Κόκκινα νύχια
© Freepik
Beauty

Βρες το κόκκινο βερνίκι που ταιριάζει ακριβώς στο δέρμα σου

Τι απόχρωση του κόκκινου ταιριάζει στις σκουρόχρωμες και τι στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες

H απόχρωση του κόκκινου βερνικιού που ταιριάζει στο δέρμα σου

Το κόκκινο βερνίκι θεωρείται σύμβολο αυτοπεποίθησης και δυναμισμού, σημάδι κοινωνικής ανωτερότητας και οικονομικής άνεσης, δηλώνει εξουσία γι’ αυτό κι στην αρχή μόνο οι ανώτερες τάξεις μπορούσαν να βάφουν μ’ αυτό το χρώμα τα νύχια τους. Η ευρωπαϊκή αριστοκρατία ήταν η πρώτη που λάνσαρε τα κόκκινα νύχια στην καθημερινότητά της, μετά το ανακάλυψαν και οι Αμερικανίδες και το υιοθέτησαν μαζικά. Το κόκκινο χρώμα ήταν τάση από τη δεκαετία του ’30 και μέχρι σήμερα παραμένει σταθερά μια κλασική, διαχρονική, safe επιλογή για κάθε γυναίκα αφού κάνει τα άκρα να φαίνονται πολυτελή και περιποιημένα.

H Marilyn Monroe ήταν από τις διάσημες που λάτρευε να φορά το αυθεντικό κόκκινο βερνίκι νυχιών Revlon, το οποίο πωλήθηκε το 1999 σε δημοπρασία των Christie’s για πάνω από 200.000 δολάρια. Αν είστε κι εσείς φαν του φλογερού κόκκινου χρώματος και σε αναζήτηση για το ιδανικό κόκκινο βερνίκι, είναι καλό να λάβετε υπόψη σας τον τόνο του δέρματός σας. Παρακάτω θα δείτε τι ισχύει για κάθε επιδερμίδα.

H κατάλληλη απόχρωση του κόκκινου βερνικιού που ταιριάζει στο δέρμα σου

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Κόκκινα νύχια

Μια κόκκινη απόχρωση που εμπεριέχει ροζ πινελιές όπως το καρπουζί είναι ιδανική για μια ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και προσδίδει μια πιο παιχνιδιάρικη γοητεία. Δεν αποτελεί άλλωστε τυχαία, αγαπημένη σταθερή επιλογή πολλών γυναικών για το μανικιούρ τους ανεξάρτητα από την εποχή. Ακόμη, τα κόκκινα χρώματα σε ψυχρούς τόνους ή τα κόκκινα που περιέχουν στην βάση τους μπλε είναι αρκετά κολακευτικά για το ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Για medium skin

Το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα αλλά και το κεραμιδί κόκκινο είναι η κατάλληλη απόχρωση για medium skin. Αν λοιπόν, έχεις κλείσει ήδη το ραντεβού για τα νύχια σου αλλά έχεις και τον συγκεκριμένο τόνο επιδερμίδας, να ξέρεις με τι θα πειραματιστείς αυτή την φορά. Για τους θερινούς μήνες, μπορείς να επιλέξεις και κόκκινα με ακόμα πιο έντονο πορτοκαλί τόνο προς το κοραλί ώστε να τονίσεις το bronze δέρμα σου και να δείξει ακόμη πιο εντυπωσιακό το σύνολο σου.

Για μαυρισμένο έως σκούρο δέρμα

Εδώ την τιμητική του έχει το κλασικό κόκκινο που μπορεί να κάνει update σε κάθε look και ταιριάζει ιδανικά με τα χρυσά αξεσουάρ. Το σκούρο κόκκινο, βερνίκια που θυμίζουν καλό κρασί (το wine red χρώμα) και το burgundy ανήκουν στις επιλογές αυτής της κατηγορίας. Απόλυτα classy και λαμπερό αποτέλεσμα.

Πώς να διατηρήσετε το κόκκινο βερνίκι φρέσκο

Το κόκκινο βερνίκι μπορεί να αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες αποχρώσεις για να διατηρηθεί και χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση. Για να παρατείνεις το κόκκινο μανικιούρ, συνιστάται να καλύψεις την άκρη του νυχιού σου με το χρώμα του βερνικιού της επιλογής σου πριν χρησιμοποιήσεις ένα top coat, για να το κλειδώσεις όλο. Κάποιοι nail artists προτείνουν να  απλώσεις μια κηλίδα κόλλα νυχιών στις άκρες για να καλύψεις την άκρη και να εφαρμόσεις ένα top coat σε ολόκληρο το νύχι και την άκρη κάθε δύο ημέρες ώστε να αποφύγεις το ξεφλούδισμα.

Βρες αυτό που σου αρέσει περισσότερο- ανάλογα με το προσωπικό σου στιλ- και φυσικά, με τον τόνο του δέρματος σου  και δώσε έτσι, έναν πιο sexy glam αέρα σε όλο το look σου κάθε εποχή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice