Dove: Αναδεικνύοντας την αληθινή ομορφιά
© Freepik / lookstudio
Beauty

Η αληθινή ομορφιά είναι τόσο ξεχωριστή όσο εσύ

Μαζί με το DOVE βρίσκουμε την ομορφιά σε κάθε χρώμα, νούμερο και ηλικία, αφήνοντας πίσω τα στερεότυπα

 DOVE: Γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας με το Self Esteem Project και με τον Οδηγό Αυτοπεποίθησης 

  • Advertorial

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από το δημοφιλές βίντεο με τη Cynthia Nixon που μας «μαθαίνει» πώς να είμαστε σωστές κυρίες. Be a lady they said. Μέσα σε τρία μόλις λεπτά περιγράφονται με ευκολία όλες οι «νόρμες» που οφείλουν να ακολουθούν οι γυναίκες, προκειμένου να είναι αρεστές. Αν φοράς πολύ κοντή φούστα είσαι προκλητική, αλλά αν δεν δείχνεις καθόλου δέρμα είσαι περίεργη. Πρέπει να είσαι αδύνατη, αλλά όχι υπερβολικά, γιατί τότε δεν φαίνεσαι υγιής. Χρησιμοποίησε make up για να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου, αλλά μην το παρακάνεις, θα φαίνεται ότι προσπαθείς πολύ. Μην είσαι σαν τις άλλες, απλά μάθε πώς να είσαι μία κυρία. Ερχόμενες στο σήμερα το βίντεο παραμένει το ίδιο έντονο και επίκαιρο, με ελάχιστες από αυτές τις πεποιθήσεις να έχουν εγκαταληφθεί από την κοινωνία. 

Dove: Αναδεικνύοντας την αληθινή ομορφιά
© Unsplash

Τελικά, πώς μοιάζει μια γυναίκα το 2024;
Το να ζεις στην εποχή των social media και των τάσεων που συνεχώς αλλάζουν, κάποιες μέρες δεν είναι εύκολο. Πιθανότατα χρησιμοποιείς συχνά το κινητό, αφιερώνοντας χρόνο στο Instagram για να θαυμάσεις τις καλαίσθητες ζωές όλων και στο TikTok για να ανακαλύψεις τα νέα trends. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που θες να δημοσιεύσεις και εσύ τη δική σου φωτογραφία. Ξεκινάς να ψάχνεις ιδανικό φωτισμό, σωστή γωνία, κατάλληλο φίλτρο και μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, έχεις δημιουργήσει την αψεγάδιαστη εκδοχή του εαυτού σου. Δεν τονίζονται τα σπυράκια στο πρόσωπο, οι μαύροι κύκλοι δεν υπήρξαν ποτέ, τα μαλλιά σου λάμπουν και το σώμα σου έχει βρει την ιδανική πόζα. Χρειάζεται πράγματι να τα κάνουμε όλα αυτά;

Η κάθε γυναίκα θα έχει την εμφάνιση που εκείνη θέλει, όχι αυτή που της έχουν «φορέσει» και το DOVE έρχεται για να μας το υπενθυμίσει. Με όραμά του η ομορφιά να αποτελεί πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους, το DOVE δημιούργησε το Dove Self Esteem Project, με στόχο να βοηθήσει τις κοπέλες από μικρή ηλικία να αγαπήσουν το σώμα τους. Να χτίσουν ένα υγιές mindset, μακριά από μη ρεαλιστικά πρότυπα και πιέσεις, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση των νέων γυναικών. Girls support girls!

Dove: Αναδεικνύοντας την αληθινή ομορφιά
© Freepik / lookstudio

Σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει, όμως ακόμα σχολιάζεται το πόσο «προκλητικό» ή όχι είναι το ντύσιμο μιας κοπέλας, αν είναι αρκετά αδύνατη ή όχι και αν η επιδερμίδα της ξαφνικά εμφανίζει σημάδια ακμής, το DOVE προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κόσμο με λιγότερη τοξικότητα. Πόσο πιο διαφορετικά θα είχαμε μεγαλώσει, αν γίνονταν και στις δικές μας τότε ηλικίες παρόμοιες δράσεις; Μπορεί τα μαθητικά χρόνια να θεωρούνται ξέγνοιαστα και ανέμελα, αποτελούν όμως ταυτόχρονα ένα πολύ μεταβατικό στάδιο τόσο για την εμφάνιση, όσο και την ψυχολογία. Ξαφνικά το σώμα παίρνει άλλη μορφή, κάποιες αλλάζουμε νούμερο στα ρούχα, προσπαθούμε να γνωριστούμε με τον νέο μας εαυτό και υπάρχουν στιγμές, που πιστεύουμε πως δεν είμαστε όσο όμορφες «θα έπρεπε».

Δεν είναι τόσο απλό να αγνοήσεις τις τέλειες φιγούρες που επιδεικτικά σου προβάλλει η τηλεόραση και τα περιοδικά. Ούτε τόσο εύκολο να μην επηρεάζεσαι από τα social media. Το φαίνεσθαι πάντοτε είχε μια ξεχωριστή θέση στο πώς σε αντιμετωπίζουν οι γύρω σου, όμως ίσως ήρθε η στιγμή να πατήσουμε pause σε όλα αυτά και να εστιάσουμε σε εμάς. Κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, έχει τη δική της μοναδική ομορφιά, εσωτερικά και εξωτερικά και είναι σπουδαίο όταν το καταλαβαίνει. Το σώμα μας μάς βοηθάει καθημερινά σε ό,τι και αν κάνουμε, μας δίνει κίνηση, φροντίδα, προστασία, το κουβαλάμε μαζί μας συνεχώς. Προκειμένου να μας αγκαλιάσουμε και να δούμε την πραγματική ομορφιά μας, το DOVE σε συνεργασία με το Centre of Appearance Research του University of West England, παρουσιάζει τον Οδηγό Αυτοπεποίθησης. Ένα διαδικτυακό εργαλείο που λειτουργεί ως σύμμαχος σε γονείς και έφηβα κορίτσια, προκειμένου να αναπτυχθεί μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους, ζώντας ελεύθερα, χωρίς «ταμπέλες». 

Dove: Αναδεικνύοντας την αληθινή ομορφιά
© Freepik

Ο οδηγός διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του DOVE, δίνοντας πρόσβαση σε κάθε γυναίκα σε συμβουλές και δραστηριότητες που συμβάλλουν σε μια πιο υγιή στάση ζωής. Έχοντας συνεργαστεί με ψυχολόγους από όλο τον κόσμο και έπειτα από ενδελεχή έρευνα, δημιουργήθηκαν ειδικές ενότητες στον συγκεκριμένο οδηγό, στις οποίες βρίσκει κανείς διαφορετικές λύσεις για προβλήματα που καλούνται οι σημερινές κοπέλες να αντιμετωπίσουν. Εκφοβισμός, πίεση από την κοινωνία και συνομηλίκους, τοξικότητα στα social media, είναι μερικά από το ζητήματα που η ομάδα του DOVE έρχεται να δώσει ένα τέλος. Δεδομένου ότι οι γονείς επηρεάζουν σημαντικά τον χαρακτήρα κάθε παιδιού και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο, στον Οδηγό Αυτοπεποίθησης έχει ενσωματωθεί ένα οδηγός τεσσάρων βημάτων, για γονείς και κηδεμόνες. Μέσα από τα βήματα αυτά, εκπαιδεύονται ως έναν βαθμό, στο πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά σε ένα ασφαλές περιβάλλον, που στηρίζει την ελευθέρια και την αποδοχή.

Θαυμάζουμε συνεχώς τους άλλους, ξεχνώντας να θαυμάσουμε και κυρίως να αγαπήσουμε εμάς. Κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι πραγματικά υπέροχη, αρκεί να το δει πρώτα η ίδια. Don't forget to love yourself!

Μπορείτε να βρείτε τον Οδηγό Αυτοπεποίθησης εδώ!

Αν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερο τον κόσμο του DOVE, μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της στο www.dove.gr. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice