eye_makeup
Mart Production on Pexels
Beauty

Πολύτιμα μυστικά για ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών

Βήμα βήμα η απόλυτη ρουτίνα για ένα βλέμμα που ξεχωρίζει

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Πώς θα αποκτήσετε το τέλειο μακιγιάζ ματιών με τα προϊόντα της Maybelline New York

Το Κατάλληλο Primer, η βάση για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ!
Το μυστικό για ένα μακιγιάζ ματιών που θα διαρκέσει όλη την ημέρα είναι να μπουν οι σωστές βάσεις! Και ποιες μπορεί να είναι αυτές; Η πρώτη και βασική, να τοποθετήσεις μία βάση – primer ματιών, πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου. Τοποθετώντας το primer ματιών, ουσιαστικά προετοιμάζεις την περιοχή του άνω βλεφάρου και τη ρίζα των βλεφαρίδων να δεχτούν το μακιγιάζ και στη συνέχεια αυτό να διατηρηθεί σταθερό. Επιλέξε ένα primer που να ταιριάζει με την επιδερμίδα σου και να έχει μεγάλη διάρκεια, έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι τα χρώματα θα παραμείνουν ζωηρά και ακαταμάχητα όλη την ημέρα.

makeup
Cotton Bro Studio on Pexels

Βλέμμα λαμπερό και ξεκούραστο
Υπάρχουν μέρες που η καθημερινότητα μας ξεπερνάει και ο μαύρος κύκλος κάνει την εμφάνισή του. Όχι όμως για πολύ... Αφού με το κατάλληλο concealer, όλα λύνονται και όλα τα σημάδια «σβήνονται». Επίλεξε ένα concealer με σφουγγαράκι και κάνε ένα πέρασμα κάτω από την περιοχή των ματιών. Τώρα, όχι μόνο δεν υπάρχουν ατέλειες και μαύροι κύκλοι, αλλά το concealer λειτουργεί και ως ένα είδος highlighter που φωτίζει όσο – όσο την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Δοκιμασμένη πρόταση για άψογο αποτέλεσμα αποτελεί το concealer με σφουγγαράκι Instant Eraser Age Rewind της Maybelline. Best seller στην κατηγορία του, το εφαρμόζεις με ένα πέρασμα καλύπτοντας αμέσως ό, τι θέλεις και όλα αυτά χωρίς να λερώσεις τα δάχτυλά σου! Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα από Goji berry και Haloxy, συνδυάζει το μακιγιάζ με την περιποίηση.

makeup
George Milton on Pexels

Μία παλέτα χρωμάτων για τα μάτια σας!
Την επομένη φορά που θα πιάσεις την παλέτα με τις σκιές σου, σκέψου τον εαυτό σου ως έναν καλλιτέχνη έτοιμος να δημιουργήσει πάνω σε λευκό καμβά. Πιάσε στα χέρια σου σκιές παιχνιδιάρες, με γκλίτερ, σε φωτεινές αποχρώσεις, ασημένιες, χρυσές, βαθιές, μυστηριώδεις και ανάλογα με τη διάθεση σου, παίξε με χρώματα και υφές. Αλλά πάνω από όλα, τολμήσε να ανακατεύσεις διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ τους και να «φορέσεις» στα βλέφαρά σου το unique αποτέλεσμα που θα βγει. Μεγάλη τάση στο blending – αν θες να γίνεις κι εσύ ειδικός – είναι ο συνδυασμός από μεταλλικά, ματ και γυαλιστερά χρώματα που δίνει μία new age - και από άλλον πλανήτη - αίσθηση στο μακιγιάζ των ματιών σου.

Οι σωστές πινελιές είναι που κάνουν τη διαφορά.
Αν θες να πετύχεις μακιγιάζ ματιών level επαγγελματικού, τότε θα χρειαστείς και τα κατάλληλα εργαλεία. Επένδυσε σε πινέλα υψηλής ποιότητας, που θα σου επιτρέψουν να αναμείξεις, να απλώσεις και να αναδείξεις τις σκιές που θα επιλέξεις, με άνεση και ακρίβεια. Και μην ξεχνάς μετά το μακιγιάζ, να καθαρίζεις πολύ καλά τα πινέλα σου για να διατηρήσεις την απόλυτη απόδοση τους.

makeup
Edz Norton on Unsplash

Το Κεφάλαιο: Eyeliner
Truth or dare? Dare! Ωραία, ήρθε η ώρα να βάλεις eyeliner. Η αλήθεια είναι ότι το κλειδί για ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών, δεν είναι άλλο από το eyeliner. Εάν θέλεις σαν αποτέλεσμα ένα λεπτό γραμμικό look, τότε το υγρό eyeliner είναι η σωστή επιλογή για σένα. Εάν επιθυμείς όμως κάτι πιο φυσικό, τότε χρησιμοποίησε μαλακά μολύβια ματιών αντί για eyeliner και δώσε στο μάτι σου το γατίσιο look που θέλεις. Μην ξεχνάς να σκιαγραφείς ελαφρά και την κάτω περιοχή του ματιού για να απογειώσεις το μακιγιάζ σου, με ένα πιο smoky και έντονο αποτέλεσμα.

Μπορείς να δοκιμάσεις το Tattoo Gel Μολύβι ματιών της Maybelline New York, που έχει υφή τζελ, είναι εύκολο στην εφαρμογή και χαρίζει έντονο τελείωμα που διαρκεί για ώρες.Φήμες λένε μέχρι και 36 ολόκληρες ώρες!

makeup
© Getty Images

Με τις βλεφαρίδες σου να φωνάζουν "Wow!"
Η σωστή εφαρμογή μάσκαρας είναι το κλειδί για να απογειώσεις το μακιγιάζ των ματιών σου. Πριν από την εφαρμογή της, χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι για να χωρίσεις τις βλεφαρίδες σου, και μετά, εφάρμοσε τη μάσκαρα! Και αν θέλεις ένα επιπλέον "wow" αποτέλεσμα, μη διστάσεις να απλώσεις αρκετές στρώσεις από την αγαπημένη σου μάσκαρα.

makeup
Ashley Piszek on Unsplash

Last but not least!
Το μυστικό που θα αναδείξει τα μάτια σου στο επόμενο επίπεδο είναι να φωτίσεις σωστά και έξυπνα το βλέμμα σου. Εφάρμοσε ένα λαμπερό, ματ highlighter στο εσωτερικό της γωνίας του ματιού σου και κάτω από το φρύδι και δημιούργησε μικρά σημεία λάμψης στο πρόσωπο σου.

Μην ξεχνάς, το μυστικό για το τέλειο μακιγιάζ είναι η αυτοπεποίθηση. Άφησε λοιπόν, όλη την καλλιτεχνική σου πλευρά να λάμψει και ανακαλύψε τα δικά σου μυστικά πάνω στο μακιγιάζ αλλά και που ταιριάζουν σε σένα μοναδικά.

makeup
Evg Kowalievska on Pexels

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice