Πώς να κάνετε το πιο όμορφο bridal makeup μόνες σας

Βήμα βήμα η απόλυτη ρουτίνα για ένα νυφικό μακιγιάζ που θα ξεχωρίσει

Το νυφικό μακιγιάζ που ταιριάζει σε όλες και αξίζει να υιοθετήσετε

Αν σκοπεύετε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας με το ταίρι σας, συνεχίστε να διαβάζετε γιατί ένα brainstorming για το πώς θα δημιουργήσετε το τέλειο wedding makeup, δεν έβλαψε ποτέ κανένα! Ενώ οι περισσότερες νύφες προτιμούν να προσλαμβάνουν έναν επαγγελματία για να είναι πιο ξέγνοιαστες στη διάρκεια της προετοιμασίας του γάμου τους, υπάρχουν και οι πιο τολμηρές που αισθάνονται άνετα να κάνουν το μακιγιάζ τους. Είτε ανήκεις στην πρώτη ή στην δεύτερη κατηγορία, ένα τέλειο νυφικό μακιγιάζ πρέπει να έχει ως στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, απογειώνοντας τη συνολική σας εμφάνιση, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα νιώθετε αυτοπεποίθηση και λάμψη την ιδιαίτερη αυτή ημέρα. Είναι μια μέρα χαράς και γιορτής και το μακιγιάζ θα πρέπει να το αντανακλά αυτό. Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε ορισμένες βασικές συμβουλές και κόλπα για την επίτευξη του άψογου νυφικού μακιγιάζ, χωρίς να χρειάζεται να είστε επαγγελματίας για να τις εφαρμόσετε. 

Ξεκινήστε με τη φροντίδα του δέρματος
Ένα υπέροχο μακιγιάζ ξεκινά με ένα υπέροχο δέρμα. Οι νύφες θα πρέπει να ξεκινήσουν μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μήνες πριν για να εξασφαλίσουν ότι το δέρμα τους είναι λαμπερό. Αυτό περιλαμβάνει τακτική απολέπιση, ενυδάτωση και ενδεχομένως διαβουλεύσεις με δερματολόγο ή αισθητικό, αν χρειαστεί. Την ημέρα, ξεκινήστε με ένα καθαρό, ενυδατωμένο πρόσωπο για να παρέχετε έναν ομοιόμορφο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Το primer είναι το κλειδί
Το primer όχι μόνο βοηθά το μακιγιάζ να διαρκεί περισσότερο, αλλά δημιουργεί και μια πιο λεία επιφάνεια για το foundation και το concealer. Επιλέξτε ένα primer που ταιριάζει στον τύπο του δέρματος - ματ για λιπαρό δέρμα, ενυδατικό για ξηρό δέρμα και καταπραϋντικό για ευαίσθητο δέρμα.

Foundation και Concealer
Επιλέξτε ένα foundation που ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματος σας, ενώ καλό είναι να το δοκιμάσετε και σε φυσικό φως. Για το νυφικό μακιγιάζ, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα foundation μακράς διάρκειας, φιλικό προς τις φωτογραφίες που δεν έχει SPF, καθώς το SPF μπορεί να προκαλέσει flashback στις φωτογραφίες, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο λευκό από το υπόλοιπο σώμα. Χρησιμοποιήστε concealer με φειδώ για να καλύψετε μόνο τυχόν ατέλειες ή μαύρους κύκλους.

Φυσικά μάτια
Τα μάτια είναι το σημείο εστίασης σε πολλές γαμήλιες φωτογραφίες, γι' αυτό στοχεύστε στη διαχρονική ομορφιά. Οι ουδέτερες αποχρώσεις όπως τα καφέ, τα κρεμ και τα απαλά ροζ είναι δημοφιλείς, καθώς και η εφαρμογή μιας σκιάς με λίγο γκλίτερ για επιπλέον λάμψη. Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι απαραίτητη - σκεφτείτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες για μια επιπλέον έμφαση στο βλέμμα. Τα φρύδια πρέπει να είναι καλά καθορισμένα αλλά να φαίνονται φυσικά, συμπληρώνοντας το συνολικό μακιγιάζ των ματιών.

Ρουζ και Highlighter
Μια πινελιά ρουζ μπορεί να δώσει ζωή στο πρόσωπο. Οι ροδακινί ή ροζ αποχρώσεις λειτουργούν καλά για τους περισσότερους τόνους δέρματος. Η προσθήκη μιας ελαφριάς λάμψης με ένα highlighter στα ζυγωματικά, το κόκαλο των φρυδιών και τις εσωτερικές γωνίες των ματιών μπορεί να ενισχύσει τη λάμψη της νύφης χωρίς να είναι υπερβολική.

Χείλη για φίλημα
Το χρώμα των χειλιών πρέπει να συμπληρώνει το συνολικό μακιγιάζ και την προσωπικότητα της νύφης. Επιλέξτε ένα διακριτικό nude με ροζ υπότονο και ενυδατική υφή αν σκοπεύετε να το ανανεώνετε συχνά, ειδάλλως είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν μακράς διαρκείας που θα επιβιώσει από το φαγητό, το ποτό και τα πολλά φιλιά. Ένα μολύβι χειλιών μπορεί να βοηθήσει να οριοθετήσετε τα χείλη και να αποτρέψετε την απώλεια του χρώματος.

Setting Spray και διάρκεια
Ένα καλό σπρέι σταθεροποίησης είναι αξεπέραστο βήμα για να διασφαλίσετε ότι το μακιγιάζ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον τελευταίο χορό. Είναι επίσης χρήσιμο για τη νύφη να έχει ένα μικρό σετ μακιγιάζ για διορθώσεις - λίγη πούδρα, κραγιόν και μάσκαρα για να διατηρήσει το βλέμμα καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Και στα δικά σας!