To scandi hairline ή αλλιώς Norwegian method είναι η νέα τάση στα μαλλιά
© Unsplash
Beauty

Scandi hairline: Eπανάσταση στον τρόπο που βάφεις τα μαλλιά σου;

Μήπως ήρθε η ώρα να μπει ένα φρένο στα απανωτά ντεκαπάζ και τις βαφές στα μαλλιά μας;

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Τι κάνει στα μαλλιά μας το Scandi Method και γιατί θα το δοκιμάσουμε

Τι να λέμε τώρα: για τα μαλλιά –το κούρεμα, το χτένισμα, τις βαφές- δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε πάρει έμπνευση από τα social media και κυριότερα από το Tik Tok (κάποτε με καταστροφικά αποτελέσματα, αλλά και άλλοτε με πραγματικά εντυπωσιακά). Ας πούμε το shixie cut και το Italian bob από εκεί και το μάθαμε και σε κάποιες «έκατσε» σπουδαία, όπως από εκεί πήραμε και την αποκάλυψη τρόπων styling (σκεφτείτε: sock rollers), για όσες από εμάς δεν θέλαμε να ξανα-ακουμπήσει σίδερο ή οποιοδήποτε άλλο μπουκλωτήρι τα μαλλιά μας.

Αλλά, υπάρχουμε και εμείς, οι κάπως ξανθιές που έχουμε αφηνιάσει χρόνια τώρα στο ντεκαπάζ και δεν έχουμε καμία όρεξη να χάσουμε άλλες τόσες ώρες ζωής μέσα στα κομμωτήρια για μία πλήρη βαφή μαλλιών. Ειδικά, αν το χρώμα μας δε είναι κοντά σε αυτό το ξανθό το sun kissed που λένε και στα χωριά μας, τότε σίγουρα δεν θέλουμε να φάμε μια μέρα για να περάσουμε (ξανά) όλη τη βαφή στα μαλλιά.

@higuysitskim

FACE PAINTING TUTORIAL 👇🏼 - 💕 Only do this on a level 7 - 10 💕 If you think your section is thin go thinner 💕 Keep a close eye on the processing 💕 Use a lightner that womt swell - i used clay and 6% for 20 to 30 mins - #blondetutorial @Wella Professionals #scandanavianblonde #scandihairline #blondeeducation #educationforhairdressers #hairtutorial

♬ original sound - Kim haberley

Και εκεί έρχεται η σούπερ μέθοδος που στο Tik Tok την ξέρουν ως Scandi hair ή Norwegian hairline και είναι ένας έξυπνος τρόπος να φρεσκάρεις το χρώμα, χωρίς να χρειαστεί να υποφέρει όλο το υπόλοιπο κεφάλι με βαφές και χημικά και ακόμα καλύτερα, με το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον μισό χρόνο και με τη μισή προσπάθεια.

Τα μαλλιά μας, αλλιώς (πιο γρήγορα και πιο εντυπωσιακά)

Τι περιλάμβάνει αυτή η μέθοδος; Λίγη από τη βαφή που συνήθως χρησιμοποιείς και τις... φύτρες σου. Ναι, ναι, τις φύτρες σου, τις οποίες ξεχωρίζεις με μία μικρή χτένα διαχωρισμού και ξεκινάς να τις περνάς με την απόχρωση της αρεσκείας σου.

Όπως εξηγούν οι (αρκετές) τολμηρές που πήραν το ρίσκο, το να φρεσκάρεις με βαφή μόνο το «στεφάνι» γύρω από τη φυσική γραμμή των μαλλιών σου είναι μια κίνηση που χαρίζει εντυπωσιακό φινίρισμα και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, με σχεδόν μηδενική προσπάθεια.

Πέρα από αυτό είναι ένας έξυπνος τρόπος να φαίνεται περιποιημένο και ανανεωμένο το χρώμα των μαλλιών σου, τη στιγμή που οι ρίζες στο υπόλοιπο κεφάλι πραγματικά «ξεκουράζονται» από τα απανωτά ντεκαπάζ και δίνεται η ευκαιρία στις νέες φύτρες να «αναπνεύσουν» και να μακρύνουν, χωρίς να γίνουν αδύναμες και εύθραστες, λόγω της ταλαιπωρίας από τις βαφές.

Τι λες; Θα το δοκιμάσουμε;(Και, ναι, είναι ιδανικό και για καστανές - μελαχροινές, δες παρακάτω >>>)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice