Γυναίκα βάζει κρέμα στο πρόσωπο
© Unsplash
Beauty

5 βήματα για μια αποτελεσματική νυχτερινή φροντίδα του προσώπου σας

Για να αντισταθεί στη φθορά του χρόνου και να παραμείνει υγιές

Εύκολη ρουτίνα περιποίησης νυκτός για το πρόσωπο

Το βράδυ, το δέρμα σας έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να αναγεννηθεί μακριά από το ηλιακό φως, το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών και τους περιβαλλοντικούς ρύπους που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρόλα αυτά, μεγαλώνοντας, ο οργανισμός σας δεν μπορεί να αναπληρώσει όλα τα συστατικά που χρειάζεται το δέρμα για να αντισταθεί στη φθορά του χρόνου και να παραμείνει υγιές. Για τη μακροπρόθεσμη υγεία του δέρματός σας, είναι ζωτικής σημασίας, η νυχτερινή περιποίησή του να γίνει καθημερινή ρουτίνα.

5 βήματα για μια αποτελεσματική νυχτερινή φροντίδα του προσώπου σας

Παρακάτω, θα βρείτε μια εύκολη αλλά αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης νυκτός, για να ξυπνάτε καθημερινά με λαμπερή επιδερμίδα:

Βήμα 1: Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας είναι να κοιμάστε με το μακιγιάζ. Εάν έχετε κανονικό, ξηρό ή μικτό δέρμα, ένα καθαριστικό με λάδι θα αφαιρέσει πλήρως το μακιγιάζ σας. Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στην ακμή, συνίσταται η χρήση ενός ενυδατικού μικκυλιακού νερού.

Βήμα 2: Καθαρίστε

Ο καθαρισμός το βράδυ αφαιρεί τυχόν ίχνη μακιγιάζ ή αντηλιακού, καθώς και τη λιπαρότητα, τον ιδρώτα και τους ρύπους της ημέρας. Επίσης, προετοιμάζει το δέρμα σας για τις θεραπείες και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε. Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό που δεν αποβάλλει τα φυσικά έλαια από το δέρμα και προστατεύει το δερματικό φραγμό της επιδερμίδας σας.

Βήμα 3: Κρέμα ματιών

Το πρήξιμο, οι μαύροι κύκλοι, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες εμφανίζονται συχνότερα  γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, λόγω του λεπτότερου δέρματος που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή. Η κρέμα ματιών A.G.E. Eye Complex της SkinCeuticals, είναι απαραίτητη, γιατί:  

  • Μειώνει τις ρυτίδες στα μάτια και το "πόδι της χήνας".
  • Βοηθά στην πρόληψη μελλοντικών ρυτίδων.
  • Μειώνει τους μαύρους κύκλους και εξαλείφει το πρήξιμο και τις σακούλες.
  • Δίνει λάμψη στο κουρασμένο βλέμμα.

Βήμα 4: Ορός

Ο ορός περιέχει συμπυκνωμένη ποσότητα ενεργών συστατικών και είναι πολύ αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών του δέρματος. Επίσης είναι ελαφρύς, δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και απορροφάται γρήγορα.

Υπάρχουν πολλοί οροί για να διαλέξετε ανάλογα με το δερματικό θέμα που θέλετε να επιλύσετε π.χ. ακμή, θαμπάδα, αποχρωματισμός, λεπτές γραμμές, κλπ.

Βήμα 5: Κρέμες προσώπου

Όταν κοιμάστε, το δέρμα σας βρίσκεται σε κατάσταση επανόρθωσης, εργάζεται σκληρά για να αναγεννηθεί και να αποκαταστήσει τη βλάβη που προκαλείται από τις καθημερινές σας συνήθειες και το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, η νύχτα είναι η καλύτερη χρονική  περίοδος για να εφαρμόσετε την κρέμα νύχτας με ρετινόλη SkinCeuticals Retinol 0.3 που περιέχει 0.3% καθαρή ρετινόλη, και συστήνεται από τους ειδικούς γιατί:

  • Διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις κηλίδες της ηλικίας τόσο από τη φωτογήρανση όσο και από την ενδογενή γήρανση.
  • Βελτιώνει τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος.
  • Διατηρεί βέλτιστη σταθερότητα ρετινόλης.
  • Ελαχιστοποιεί τους ερεθισμούς που συνήθως σχετίζονται με τη χρήση ρετινόλης.

Εναλλάξ με την κρέμα ρετινόλης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την επανορθωτική κρέμα προσώπου νυκτός Glycolic 10 Renew Overnight της SkinCeuticals για κυτταρική ανανέωση, ομοιόμορφο τόνο και λαμπερή όψη. Το γλυκολικό οξύ είναι ένα α-υδροξυοξύ με απολεπιστικές, λευκαντικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που δεν πρέπει να παραλείπετε ποτέ για να έχετε ένα λείο, λαμπερό και υγιές δέρμα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice