Γυναίκα βάζει ενυδατικό στα χείλη της
© Unsplash
Beauty

11 συμβουλές φροντίδας για τη αντιγήρανση του προσώπου σας

Η σωστή φροντίδα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση αυτών των αλλαγών

Συμβουλές για την πρόληψη ή αντιμετώπιση ρυτίδων και σημαδιών ηλικίας

Ο χρόνος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην επιδερμίδα σας. Η σωστή φροντίδα του προσώπου σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση αυτών των αλλαγών. Μεγαλώνοντας, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή και λιγότερο ικανή να συγκρατήσει την υγρασία με αποτέλεσμα να είναι πιο ξηρή και πιο επιρρεπής σε ερεθισμούς.

Οι αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου, οι οροί ματιών και άλλα αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Για να δημιουργήσετε όμως ένα πραγματικά αποτελεσματικό σχέδιο δράσης κατά της γήρανσης, οι δερματολόγοι σας προτρέπουν να ακολουθείτε τις σωστές συνήθειες φροντίδας της επιδερμίδας και κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Η ρουτίνα που μπορεί να διατηρήσει την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και να επιβραδύνει ή να απαλύνει τα σημάδια γήρανσης, περιλαμβάνει:

  1. Πλύσιμο του προσώπου δύο φορές/ημέρα με ένα απαλό, ενυδατικό καθαριστικό.
  2. Χρήση χλιαρού νερού κατά το πλύσιμο.
  3. Μείωση του χρόνου του ντους ή του μπάνιου σε 5–10 λεπτά.
  4. Χρησιμοποίηση ορών με υαλουρονικό οξύ & αντιοξειδωτικών όπως βιταμίνη C.

Ο καινοτόμος αντιγηραντικός ορός προσώπου Liftactiv H.A. Epidermic Filler της Vichy με υαλουρονικό οξύ, μειώνει προοδευτικά τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Ο ορός αυτός αναπληρώνει το 100% της καθημερινής απώλειας υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα. Στοχεύει σε όλες τις ρυτίδες και στην απώλεια σφριγηλότητας, στο πρόσωπο και στην περιοχή των ματιών. Η καθημερινή διόρθωση με την ιδανική δόση από τη συμπυκνωμένη σύνθεσή του, σας προσφέρουν ορατά αποτελέσματα, που βελτιώνονται προοδευτικά με τη συνεχή χρήση του (σε 6 εβδομάδες: ρυτίδες -47% & λεπτές γραμμές -60%).

  1. Εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας
  2. Χρήση συσφικτικής κρέμας προσώπου που περιέχει γλυκερίνη ή υαλουρονικό οξύ και βοηθά στο γέμισμα ρυτίδων.

Η συσφικτική, αντιρυτιδική κρέμα προσώπου Liftactiv H.A της Vichy διορθώνει τις ρυτίδες, εξομαλύνει τον τόνο της επιδερμίδας και ενισχύει τη λάμψη. Είναι η απόλυτη αντιγηραντική κρέμα ημέρας κατά των ρυτίδων και της απώλειας σφριγηλότητας που στοχεύει την αποτελεσματική διόρθωση των σημαδιών γήρανσης. Με συνεχή χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος, απολαμβάνετε μακράς διάρκειας εφέ λίφτινγκ και ορατή μείωση των βαθιών ρυτίδων.

  1. Ενυδάτωση αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για την πρόληψη της ξηροδερμίας.
  2. Τα ρετινοειδή και AHA μπορεί να είναι αποτελεσματικά για τη μείωση των σημαδιών γήρανσης, αλλά τα συγκεκριμένα συστατικά δεν είναι απαλά για το δέρμα. Για να αποφευχθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις, ζητήστε την γνώμη ενός δερματολόγου πριν τη χρήση τους.
  3. Αποφυγή προϊόντων με βάση το αλκοόλ.
  4. Καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού με προστασία ευρέος φάσματος και δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30.
  5. Αποφυγή του σολάριουμ που εκθέτει την επιδερμίδα σας σε επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

Επιπλέον, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που θα βοηθήσουν στην αντιγήρανση, είναι:

Η διακοπή καπνίσματος. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει τοξίνες και οδηγούν σε σημάδια στο πρόσωπο του καπνιστή όπως θαμπή και ξηρή επιδερμίδα, απώλεια σφριγηλότητας του δέρματος, πρώτες ρυτίδες και πρόωρες γραμμές.

Η υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη, προάγει το υγιές δέρμα.

Ο αρκετός ύπνος δίνει στην επιδερμίδα σας χρόνο να αναπλαθεί και να ανανεωθεί.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice