρου. Μπορείτε να το δοκιμάσετε όποιο και αν είναι το μήκος των μαλλιών σας, αρκεί να τους δώσετε αρκετό όγκο ώστε να αναδειχθεί το κούρεμα.

Bixie
Διαχρονικό, κομψό, εύκολα διαχειρίσιμο και εντυπωσιακό από τη φύση του, το κοντό καρέ, ή αλλιώς bixie (από το bob και το pixie), είναι ένα κούρεμα που θα σας βολέψει. Η ειδοποιός διαφορά του από άλλα στιλ είναι ότι ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling και στεγνώνει πολύ εύκολα ώστε να φαίνεστε όλες τις ώρες της ημέρας χτενισμένη.

Mακρύ με layers
Ίσως το πιο δημοφιλές κούρεμα της σεζόν, ειδικά με μακριές, γεμάτες αφέλειες, γίνεται άκρως παιχνιδιάρικο και sexy. Άλλο ένα κούρεμα που έχουν εγκρίνει οι Γαλλίδες προ πολλού, αναδεικνύεται κυρίως σε πολύ μακριά μαλλιά που αγγίζουν τη μέση. Τώρα, αν βάλετε στο παιχνίδι τα layers και τις ασυμμετρίες, τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο πλούσια και πυκνά χωρίς να χάσουν ούτε πόντο από το μήκος τους.

Pixie
Κοντά μαλλιά με όγκο; Η φετινή μόδα λέει ναι! Εκτός από εκκεντρικό και στυλάτο, ένα pixie κούρεμα με ελαφρώς μακριά φράντζα θα μειώσει στο ελάχιστο το χρόνο που ξοδεύετε για styling. Με ελαφρώς ανδρόγυνα στοιχεία, θα αναδείξει επίσης την ροκ και τολμηρή πλευρά σας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice