Ποιες είναι οι τάσεις στα αρώματα το 2024
© Unsplash+ In collaboration with Jayson Hinrichsen
Beauty

Ποιες είναι οι τάσεις στα αρώματα το 2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρώματος, δες ποια είναι τα συστατικά που θα μυρίζουμε όλο και περισσότερο γύρω μας

Αρώματα: Ποιες νότες και ποιες κατηγορίες αρωμάτων θα είναι in fashion το 2024.

Αν δεν είστε από εκείνα τα άτομα που φορούν το ίδιο άρωμα 500 χρόνια πιστεύοντας ότι εκφράζει απόλυτα την προσωπικότητά τους, αλλά σας αρέσει να πειραματίζεστε και να αλλάζετε μυρωδιές, τότε έχετε λόγο να συνεχίσετε να διαβάζετε ένα άρθρο για τις τάσεις στην αρωματοποιία του 2024. Ας δούμε τις μεγαλύτερες. Κι επειδή οι μελετητές τα γράφουν κάπως μπερδεμένα, όπου τάσεις διαβάστε συστατικά.

Λουλούδια
Δεν αναφερόμαστε στο ροδόνερο της γιαγιάς ούτε στο έντονο άρωμα τριαντάφυλλο που ψωνίζαμε κάποτε από την κομουνιστική Βουλγαρία, ούτε γενικώς σε κάτι κλασικό. Οι λουλουδάτες νότες που θα επικρατήσουν είναι του μπουκέτου, που συμπληρώνονται με φρουτώδεις νότες (όπως κεράσι) και αναδύουν νεανικότητα και ένταση. Για να το κάνουμε πιο απλό, θα είναι in τα αρώματα με τριαντάφυλλο, μόσχο, μέντα, γιασεμί, ορχιδέα. 

Αρώματα ευεξίας
Κάποιοι ορκίζονται ότι η αρωματοθεραπεία είναι αποτελεσματική για τη μείωση του στρες. Είναι λογικό επομένως να φτιάχνονται αρώματα με καταπραϋντικά, ηρεμιστικά στοιχεία. Τα λεγόμενα «αρώματα ευεξίας» μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας όλη την ημέρα, καθώς βελτιώνουν τη συναισθηματική μας ευεξία. Ηρεμιστικές νότες είναι ο μόσχος, το μάνγκο, η καρύδα, ο ευκάλυπτος, ο κέδρος και ο μόσχος.

Μια ανάσα φρέσκου αέρα
Τα γλυκά αρώματα μένουν πίσω εν έτει 2024, για να δώσουν τη θέση τους σε μυρωδιές αέρινες και λεμονάτες. Τα δροσερά αρώματα περιέχουν βανίλια, λεμόνι, τζίντζερ και εσπεριδοειδή.

Βότανα 
Οι νότες φυτών, όπως το καρότο και το παντζάρι, επικράτησαν το 2023 και η τάση συνεχίζει και το 2024. Πρόκειται για αρώματα με φρέσκες, ζωηρές, λαμπερές νότες βοτάνων και πράσινων φυτών. Σκεφτείτε ευκάλυπτο, βέτιβερ, ξύλο και δεντρολίβανο να συνδυάζονται με ντομάτα, κάκτο, σανταλόξυλο, μόσχο, μάραθο και περγαμόντο.

Gourmand
Με τον όρο «Gourmand» περιγράφονται αρώματα με γλυκές ή «φαγώσιμες» νότες, όπως η βανίλια, η καραμέλα, το μέλι και η σοκολάτα. Για πιο ιδιαίτερους «ουρανίσκους», υπάρχουν νότες όπως η σαντιγί, το μαλλί της γριάς, η πραλίνα, το σαφράν ή γλειφιτζούρια Chupa Chups. Και για ακόμα πιο γκουρμεδιάρηδες, το ροζ πιπέρι και το σουσάμι.

Κεχριμπάρι
Το κεχριμπάρι είναι μια κλασική αρωματική νότα που χτίζεται με τον συνδυασμό λάβδανου, βενζοΐνης, βανίλιας και πατσουλί. Τα κεχριμπαρένια αρώματα θυμίζουν «αλμυρό δέρμα».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice