Τζένιφερ Άνιστον
Η Τζένιφερ Άνιστον ως Ρέιτσελ Γκριν / © NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images
Beauty

C-cut: Ένα 90s κούρεμα που επιστρέφει το καλοκαίρι του 2024

Κάνει comeback το χτένισμα που έμεινε στην ιστορία και ως «κούρεμα Ρέιτσελ»

C-cut: Το κούρεμα των 90s, που λάνσαρε η Ρέιτσελ - Άνιστον στα Φιλαράκια, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2024.

Αυτό που συμβαίνει με τα ρούχα, το ίδιο συμβαίνει και με τα κουρέματα και χτενίσματα: Οι μόδες έρχονται, φεύγουν για να επιστρέψουν εκ νέου. Εκτός από το καρέ, που είναι μια διαχρονική τάση που δεν φεύγει ποτέ, το καλοκαίρι του 2024 επικρατεί ένα χτένισμα που άνθισε στα 90s. Το λένε C-cut ή curve, θα το συναντήσεις και ως «κούρεμα Ρέιτσελ», γιατί είναι το μαλλί που είχε η Τζένιφερ-Ρέιτσελ-Φιλαράκια-Άνιστον στα 90s, όταν ήταν στα ντουζένια της και έκανε μόδα ό,τι φορούσε. 

Τζένιφερ Άνιστον
Η Τζένιφερ Άνιστον ως Ρέιτσελ Γκριν / © NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Γιατί λέγεται C-cut; Από το σχήμα των στρώσεων, των layers, που σχηματίζουν ένα κολακευτικό σχήμα C γύρω από το πρόσωπο. Για να το πούμε πιο απλά, πολλές πολλές καμπύλες σε διάφορα μήκη πλαισιώνουν το πρόσωπο. Και είναι ανάλαφρες στρώσεις που δίνουν υφή, όγκο και κίνηση στο μαλλί. Κι έτσι δεν μοιάζει το κεφάλι με στριφνή καούκα. 

Οι στρώσεις σε σχήμα C δημιουργούν μια πιο φυσική, λαμπερή εμφάνιση που δίνει την ψευδαίσθηση μακρύτερων και πιο γεμάτων μαλλιών. Επίσης τονίζουν τη δομή του προσώπου, δίνοντας έμφαση στο πηγούνι. Το C-cut ταιριάζει σε όλα τα μήκη των μαλλιών, απόδειξη η ίδια η Ρέιτσελ που το υιοθετούσε σε διάφορες φάσεις των μαλλιών της. Επίσης ταιριάζει και στο ίσιο και στο σγουρό μαλλί. 

Στα θετικά του ότι κρύβει χρόνια, κάνει την κάτοχο να δείχνει μικρότερη σε ηλικία αλλά και γλυκούλα, ασχέτως είναι είναι η πιο ξινή του σύμπαντος. Αν υπάρχει και φράντζα, η γλυκουλιά ξεχειλίζει!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice