Γυναικεία ομορφιά
© Unsplash
Beauty

6 βήματα φροντίδας της ώριμης επιδερμίδας

κολουθώντας μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης, καθυστερείτε τα σημάδια γήρανσης

6 tips για να καθυστερήσεις τα σημάδια γήρανσης.

Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει σε όλους, μεγαλώνοντας. Ο πιο αργός μεταβολισμός σε συνδυασμό με μυϊκή και οστική αδυναμία είναι κάποια από τα σημάδια γήρανσης του οργανισμού. Ομοίως, το δέρμα χάνει τη δύναμη και την ελαστικότητά του. Ενώ η γήρανση δέρματος είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορεί να σταματήσει, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που βοηθούν στην αντιγήρανση.

Ακολουθώντας την παρακάτω ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης, καθυστερείτε τα σημάδια γήρανσης και είστε σίγουρες ότι το δέρμα σας τρέφεται και προστατεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλη την ημέρα.

1.Καθαρισμός

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο, μη ερεθιστικό καθαριστικό που δεν αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια, ούτε ερεθίζει την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα.

2.Απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητη στην ώριμη επιδερμίδα, αλλά με προσοχή και χωρίς να  το παρακάνετε, γιατί μεγαλώνοντας το εξωτερικό στρώμα στο δέρμα του προσώπου γίνεται όλο και πιο λεπτό και είναι πολύ εύκολο να το τραυματίσετε.

3.Μάσκα προσώπου

Εάν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό ή θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι πιο λεία και σφιχτή για μια ειδική περίσταση, εφαρμόστε μια μάσκα προσώπου. Οι μάσκες ενισχύουν την υγρασία και παρέχουν επιπλέον θεραπευτικές ουσίες στην επιδερμίδα σας.

4.Ενυδατικός ορός

Μεγαλώνοντας, το δέρμα σας χάνει την υγρασία του πολύ πιο γρήγορα. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι λιγότερο λαμπερό και λείο. Εφαρμόστε έναν ενυδατικό ορό με υαλουρονικό οξύ που τραβάει την υγρασία στο δέρμα και κάνει την επιδερμίδα σας λεία και πιο απαλή με υγιή λάμψη.

Το Η.Α. Intensifier Serum της SkinCeuticals είναι ο πιο αποτελεσματικός ορός ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ γιατί αυξάνει τη φυσική ικανότητα παραγωγής υαλουρονικού οξέος του δέρματος κατά 30%. Χαρίζει άμεση και μακροπρόθεσμη ενυδάτωση και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων στα μάτια και δίπλα από τη μύτη. Επίσης, βελτιώνει την πυκνότητα, την υφή, τη σφριγηλότητα και τη χαλαρότητα της επιδερμίδας του προσώπου σας.

Επιπλέον, το serum ανάπλασης και ενυδάτωσης Hydrating B5 Serum της SkinCeuticals περιέχει υαλουρονικό οξύ που συγκρατεί το νερό στην επιδερμίδα, και βιταμίνη B5 που βοηθά στην επανόρθωση των ιστών και την αποκατάσταση των θρεπτικών συστατικών.

5.Αντιγηραντική κρέμα σύσφιξης προσώπου

Οι συσφιγκτικές κρέμες χρησιμοποιούν συνδυασμό δύο μεθόδων για να παράγουν αποτελέσματα: α) ενυδατώνουν το δέρμα και διατηρούν την υγρασία για να το ‘’γεμίσουν’’ και β) διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που βοηθά στην αναστροφή της χαλάρωσης.

Μια μοναδική θεραπεία που προλαμβάνει την καταστροφή των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, είναι η κρέμα σύσφιξης προσώπου A.G.E. Interrupter Advanced της SkinCeuticals. Αποκαθιστά την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά στην επιδερμίδα ενώ προστατεύει το φυσικό φραγμό του δέρματος καταπραΰνοντας τη δυσανεξία από το ξηρό, ώριμο δέρμα.

Στην περιποίηση του προσώπου σας, μην ξεχνάτε να φροντίζετε και την ευαίσθητη περιοχή του λαιμού. Χρησιμοποιήστε την κρέμα σύσφιξης και αντιγήρανσης Tripeptide-R Neck Repair της SkinCeuticals που είναι σχεδιασμένη να δρα ενάντια στα πολλαπλά σημάδια γήρανσης του λαιμού. Βελτιώνει τις οριζόντιες γραμμές και τις ρυτίδες, την έλλειψη σφριγηλότητας, την χαλάρωση, και το ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο δέρματος στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

6.Αντηλιακό

Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30, σας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice