Y2K ανταύγειες: Το hairstyle των 90s είναι η επόμενη καλοκαιρινή τάση

Οι ανταύγειες που θυμίζουν στιγμές Spice Girls και Avril Lavigne επιστρέφουν

Y2K ανταύγειες: Πώς θα υιοθετήσετε την εμφάνιση που άφησε εποχή και ήδη συζητάει ο κόσμος του Instagram

Τα χρώματα στις σκιές ματιών επιστρέφουν, οι μεταλλικές αποχρώσεις απέκτησαν ξανά ενδιαφέρον και το thrift-shopping είναι η νέα αγαπημένη συνήθεια πολλών από εμάς. Οι Y2K τάσεις δίνουν το παρών και βρισκόμαστε επισήμως σε μια 90s nostalgia περιόδο, κυρίως από στιλιστικής απόψεως. Κάπως έχουμε ξεπεράσει την τέλεια, αψεγάδιαστη αισθητική, πλέον αναζητάμε κάτι πιο fun, όμως ταυτόχρονα εντυπωσιακό. Για αυτό και οι έντονες ανταύγειες που λάτρεψαν κάποτε οι celebrities, από τη Jennifer Aniston μέχρι τη Naomi Campbell, επιστρέφουν. Οι Υ2Κ ανταύγειες έρχονται σε πολλές μορφές, άλλοτε λίγες αλλά καλύπτοντας μεγάλες τούφες, άλλοτε πολλές αλλά μικροσκοπικές και σε κάποιες περιπτώσεις δύο μόνο είναι αρκετές. 

Υ2Κ ανταύγειες για όλους

Brad Pit και Jennifer Aniston, 19 Νοεμβρίου 2001 © EPA /LUCY NICHOLSON

Οι χρυσαφένιες αποχρώσεις που πρωταγωνιστούσαν στα καστανά μαλλιά της Jennifer Aniston και του Brad Pitt είναι για φέτος η νέα τάση του καλοκαιριού, ιδανική για άντρες και γυναίκες, κοντά και μακριά κουρέματα. Ο διάσημος ηθοποιός είχε ως «χόμπι» να ακολουθεί τις στιλιστικής επιλογές των συντρόφων του, έχοντας δοκιμάσει διαφορετικά looks και αποδεικνύοντας πως οι πειραματισμοί στα μαλλιά δεν αποτελούν μόνο γυναικεία υπόθεση. Από την άλλη, η Jennifer Aniston πάντοτε ξεχώριζε για τα χτενίσματά της, σε κάθε μήκος και χρώμα, με τις ξανθιές ανταύγειες να είναι από τις δημοφιλέστερες.

Julia Roberts, 13 Φεβρουαρίου 2001 © EPA PHOTO AFP/UNIVERSAL/BOB MARSHAK

Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και θέλετε να δώσετε λίγη λάμψη στο πρόσωπο, ίσως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε τις Υ2Κ ανταύγειες στην πιο διακριτική εκδοχή τους. Ξεκινήστε βάφοντας λίγες λεπτές τούφες και με την καθοδήγηση του κομμωτή/-τριάς σας επιλέξτε τον ιδανικό τόνο, ώστε να «μπλεχτεί» ομοιόμορφα με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Ιδίως αν έχετε μπούκλες, το σχήμα τους θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο με την αλλαγή αυτή, ακολουθώντας παράλληλα τα βήματα της pretty woman, Julia Roberts.

Υ2Κ ανταύγειες των super-models

Naomi Campbell, 25 Σεπτεμβρίου 2005 © EPA/Miguel Menendez V.

Πιθανότατα όσοι είστε πιο μελαχρινοί να θεωρείτε κάπως επίφοβη την προσθήκη του ξανθού στην εμφάνισή σας, όμως με την κατάλληλη απόχρωση μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ όμορφο και γλυκό αποτέλεσμα. Προτιμήστε «καραμελένιες» επιλογές, ακόμα και σε διαφορετικούς υποτόνους, ώστε να πετύχετε μία πιο νεανική αλλά συνάμα κομψή εικόνα. Ακόμα και η Naomi Campbell που ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά μακριά μαύρα μαλλιά της, ήταν από εκείνες που τόλμησαν την αλλαγή. 

Bella Hadid, 16 Μαΐου 2019 © EPA/SEBASTIEN NOGIER

Σε παρόμοια αισθητική κινείται και η Bella Hadid, φέρνοντας με τον δικό της τρόπο στο σήμερα τις Υ2Κ ανταύγειες, προτιμώντας να τις εντάξει στο lοοk της δίχως υπερβολές. Θέλοντας να διατηρήσει το εκλεπτυσμένο στιλ της, αλλά να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, κινείται σε πιο φυσικούς τόνους, δίνοντας την αίσθηση πως το χρώμα των μαλλιών έχει «ανοίξει» χάρη στις καλοκαιρινές ακτίνες του ήλιου.

Υ2Κ ανταύγειες των ποπ-σταρ

Avril Lavigne, 19 Ιουλίου 2007 © EPA/ PETER KLAUNZER

Μία από τις καλλιτέχνιδες που άφησε εποχή, τόσο με το ύφος των τραγουδιών της, όσο και με το στιλ της, ήταν η Avril Lavigne. Οι ροζ έντονες ανταύγειες της τότε 16χρονης Καναδής επιστρέφουν, φέρνοντας ξανά το χρώμα και την παιχνιδιάρικη διάθεση. Αν έχετε βαρεθεί με τα συνηθισμένα hairstyles, η συγκεκριμένη Y2K και αρκετά punk τάση είναι αυτό που χρειάζεστε. Ιδίως από την περίοδο της καραντίνας και μετά, ο κόσμος φαίνεται να έχει όλο και περισσότερο ανάγκη από πιο εντυπωσιακές και loud επιλογές, μια και δεν θέλει να επιστρέψει σύντομα στην εποχή της φόρμας και του καναπέ. 

Billie Eilish, 7 Ιανουρίου 2024 © EPA/ALLISON DINNER

Τα βήματα της Avril Lavigne ακολουθεί εδώ και καιρό η Billie Eilish, η ποπ σταρ που γνωρίσαμε με πράσινα μαλλιά, έπειτα δοκίμασε το μπλε και πρόσφατα εμφανίστηκε με τις ανανεωμένες κόκκινες ανταύγειες της. Έχοντας διαλέξει ένα σύνολο που παραπέμπει σε στολή γραφείου, η νεαρή καλλιτέχνιδα μας απέδειξε πως οι πολύχρωμες ανταύγειες ταιριάζουν σε κάθε περίσταση, από τις πιο χαλαρές μέχρι τις πιο επίσημες, όπως οι απονομές βραβείων.


Y2K ανταύγειες των αντιθέσεων

Victoria Beckham, 10 Δεκεμβρίου 2003 © EPA/MYUNG JUNG KIM UK & IRELAND OUT

Παρόλο που πλέον παρέχονται οι τεχνικές για να δημιουργούμε όσο το δυνατόν πιο φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα, υπάρχουν και τα άτομα που προτιμάμε τις έντονες αντιθέσεις. Όπως η Victoria Beckham που δοκίμασε τις πολύ ξανθές ανταύγειες, οι οποίες με φόντο τα σκουρόχρωμα μαλλιά της, δεν περνούσαν ποτέ απαρατήρητες. Άλλωστε και η ίδια δεν ήταν ποτέ λάτρης των συνηθισμένων, αδιάφορων εμφανίσεων.

Dua Lipa, 27 Νοεμβρίου 2019 © EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο επανέφερε την τάση αυτή η Dua Lipa, επιλέγοντας δύο φαρδιές και πολύ ξανθιές, σχεδόν πλατινέ τούφες, ως το νέο της αξεσουάρ. Η νεαρή καλλιτέχνιδα παρόλο που όταν αποφασίζει να κάνει κάποια αλλαγή στα μαλλιά της, πρόκειται για ολική μεταμόρφωση, από μαύρα σε ξανθά και από ξανθά σε κόκκινα, υπάρχουν και φορές που προτιμάει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, δίνοντάς μας περισσότερη έμπνευση.

Η Y2K μόδα επιστρέφει, το καλοκαίρι πλησιάζει και οι επιλογές για όσους θέλουμε να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας είναι πολλές. Ό,τι επιδερμίδα και αν έχετε, όσο μακριά ή κοντά και αν είναι τα μαλλιά σας, οι ανταύγειες των celebrities βρίσκουν τρόπο να προσαρμοστούν στην εμφάνισή σας.