3 tips για την περιποίηση του δέρματος τον χειμώνα
© reestocks / Unsplash
Beauty

3 tips για την περιποίηση του δέρματος τον χειμώνα

Όσο πέφτει ο υδράργυρος, τόσο πιο απλά γίνονται τα πράγματα στη ρουτίνα ομορφιάς

Συμβουλές ομορφιάς: 3 tips για την περιποίηση του δέρματος τον χειμώνα

Όπως υπάρχουν χειμερινά (και καλοκαιρινά) σπορ, έτσι υπάρχει και χειμερινή (και καλοκαιρινή) περιποίηση. Άπαξ και αρχίσει ο υδράργυρος να πέφτει (ή να ανεβαίνει), αλλάζει η ρουτίνα της ομορφιάς, όλοι το ξέρουν αυτό. Από τη μια, είναι το κρύο έξω από το σπίτι, από την άλλη, είναι η θέρμανση μέσα στο σπίτι, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βλάψουν το δέρμα μας, να το ερεθίσουν, να το ξηράνουν, άσ’ τα να πάνε. Μερικά τρικάκια όμως θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη για τους επόμενους μήνες, μέχρι να ανθίσει και πάλι η πλάση και να λουλουδιάσει και το πρόσωπό μας. Ας τα δούμε αναλυτικά. 

3 tips για την περιποίηση του δέρματος τον χειμώνα
© Unsplash+ In collaboration with Getty Images

Ενυδάτωση πάνω σε βρεγμένο δέρμα
Τον χειμώνα χρειαζόμαστε έξτρα ενυδάτωση, οπότε ορίστε ένα καλό κόλπο: απλώνουμε τα προϊόντα ενυδάτωσης πάνω σε υγρό δέρμα, είτε μιλάμε για πρόσωπο είτε για σώμα. Όταν χρησιμοποιούμε την κρέμα ή το body lotion μας πάνω σε βρεγμένη επιδερμίδα, «φυλακίζουμε» στην ουσία την έξτρα υγρασία. Το καλύτερο είναι να μεταφέρουμε τα καλλυντικά μας στο μπάνιο και να κάνουμε το μποτέ μας εκεί, αμέσως μετά το ντουζάκι μας.

3 tips για την περιποίηση του δέρματος τον χειμώνα
© Sunny Ng / Unsplash

Layering
Ξέραμε το layering στα ρούχα και τα αξεσουάρ, τώρα θα το μάθουμε και στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Πώς κάνουμε στρώσεις; Απλώνουμε πρώτα έναν ορό που περιέχει ένα συστατικό, για παράδειγμα, πολυγλουταμινικό οξύ. Αφήνουμε να περάσουμε μερικά δευτερόλεπτα και απλώνουμε έναν δεύτερο ορό που περιέχει άλλο συστατικό, π.χ. νιασιναμίδη. Σε τρίτο στάδιο βάζουμε την ενυδατική μας κρέμα ή την αντηλιακή μας. Το layering είναι ένας ωραίος (αν και μακρόσυρτος) τρόπος να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας χωρίς να χρησιμοποιούμε «βαριά» καλλυντικά που φράζουν το δέρμα. 

3 tips για την περιποίηση του δέρματος τον χειμώνα
© Morgan Alley / Unsplash

Καθαρισμός
Λέγεται ότι τα καθαριστικά σε μορφή αφρού είναι περισσότερο καλοκαιρινά και για τον χειμώνα θα μπορούσαμε να εμπιστευθούμε κάτι πιο κρεμώδες ή ελαιώδες. Αυτό ωστόσο δεν είναι απόλυτο, κάθε δέρμα έχει άλλες ανάγκες. Πάντως ό,τι καθαριστικό και αν χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να το εφαρμόζουμε με τον σωστό τρόπο για να απολαύσουμε και τα οφέλη του. Δύο είναι τα βασικά στάδια: το καλό τρίψιμο (τουλάχιστον για ένα λεπτό) και το καλό ξέπλυμα (τουλάχιστον 10-12 χούφτες νερό). Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τον χειμώνα, αλλά για όλες τις εποχές του χρόνου. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice