Perfume layering
© Freepik
Beauty

Perfume layering: Τι είναι και πώς κάνει το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο

Πώς να πετύχεις το viral trend του TikTok ώστε το άρωμα σου να μοιάζει μοναδικό και να διαρκεί περισσότερο

Perfume layering: 10 tips από το TikTok για να το πετύχεις

Οι beauty guru, ισχυρίζονται πως έχουν βρει το μυστικό για να μυρίζει κανείς μοναδικά και το άρωμά του να έχει ασυνίθιστα μεγάλη διάρκεια. Ο λόγος για το perfume layering, μια τεχνική που συνδυάζει με στρατηγικό τρόπο, διάφορα αρώματα για να δημιουργηθεί ένα εντελώς νέο αποτέλεσμα. Πως μπορεί να το πετύχει κανείς; Παρακάτω ακολουθούν 10 tips για επιτυχημένο perfume layering σύμφωνα με παραδείγματα από τα εκατοντάδες videos στο TikTok, που αναρτούν οι experts του είδους. 

Πως να πετύχεις το perfume layering

#tip no1 - Καθαρό δέρμα

Προτού ξεκινήσετε τους αρωματικούς συνδυασμούς πάνω στο δέρμα σας, αυτό θα πρέπει να είναι καθαρό. Έτσι δεν θα μπερδευτούν προηγούμενες οσμές με τις νέες και θα αποφύγετε να φτάσει στην μύτη σας ένα αλοιωμένο αποτέλεσμα. Επιπλέον, μετά το μπάνιο, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν και αυτό τους καθιστά πιο κατάλληλους, προκειμένου να απορροφήσουν το άρωμα.

#tip no2 - Ενυδάτωση με baby oil

Το ενυδατωμένο, λείο δέρμα βοηθά στο να παρατείνεται η μυρωδιά του αρώματος. Μια λοσιόν χωρίς άρωμα ή ένα ελαφρύ λάδι σώματος, όπως το baby oil, ως βάση του layering, δημιουργούν ένα φράγμα πάνω στο οποίο στέκεται το άρωμα και απορροφάται σιγά-σιγά από το δέρμα.

#tip no3 -Αναγνωρίστε τις οικογένειες αρωμάτων

Τα αρώματα χωρίζονται σε κατηγορίες, όπως λουλουδάτα, εσπεριδοειδή, ανατολίτικα ή μπαχαρένια, ξυλώδη, φρέσκα και άλλα. Αν θέλετε να ενισχύσετε κάποια νότα στο άρωμά σας, θα βοηθήσει να γνωρίζετε σε ποιες οικογένειες αρωμάτων ανήκει κι έπειτα να συμπληρώσετε με άρωμα από την ίδια οικογένεια, για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

#tip no4- Πειραματιστείτε με μικρές ποσότητες

Σε περίπτωση που δεν έχετε εξοικίωση με την διαδικασία του layering, ξεκινήστε με μικρές δοκιμές και σταδιακά προσαρμόστε τις αναλογίες. Κάθε επιτυχημένο αποτέλεσμα συνήθως έρχεται μετά από πολλούς πειραματισμούς. Mπορείτε επίσης, να ψεκάσετε ένα άρωμα στους καρπούς σας και ένα άλλο στον λαιμό σας, για να σιγουρευτείτε οτι σας αρέσει να φοράτε διαφορετικά αρώματα ταυτόχρονα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μάθετε να ρυθμίζετε την ένταση του αρώματος, προσθέτοντας ή αφαιρώντας στρώσεις και ψεκασμούς, ανάλογα με την περίσταση. 

@ridamedia layering is the KEY to smelling good all day ✨ i’m obsessed with white floral and fruity scents as you can tell ☺️ #perfumetiktok #perfumetok #perfumetipsandtrick #greenscreen ♬ Malam Terakhir (Remix) - YUU NUUSS

#tip no5- Τα βαριά αρώματα ως βάση

Φορέστε το πιο ισχυρό άρωμα ως βάση (eau de parfum) καθώς αν επιλέξετε ελαφρύ, το πιθανότερο να θαφτεί κάτω από τα αρώματα που θα ακολουθήσουν. Οι περισσότεροι επιλέγουν ως βάση κάποιο βαρύ ξυλώδες ή μπαχαρένιο άρωμα, συνεχίζουν με άρωμα μεσαίας νότας, όπως ένα φρουτώδες και ολοκληρώνουν με κάτι ακόμα πιο ελαφρύ, με νότες κορυφής που παραπέμπουν στην φρεσκάδα. Αντίστοιχα, κάποιοι ξεκινούν με ένα έντονο άρωμα εσπεριοδοειδών, έπειτα συμπληρώνουν με κάποιο ήπιο, λουλουδάτο και κλείνουν με νότα κορυφής που αφήνει μια γλυκιά εσάνς. 

#tip no6 - Layering με ένα μόνο άρωμα

Το να κάνετε layering δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ψεκάζετε δύο-τρία αρώματα απευθείας το ένα πάνω στο άλλο. Eπιτυγχάνεται και με τη χρήση διαφόρων προϊόντων σώματος από την ίδια σειρά, για να αυξηθεί η διάρκεια ενός συγκεκριμένου αρώματος. Η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει με ένα αρωματικό scrub, να συνεχιστεί με shower gel κατά το ντουζ και να ολοκληρωθεί με τη body lotion ή και το hair mist που περιλαμβάνει το σετ.

@alejayofficial Have you ever wondered why people don't smell your perfume when you walk by? Well, the secret might be in how you apply it. 😮 When you don't layer it properly, the fragrance tends to fade quickly. ⏳ But don't worry, I'm here to help! 👍🏾 By following these simple steps, you'll always smell amazing! 🌸 #beauty #girltips #perfume #perfumehack #howtolayerscents #fyp ♬ original sound - Ale Jay

#tip no7 - Προσθέστε βαζελίνη

Ανάμεσα στα layers μπορείτε να ταμπονάρετε μικρή ποσότητα βαζελίνης στα σημεία που θέλετε να μυρίζουν πιο έντονα. Η βαζελίνη διατηρεί το δέρμα υγρό, κλειδώνει πάνω της τα αρωματικά μόρια και επιβραδίνει την εξάτμισή τους. 

#tip no8 - Layering σε ζεστό δέρμα

Η θερμότητα του σώματος βοηθά στην ενεργοποίηση του αρώματος, απελευθερώνοντας πλήρως τις δυνατότητές του. Γι’ αυτό, προτείνεται η χρήση του στα λεγόμενα σημεία παλμού, όπως καρποί, λαιμός και πίσω από τα αυτιά. Σ' αυτές τις περιοχές, τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πιο κοντά στο δέρμα, και η θερμότητα που παράγουν εντείνει το άρωμα. 

#tip no9 - Υπομονή μετά το layering 

Σε κάθε περίπτωση, αφού πραγματοποιήσετε το layering σας, μην κρίνετε κατευθείαν. Χρειάζονται τουλάχιστον μερικά λεπτά πριν αναδειθεί το τελικό αποτέλεσμα, καθώς τα αρώματα χρειάζονται χρόνο για να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να αναπτύξουν τις νότες τους.

#tip no10 - Μην τρίβετε τους καρπούς μεταξύ τους

Είναι μύθος οτι αν τρίψετε τους καρπούς μεταξύ τους το άρωμα θα εξαπλωθεί πιο έντονα. Στην πραγματικότητα θα επηρεαστεί η χημεία του αρώματος και το πιθανότερο είναι να εξαφανιστούν οι ασταθείς νότες (της κορυφής) γρηγορότερα.

@beauty_byib Does Vaseline Make Perfume Last Longer? Yes ! For me it works. My ari by ariana grande usually last about 1-2h on my skin but with this hack i have like 4-5h ! Try it and let me know. #fyp #perfume #perfumetiktok #perfumehack #perfumehacks #perfumehacksandtips #perfumevaseline #vaselinehacks #vaseline #perfum #perfumeforher #aribyarianagrande #arianagrand #arianagrandeperfume #perfumecheck ♬ son original - Ikhlas : beauty_byib

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice