5 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο μακιγιάζ σας μετά τα 50

Όπως αλλάζει η επιδερμίδα καθώς μεγαλώνουμε, έτσι πρέπει να αλλάζουν και τα προϊόντα του μακιγιάζ

Μακιγιάζ μετά τα 50: Τα μυστικά που αναδεικνύουν την λάμψη της ώριμης επιδερμίδας

Ύστερα από την ηλικία των 40 και κατά το ξεκίνημα της δεκαετίας των 50, η όψη της επιδερμίδας επιδέχεται κάποιες αλλαγές. Οι λεπτές γραμμές έκφρασης γίνονται πιο βαθιές και μετατρέπονται σε ρυτίδες και η υφή του δέρματος τείνει να γίνεται πιο ξηρή. Αυτός είναι ο λόγος που αρκετά προϊόντα μακιγιάζ μέσα από το νεσεσέρ θα πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, έτσι ώστε να αναδεικνύεται σωστά η γοητεία της ώριμης επιδερμίδας.

Μακιγιάζ άνω των 50: Οι 5 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στην ρουτίνα σας για να δείχνετε πιο φρέσκες και λαμπερές

Μη πάει το μυαλό σας σε περισσότερο μακιγιάζ, διότι θα επιφέρει τα άκρως αντίθετα αποτελέσματα. Ούτε βέβαια και σε καθόλου. Αυτό που απλώς χρειάζεται να κάνετε είναι να υιοθετήσετε μια πιο μινιμαλιστική και φρέσκια προσέγγιση στο συνηθισμένο μακιγιάζ σας, αντικαθιστώντας τα 5 παρακάτω προϊόντα:

Τα καλυπτικά foundations με skin tints και BB κρέμες

Το foundation αποτελεί το Α και το Ω για να δημιουργήσουμε μια «αψεγάδιαστη» βάση σε κάθε μακιγιάζ. Μετά τα 50, όμως, το ιδανικό makeup δεν είναι αυτό που προσφέρει έντονη κάλυψη, αλλά εκείνο που θα χαρίσει έναν ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα, χωρίς να τονίζει τις ατέλειες. Αντί λοιπόν για ένα βαρύ full coverage foundation, που θα «κάτσει» σε ρυτίδες και λεπτές γραμμές (ειδικά αν έχει ματ φινίρισμα), επιλέξτε ένα skin tint, μια BB κρέμα με χρώμα ή ένα tinted serum, τα οποία έχουν ανάλαφρη σύσταση. Αξίζει επίσης να αναζητήσετε προϊόντα με αντιγηραντικά και ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, όπου θα δώσουν μια έξτρα ενυδάτωση και λάμψη στην επιδερμίδα.

Τα βαριά concealers με λεπτόρρευστα brightening concealers

Την ίδια λογική πρέπει να ακολουθήσετε και για το concealer, το οποίο καλό είναι να έχει όλο και πιο λεπτόρρευστη σύσταση όσο η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια ωριμάζει. Η αντίληψη ότι τα πλήρους κάλυψης concealers δίνουν μια ξεκούραστη όψη είναι άκρως λανθασμένη, καθώς έχουν την τάση να βαραίνουν τα μάτια, ιδίως όταν υπάρχουν γραμμές έκφρασης. Ένα ελαφρύ, brightening concealer λειτουργεί πάντοτε καλύτερα, διότι θα εξομαλύνει το εφέ των μαύρων κύκλων, δίνοντας ένα κολακευτικό «φως» στην περιοχή των ματιών, χωρίς να τονίζει τις ρυτίδες.

Τα compact ρουζ και highlighters με κρεμώδεις φόρμουλες

Το compact ρουζ και το highlighter θα πρέπει να αντικατασταθούν και αυτά με υγρές η κρεμώδεις φόρμουλες, οι οποίες θα κάθονται πιο ανάλαφρα πάνω στην επιδερμίδα, δίνοντας ένα λαμπερό και φρέσκο αποτέλεσμα. Επίσης, μην αμελήσετε να δώσετε βάση στην τεχνική που θα απλώσετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στα ζυγωματικά σας, καθώς ή ανοδική εφαρμογή τους είναι το απόλυτο μυστικό για ένα «lifting» εφέ.

Τα ματ κραγιόν με gloss

Με την πάροδο των χρόνων, η παραγωγή του κολλαγόνου ελαττώνεται, με αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν πιο μικρά. Έτσι, η χρήση των ματ κραγιόν θα ήταν καλό να αποφεύγεται, καθώς θα κάνουν τα χείλη να δείχνουν ακόμα πιο μικρά και αφυδατωμένα. Για το μακιγιάζ άνω των 50, η καλύτερη επιλογή είναι τα ενυδατικά κραγιόν με σατινέ φινίρισμα ή τα lip gloss που αντανακλούν υπέροχα το φως και κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο νεανικά και σαρκώδη. Τώρα σχετικά με την επιλογή των αποχρώσεων, απλώς αποφεύγετε τα πολύ σκούρα ή «σκοτωμένα» χρώματα στα κραγιόν, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις τείνουν να «αγριεύουν» το πρόσωπο.

Τις μεταλλικές σκιές με απαλές αποχρώσεις

Οι μεταλλικές και οι αστραφτερές σκιές με glitter, τοποθετημένες μόνο στην εσωτερική γωνία των ματιών είναι ένα έξυπνο trick για να φωτίσουμε και να μεγαλώσουμε τα μάτια μας. Ωστόσο, όσο μεγαλώνουμε, θα πρέπει να αποφεύγουμε την εφαρμογή τους σε ολόκληρο το καπάκι των ματιών, καθώς κάθονται έντονα στις ρυτίδες και αναδεικνύουν ένα τυχόν πτωτικό βλέφαρο. Ιδανικά, μπορείτε να επιλέξετε ματ ή creamy σκιές, σε φυσικές, ροδαλές ή καφετί αποχρώσεις, όπου θα δώσουν μια ζεστασιά και φρεσκάδα στο βλέμμα. Αν πάλι σας αρέσουν τα έντονα χρώματα σκιών, μπορείτε να τα εφαρμόζετε με μια διακριτική τεχνική που δεν «φορτώνει» το βλέμμα.