5 nail studios που μπορείς να απολαύσεις και το ποτό σου

Υπηρεσίες περιποίησης όπως μανικιούρ, πεντικιούρ, φρύδια, βλεφαρίδες κ.ά όσο πίνεις εσπρεσάκι, Aperol και κρασί

Misfit nails & cocktails, Glow & Blow Hair-Nails-Cocktails, The Pretty Bar Athens, Hey You, ΜΖ Νails: Nail studios όπου θα απολαύσεις υπηρεσίες περιποίησης, τον καφέ ή το ποτό σου  

Πίσω από το μπαρ ενός ξενοδοχείου στο Λονδίνο, η Γιολίνα Μπρούσαλη ανακάλυψε ένα βροχερό μεσημέρι το πιο ιδιαίτερο nail studio. Εκεί οι χαρούμενες Αγγλίδες έφτιαχναν τα νύχια τους πίνοντας κοκτέιλς, ακούγοντας ατμοσφαιρική μουσική, συζητώντας και γελώντας. Το Misfit nails & cocktails βασίστηκε ακριβώς πάνω σε αυτή την ιδέα. Η Αργυρώ Μπέου από την άλλη όταν έγινε μανούλα, συνειδητοποίησε πως δεν υπάρχει κανένας χώρος όπου οι μητέρες μπορούν να συνοδεύονται άφοβα από το παιδάκι τους και να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα υπηρεσίες αποκλειστικά για εκείνες. Έτσι, δημιούργησε το Glow & Blow Hair-Nails-Cocktails στα νότια, έναν χώρο περιποίησης που μπορούν αν επισκεφτούν έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα πίνουν το κρασί ή το κοκτέιλ τους, χωρίς κανένα άγχος. Στην Ακαδημίας, στο Κολωνάκι, υπάρχει ένας lounge χώρος που θυμίζει περισσότερο μπαρ παρά το συνηθισμένο nail studio. Στο The Pretty Bar Athens πίνεις το εσπρεσάκι σου, ένα ποτήρι prosecco ή Aperol στην ειδικά διαμορφωμένη λευκή μπάρα του κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Έχεις κάνει ποτέ μανικιούρ κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια ή ακούγοντας σαξόφωνο και πιάνο; Οι ιδιοκτήτες του nail spot του Κολωνακίου Hey You που προσφέρει high-end υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ κ.ά, μερίμνησαν γι' αυτή τη μοναδική εμπειρία. Δεν προλαβαίνετε να κάνεις τα νύχια σου εξαιτίας του φορτωμένου σου προγράμματος; Δεν υπάρχει κανένα θέμα διότι στο ΜΖ Νails θα ευχαριστηθείτε το μανικιούρ σας έως τις 12 το βράδυ Τρίτη και Τετάρτη και θα πιεις το δροσερό κοκτειλάκι σου. Βυθιστήκαμε, λοιπόν, στην αναπαυτική πολυθρόνα των χαλαρωτικών χώρων τους, αφεθήκαμε στα χέρια των ειδικών όσο απολαμβάναμε το ποτό και τις υπηρεσίες τους.

5 nail studios στα οποία μπορείς να απολαύσεις και το κοκτέιλ σου 

Στο Misfit nails & cocktails μπορείς να δουλέψεις στο laptop σου, να φτιάξεις νύχια και να παραγγείλεις κοκτέιλ

Misfit nails & cocktails
© Misfit nails & cocktails

«Πήγα να δω τι κρύβεται πίσω από το μικρό nail bar στο Λονδίνο όπου μπαινοέβγαιναν κυρίως γυναίκες χαρούμενες. Έκανα μανικιούρ –που, ωστόσο, δεν ήταν πολύ καλό–, ήπια ένα τζιν τόνικ και παρατηρούσα την κατάσταση. Μου άρεσε αυτό το vibe που στις τρεις το μεσημέρι είχαν όλοι ένα κοκτέιλ στο χέρι τους, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων συζητούσαν και περνούσαν καλά» μου λέει η Γιολίνα Μπρούσαλη. Μετά από δέκα μήνες αφότου επέστρεψε από το ταξίδι της, βρήκε το κατάλληλο spot με την τότε συνέταιρο της στη γειτονιά και δημιούργησαν το Misfit nails & cocktails. Πρόκειται για ένα urban nail lounge χώρο όπου μπορείς αρχικά να περιποιηθείς τα άκρα σου, να δουλέψεις με το laptop σου, να παραγγείλεις ένα δροσερό cocktail και να διαβάσεις το βιβλίο σου χωμένη/ος σε μία αναπαυτική πολυθρόνα. Στο home-feel περιβάλλον τους, χωρίς ακρυλικές μυρωδιές, απολαμβάνεις συγκεκριμένα υπηρεσίες μανικιούρ/πεντικιούρ, φυσικής ενίσχυσης, επιμήκυνσης με gel, καθώς και συμπληρωματικές ή private υπηρεσίες ομορφιάς στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τους στο πατάρι. Στόχος του Μisfit, εκτός από την άψογη περιποίηση, είναι να δημιουργηθεί ένα third space στο industry, κάτι μεταξύ των παραδοσιακών nail bars δηλαδή και της χαλάρωσης σε ένα lounge διαμορφωμένο χώρο ή ακόμα και στο σπίτι. Για αυτό άλλωστε και το περιβόητο #μηστριμώχνεσαιαλλο στο Instagram που περιγράφει όλη τη φιλοσοφία του. «Προσφέρουμε ένα best in class result και ταυτόχρονα θέλουμε όλοι να απολαμβάνουν αυτά τα μικρά πράγματα της ζωής που προσφέρουν απενοχοποιημένη, παροδική χαρά, όπως το να έχεις άψογα, περιποιημένα άκρα ενώ ακούς feel good μουσικές και πίνεις με φίλους πολύχρωμο αλκοόλ με φρουτώδεις γεύσεις» καταλήγει.

Misfit nails & cocktails
© Misfit nails & cocktails
Τρίτη 12:00 μ.μ.-8:00 μ.μ., Τετάρτη 9:00 π.μ.-5:00 μ.μ., Πέμπτη 12:00 μ.μ.-9:00 μ.μ. Παρασκευή 12:00 μ.μ.-8:00 μ.μ. και Σάββατο 10:00 π.μ.-6:00 μ.μ., Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, 2107210270

Στο Glow & Blow Hair-Nails-Cocktails τα παιδιά παίζουν και εσύ αφήνεσαι στα χέρια των ειδικών πίνοντας το κοκτέιλ σου

Glow & Blow Hair-Nails-Cocktails
© Glow & Blow Hair-Nails-Cocktails

Η Αργυρώ Μπέου που δεν είχε κάπου να αφήσει τον γιο της, πάντα φοβόταν ότι δεν θα υπάρχει ένας χώρος για να απασχοληθεί ο μικρός ή ότι δεν θα μπορούσε καν να ολοκληρώσει την υπηρεσία ομορφιάς που είχε επιλέξει. «Ως μαμά δεν είχα ποτέ μου βοήθεια. Έτσι, ξεκίνησα το συγκεκριμένο κόνσεπτ το Νοέμβριο του 2022 –μέχρι τότε δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα– για να βοηθήσω όσες το έχουν ανάγκη» αναφέρει. Στον πολυχώρο ομορφιάς και χαλάρωσης Glow & Blow Hair-Nails-Cocktails στη Γλυφάδα με το industrial style, τα εντυπωσιακά φυτά και τις αναπαυτικές καρέκλες, περιλαμβάνονται υπηρεσίες περιποίησης νυχιών με cruelty free προϊόντα. «Οι φετινές τάσεις στα νύχια θέλουν πρωταγωνιστές το cataeye effect, τα nude, τα ημιδιάφανα χρώματα συνοδευμένα με σκόνη πέρλα (τα λεγόμενα glazed nails), τα neon χρώματα, τα ombre, τις σκόνες τύπου mermaid, αλλά και τα flash effect» μου λέει η Αργυρώ.

Glow & Blow Hair-Nails-Cocktails
© Glow & Blow Hair-Nails-Cocktails

Επίσης, μπορεί να δοκιμάσει κανείς θεραπείες μαλλιών και άκρων, χτενίσματα, αποτρίχωση με κερί ή κλωστή, υπηρεσίες για την ενίσχυση των βλεφαρίδων (lash lift, lash extension) και των φρυδιών (brow lamination, microblading, shading, κ.λπ.), μακιγιάζ, ημιμόνιμο μακιγιάζ και μασάζ. Μήπως προτιμάς relaxing massage, deep tissue, Swedish ή ενυδατικό μασάζ με vegan κερί υψηλής ποιότητας; Αν είσαι έγκυος εκεί θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία αφού υπάρχει και ειδικό κρεβάτι μασάζ για σένα. Φυσικά κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών μπορείς να χαλαρώσεις πίνοντας ποιοτικό specialty coffee, ένα ποτήρι κρασί ή κοκτέιλ ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχείς διότι το παιδάκι σου θα βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα παίζει παρέα με τους φίλους του (για παιδιά από 3 ετών και άνω).

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:30-20:30, Τετάρτη και Σάββατο 9:30-17:30

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 2108946218

Στο Hey You για σαμπάνια και τα Σάββατα για σαξόφωνο και πιάνο

νιπτήρες πεντικιούρ
© Αλέξανδρος Ανδρώνης

Μόλις 100 μέτρα από την πλατεία Κολωνακίου, θα βρεις το Hey You Nails που σε φωνάζει από μακριά να το επισκεφθείς. Πρόκειται για το feel good και all inclusive ινστιτούτο νυχιών για όλους. Πίσω από αυτό τον χώρο περιποίησης και ομορφιάς βρίσκονται δυο αδέλφια, νέοι επιχειρηματίες. «Θέλαμε να προσφέρουμε παράλληλα με τις υπηρεσίες μας μια υψηλού επιπέδου εμπειρία γι' αυτό και σερβίρουμε δωρεάν κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών μας από εσπρεσάκι και τσάι μέχρι το πιο glam ποτό, ένα ποτήρι σαμπάνια» τονίζουν. Στη boutique περιποίησης με boho αισθητική όπου το fresh and spicy άρωμα του χώρου με νότες σανταλόξυλου και πούδρας, ο φωτισμός, η ατμοσφαιρική μουσική βοηθούν στη χαλάρωσή σου, προσφέρονται υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες. Από μανικιούρ, πεντικιούρ, brow henna, μακιγιάζ, ποδολογία και αποτρίχωση σε όλο το σώμα, μέχρι και υπηρεσίες κομμωτικής – εκτός κουρέματος και βαφής. Το Hey You ξεχωρίζει επίσης μια και τηρεί τις αρχές βιωσιμότητας, χρησιμοποιώντας στον χώρο βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα υλικά. Έχετε κάνει ποτέ μανικιούρ κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια και ακούγοντας παράλληλα σαξόφωνο και πιάνο; Τόσο τα Σάββατα όσο και τις γιορτινές ημέρες υπάρχουν εκπλήξεις με live σαξοφώνο και πιάνο! Μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου άμεσα είτε τηλεφωνικά είτε online. 

Καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και τα Σάββατα από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Αναγνωστοπούλου 26-28, Κολωνάκι, 2103627263

Στο Pretty Bar για prosecco ή Aperol και περιποιημένα άκρα

The Pretty Bar

Κάθεσαι στις ψηλές καρέκλες μπροστά στη λευκή μπάρα και απολαμβάνεις από το εσπρεσάκι σου, ένα ποτήρι prosecco μέχρι και Aperol. Όχι δεν βρίσκεσαι σε κάποιο καφέ-μπαρ αλλά σε ένα all inclusive relaxed place. Για την ακρίβεια σε ένα lounge πολυχώρο που η διακόσμησή του έχει επιρροές από σκανδιναβική αρχιτεκτονική. Εκεί η άριστα καταρτισμένη nail artist σού περιποιείται τα νύχια, δοκιμάζεις τις top φθινοπωρινές τάσεις σε χέρια-πόδια και μετά σειρά έχει η ειδική θεραπεία για τα μαλλιά, η αποτρίχωση με κερί αλλά και κλωστή για το πρόσωπο, ο σχεδιασμός των φρυδιών, lash lift (υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για τοποθέτηση και συντήρηση βλεφαρίδων), αλλά και μακιγιάζ (πρωινό και βραδινό) για το κλείσιμο. H Τέτη Καλαφάτη εμπνεύστηκε την ιδέα του Pretty Bar, που άνοιξε τις πόρτες του δύο χρόνια πριν, από το concept των dry bars στο Los Angeles και έχει ένα gender free concept. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου δεν θα ανανεωθείς απλώς αλλά θα μπορείς να περιποιείσαι την ψυχή σου» λέει τώρα η Ασπασία Ζαχαρή, υπεύθυνη του Pretty Bar.

Pretty Bar

Extra info: Υπάρχει η δυνατότητα κράτησης του nail bar αποκλειστικά για κάποια παρέα ή ακόμα και συνεργατών για after office happy hour.

Aκαδημίας 19, Κολωνάκι, 2103639212

Το ΜΖ Νails είναι το νυχάδικο-αφτεράδικο με τα δροσερά κοκτέιλ

MZ NailZ

Επόμενος σταθμός το ΜΖ Νails στη Νέα Σμύρνη που άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2018. Από τις αρχές σχεδόν το nail spot-αφτεράδικο πήρε την απόφαση να διευρύνει το ωράριό του επειδή πολλές πελάτισσες ζητούσαν συχνά ραντεβού νυχτερινές ώρες. «Μέσα σε έναν χρόνο η υπηρεσία του κοκτέιλ που προσφέραμε επειδή μέναμε ανοιχτά μέχρι αργά είχε πολλή ζήτηση. Τα καφέ ήταν κλειστά τέτοια ώρα, οπότε συνεργαστήκαμε με ένα γειτονικό μαγαζί και μας έφερνε δροσερά κοκτέιλ. Δυστυχώς, εξαιτίας του ατυχήματος που είχε ο γιος μου, Λευτέρης Κωστάκης, ο οποίος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπεβλήθη σε χειρουργεία, αναγκαστήκαμε να ελαττώσουμε τις ημέρες του βραδινού ωραρίου αλλά και να διακόψουμε για κάποιο χρονικό διάστημα την υπηρεσία του κοκτέιλ. Όμως, σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπηρεσία θα επανέλθει διότι ήταν ιδέα του γιου μου και αισθάνομαι πως του το οφείλω. Σας περιμένουμε» μου λέει η ιδιοκτήτρια, Μαρία Ζαργκλή. Στο ΜΖ Νails μπορεί να βρει κανείς, πέρα από υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ, επιλεγμένα αξεσουάρ, κοσμήματα αλλά και ρούχα για κάθε περίσταση. Καλή απόλαυση και διασκέδαση με την παρέα σας ή χωρίς!

Τρίτη και Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 00:00, 10:00-20:00 

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 181, Νέα Σμύρνη, 2109315730

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice