Φρύδια: 4 καλοκαιρινές τάσεις
© Freepik
Beauty

Φρύδια: Τέσσερα στιλ για να διαλέξεις

Πυκνά ή λεπτά; Καλοσχεδιασμένα ή επιμελώς ατημέλητα;

Eyebrow trends: Βρίσκοντας το σχήμα φρυδιών που μας ταιριάζει περισσότερο 

Τα φρύδια είναι εκείνο το χαρακτηριστικό του προσώπου που έχει την ικανότητα να αλλάζει όλο μας το βλέμμα, όλο μας το ύφος. Όσο εντυπωσιακό μακιγιάζ και αν έχουμε επιλέξει, όσο έντονη μάσκαρα και αν έχουμε βρει, τα φρύδια λειτουργούν σαν κορνίζα των ματιών, προσδίδοντας τον χαρακτήρα που εμείς επιθυμούμε. Τον τελευταίο χρόνο είδαμε διαφορετικά eyebrow trends, κάποια επέστρεψαν από τα 90s, άλλα ήταν αρκετά αναπάντεχα και πολλές αποφάσισαν να αποχρωματισούν, σχεδόν να εξαφανίσουν αυτές τις τριχούλες πάνω από τα μάτια. Για τη φετινή σεζόν, τα στιλ που κυριαρχούν μέχρι στιγμής είναι τέσσερα, το καθένα ξεχωριστό, ώστε να βρούμε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο πρόσωπο και την αισθητική μας. 

Fluffy trend

Το Fluffy trend είναι ίσως το δημοφιλέστερο μέχρι στιγμής, καθώς το είδαμε πολλές make-up artists και celebrities να το προτιμούν, όπως η Dua Lipa. Τα φρύδια είναι έντονα, κυρίως πυκνά και με ανοδική φορά. Για να πετύχετε το «χνουδωτό» στιλ, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα βουρτσάκι με ισχυρό τζελ και να χτενίσετε προς τα πάνω τα φρύδια σας. Με τον τρόπο αυτό, τονίζετε την περιοχή των ματιών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα πιο baddie glam βλέμμα, χάρη στην ένταση που προδίδει το συγκεκριμένο στιλ. Έξτρα συμβουλή, προσθέστε στα χείλη σας ένα σκουρόχρωμο κραγιόν για μια πιο ροκ εμφάνιση.

Undone trend

Δεν υπάρχει πάντοτε ο χρόνος ούτε η υπομονή για να πετύχουμε το «τέλειο» φρύδι, για αυτό και το επιμελώς ατημέλητο στιλ έρχεται να δώσει λύση. Πάρτε ένα ειδικό βουρτσάκι και ακολουθώντας τη φυσική γραμμή των φρυδιών, χτενίστε τα απαλά, ώστε να δείχνουν περιποιημένα αλλά δίχως υπερβολές. Είναι ίσως το πιο εύκολο trend, μια και γίνεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα, ιδανικό για όσες επιθυμείτε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας. Το less is more, είναι η φράση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ακριβώς τη συγκεκριμένη επιλογή, υπενθυμίζοντάς μας πως δεν χρειάζονται πολλά για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Glossy trend

Για όσους είστε λάτρεις της λεπτομέρειας και δεν θέλετε να σας ξεφεύγει τίποτα, το glossy trend είναι για εσάς. Πρόκειται για την πιο καλοσχηματισμένη και συμμετρική εκδοχή των φρυδιών, μια και το στιλ αυτό βασίζεται στο καθαρό και αυστηρό περίγραμμα. Το σχήμα δημιουργείται με ακρίβεια, συνήθως χρησιμοποιώντας ένα μολυβάκι στην κατάλληλη απόχρωση, ώστε να «ζωγραφίσετε» το αψεγάδιαστο φρύδι, το οποίο θα είναι το ίδιο πυκνό σε όλο του το μήκος. Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφαιρέστε με ένα τσιμπιδάκι τρίχες που ίσως εμφανίζονται σε ανεπιθύμητα σημεία, ώστε να έχετε ένα καθαρό δίχως ατέλειες βλέμμα. 

Ultra thin trend

Την πιο τολμηρή επιλογή, την αφήσαμε για το τέλος. Τα εξαιρετικά λεπτά φρύδια των 90s επιστρέφουν, με τη Rosalia να τα επαναφέρει με τον δικό της τρόπο. Σχήμα σε έντονο, μακρόστενο τόξο, το οποίο πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε, ίσως να συμβουλευτείτε πρώτα την αισθητικό σας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο στιλ, το οποίο δεν κολακεύει πάντοτε όλα τα πρόσωπα, για αυτό πρέπει να είμαστε αρκετά σίγουροι πριν το επιλέξουμε. Μπορείτε ωστόσο με λίγη πούδρα να «εξαφανίσετε» ένα μέρος των φρυδιών, λεπτένοντάς τα προσωρινά, ώστε να δείτε κατά πόσο το trend αυτό σας ταιριάζει. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice