Το μυστικό για μακριά μαλλιά
@ Unsplash
Beauty

Μακριά μαλλιά: Το μυστικό το έχεις στο ντουλάπι σου

Δεν είναι κάποιο σαμπουάν, δεν είναι κάποια βιταμίνη και δεν είναι ακριβό

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Πώς μακραίνουν γρήγορα τα μαλλιά μας; Η απάντηση υπάρχει και δεν πρόκειται ούτε για θεραπεία ούτε για διαφήμιση

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που μία φορά στη ζωή του (ή και περισσότερες) να μη μετάνιωσε για το κούρεμα του ή να μην ευχήθηκε να μάκραιναν λίγο πιο γρήγορα τα μαλλιά του. Επίσης, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη δοκίμασε κάποιο πολλά υποσχόμενο σαμπουάν ή κάποια πανάκριβη θεραπεία που τελικά να μην άξιζε ούτε τον κόπο ούτε τα λεφτά της.

Υπάρχει, όμως, κάτι που έχει αποτέλεσμα, κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και τώρα τελευταία το έχουν «μυριστεί» και οι εταιρείες με προϊόντα περιποίησης κεφαλής και το εντάσσουν στη σύνθεση των προϊόντων τους για μαλλιά. Τι είναι αυτό; Ρύζι ή για την ακρίβεια ρυζόνερο.

Η ιστορία με το ρύζι και τις ευεργετικές του ιδιότητες ξεκινά από πολύ παλιά και από τις γυναίκες Yao της Κίνας. Οι όμορφες κάτοικοι σ’ αυτό το μικρό χωριουδάκι που ακούει στο όνομα Huangluo έχουν γίνει διάσημες για τα μακριά υγιή μαλλιά τους που κάποτε ξεπερνούν τα 180 εκατοστά και δεν χρειάζονται ποτέ βιταμίνες ή κάτι άλλο για να δυναμώσουν τα μαλλιά τους.  Επίσης, οι κυρίες αυτές, χωρίς να έχουν βάψει ποτέ τα μαλλιά τους, αργούν χαρακτηριστικά να γκριζάρουν και ασπρίζουν σπάνια., ενώ την τριχόπτωση την έχουν ακουστά και μόνο..!

Τα μακριά μαλλιά των γυναικών Υao

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τις γυναίκες αυτού του χωριού; Η απάντηση κρύβεται στο ότι κατά παράδοση εμπιστεύονται το νερό ρυζιού, ένα πάμφθηνο αγαθό που είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β, αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία, αλλά κυρίως άμυλο που τρέφει φυσικά την τρίχα και κρατά υγιές το τριχωτό της κεφαλής σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα.

Σοβαρές επιστημονικές μελέτες για την απόδειξη στην εξίσωση «ρυζόνερο=υγιή μαλλιά» δεν υπάρχουν πολλές. Μόνο μία, η οποία ανέφερε ότι το ξέπλυμα των μαλλιών με ρυζόνερο αυξάνει την ελαστικότητα των μαλλιών και κρατά υγιές το δέρμα του κεφαλιού μας. Όμως, είναι κάπως εντυπωσιακό το ότι αυτή η σπιτική συνταγή κυκλοφορεί σε άπειρες παραλλαγές και όσες το έχουν δοκιμάσει μιλούν για θεαματικά αποτελέσματα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετές σπιτικές συνταγές για ρυζόνερο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν το νερό από την πρώτη βράση του ρυζιού, το αρωματίζουν με το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας τους και είτε ψεκάζουν με αυτό απευθείας στη ρίζα των μαλλιών, είτε το κρατούν για το τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών τους την ίδια μέρα που θα λουστούν.

Σε κάθε περίπτωση, οι κυρίες από το χωριό Yao κάτι παραπάνω θα ξέρουν, οπότε ας τις ακούσουμε, δεν χάνουμε κάτι και κυρίως δεν ρισκάρουμε την υγεία των μαλλιών μας με κάτι που μέσα του κρύβει parabens ή οποιοδήποτε άλλο βλαβερό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice