Garnier: Αντηλιακή προστασία προσώπου και σώματος
© Unsplash+ / Roberta Sant'Anna
Beauty

Αντηλιακή προστασία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε και αυτό το καλοκαίρι

Τα dos και dont's πριν, κατά και μετά την έκθεση στον ήλιο

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Garnier: Ανακαλύπτοντας νέα προϊόντα για προστασία προσώπου και σώματος από τον ήλιο

Η προστασία του δέρματός σου ενώ απολαμβάνεις τον ήλιο είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας σου και την πρόληψη μακροχρόνιων βλαβών. Η αποτελεσματική αντηλιακή φροντίδα πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση αντηλιακών όσο είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο αλλά και καταπραϋντικές θεραπείες μετά τον ήλιο για ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές των ειδικών που θα σε βοηθήσουν να προστατέψεις και να περιποιηθείς το πρόσωπο και το σώμα σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση στον ήλιο.

Πριν από την έκθεση στον ήλιο

Garnier: Αντηλιακή προστασία προσώπου και σώματος
© Unsplash+ / Leandro Crespi

Ένα αντηλιακό σπρέι ή γαλάκτωμα ή κρέμα είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να εφαρμόσεις αντηλιακή προστασία σε μεγάλες περιοχές του σώματός σου. Το αντηλιακό γαλάκτωμα έχει συνήθως πιο υδαρή και ελαφριά σύσταση σε σχέση με τις κρέμες, γι’ αυτό είναι εύκολη η εφαρμογή του. Εξαιτίας της ελαφρύτερης υφής του, απορροφάται ταχύτερα από το δέρμα σου χωρίς να αφήνει λιπαρά υπολείμματα ή κολλώδη αίσθηση. Επίλεξε ένα αντηλιακό γαλάκτωμα ευρείας προστασίας που θα σε προφυλάξει από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA & UVB και με υψηλό δείκτη προστασίας. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφάρμοσε το αντηλιακό 15 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο.

Το πιο αποτελεσματικό αντηλιακό γαλάκτωμα σώματος υψηλής προστασίας, είναι το Ambre Solaire Sensitive Advanced SPF50+ της Garnier. Η ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση του προστατεύει αποτελεσματικά όλες τις επιδερμίδες από την ηλιακή ακτινοβολία, ακόμη και τις πλέον ευαίσθητες ή δυσανεκτικές στον ήλιο επιδερμίδες.

Φυσικά γνωρίζεις ότι το λεπτό δέρμα του προσώπου σου, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Ένα αντηλιακό mist προσώπου προσφέρει την ίδια προστασία ευρέος φάσματος με το κανονικό αντηλιακό, αλλά το αντηλιακό mist έχει σχεδιαστεί για να είναι απαλό στην επιδερμίδα του προσώπου σου γι’ αυτό και μπορεί να εφαρμοστεί και πάνω από το μακιγιάζ.

Η Garnier Ambre Solaire δημιούργησε το αντηλιακό mist προσώπου Sensitive Advanced SPF50+ με υαλουρονικό οξύ. Είναι το πρώτο αντηλιακό mist με αίσθηση “nude” skin ακόμα και πάνω από το make up! Προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία SPF50+, ενώ χαρίζει στο δέρμα σου όλα τα ενυδατικά οφέλη του υαλουρονικού οξέος. 

Κατά την έκθεση στον ήλιο

Garnier: Αντηλιακή προστασία προσώπου και σώματος
© Unsplash+ / Leandro Crespi

Το αντηλιακό σου χάνει την ισχύ του όσο περνά η ώρα ή μετά το κολύμπι ή αν ιδρώσεις. Για να διατηρήσεις την προστασία που σου δίνει το αντηλιακό σου, πρέπει να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του κάθε δύο ώρες και μετά το κολύμπι, την εφίδρωση και το στέγνωμα με την πετσέτα.  

Μετά την έκθεση στον ήλιο

Garnier: Αντηλιακή προστασία προσώπου και σώματος
© Unsplash+ / Leandro Crespi

Εάν μετά από μια μέρα στον ήλιο, αισθάνεσαι αίσθημα «τραβήγματος», χρειάζεται να καταπραΰνεις και να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου. Τα after sun spray και γαλακτώματα έχουν σχεδιαστεί για να καταπραΰνουν και να ενυδατώνουν το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα σου. Επιπλέον, συχνά περιέχουν συστατικά όπως αλόη βέρα, χαμομήλι και βιταμίνη Ε, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, στην αναπλήρωση της υγρασίας και στην αποκατάσταση του δερματικού σου φραγμού.

Για μετά τον ήλιο, το γαλάκτωμα ενυδάτωσης & φροντίδας Ambre Solaire After Sun της Garnier καταπραΰνει και θρέφει την αφυδατωμένη επιδερμίδα σου ενώ τη διατηρεί ενυδατωμένη έως και 24 ώρες. Είναι εμπλουτισμένο με φυσικής προέλευσης αλόη, γνωστή για τις εξαιρετικά ενυδατικές της ιδιότητες. Απορροφάται άμεσα, αφήνοντας το δέρμα σου ελαφρά αρωματισμένο και με μεταξένιο απαλό τελείωμα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice