Αναδόμηση μαλλιών
© Unsplash +
Beauty

Αναδόμηση μαλλιών τώρα!

Ανανεώνουμε την hair-care ρουτίνα μας με τα κατάλληλα λαδάκια μαλλιών

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Kérastase: Πέντε διαφορετικά λάδια μαλλιών για θρέψη και αναδόμηση

Η φθορά των μαλλιών δεν κρύβεται εύκολα, μια και αφαιρεί την λάμψη τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ξηρά και φριζαρισμένα. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος για να δωθεί ένα τέλος στη θαμπή αυτή εικόνα; Η απάντηση βρίσκεται στην φυσική περιποίηση που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου: το λάδι μαλλιών. Αυτό το θρεπτικό ελιξίριο, που μεταμορφώνει τα μαλλιά, αποκαθιστώντας τη ζωντάνια και δύναμή τους. Ακολουθεί ένας περιεκτικός οδηγός για το ποιο είδος λαδιού να επιλέξετε ανάλογα τις ανάγκες σας, και πώς να το εφαρμόσετε για καλύτερα αποτελέσματα. 

Αναδόμηση μαλλιών
© Unsplash/ Christin Hume

Πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που διεισδύουν βαθιά στον άξονα της τρίχας, τα λάδια μαλλιών παρέχουν έντονη ενυδάτωση και επανόρθωση.

  • Αποτρέπουν την ξηρότητα και την ψαλίδα. 
  • Μειώνουν το σπάσιμο και βελτιώνουν την ανάπτυξή τους
  • Ενισχύουν τη φυσική λάμψη.
  • Δημιουργούν φραγμό έναντι των περιβαλλοντικών επιθέσεων και του θερμικού styling.

Ποιο λάδι μαλλιών να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας

  • Έλαιο Argan
    Γνωστό ως «υγρός χρυσός», το έλαιο αργκάν είναι γεμάτο βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, καθιστώντας το ιδανικό για επανόρθωση και ενυδάτωση ξηρών, εύθραυστων μαλλιών. Ενυδατώνει, μειώνει το φριζάρισμα και προσθέτει λάμψη.
    Καλύτερο για: ξηρά, ταλαιπωρημένα ή βαμμένα μαλλιά.
  • Λάδι καρύδας
    Το λάδι καρύδας φημίζεται για την ικανότητά του να διεισδύει βαθιά στο στέλεχος της τρίχας, παρέχοντας ενυδάτωση και επανόρθωση που διαρκεί. Δυναμώνει τα μαλλιά, μειώνει την απώλεια πρωτεΐνης και αποτρέπει το σπάσιμο. Ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, ειδικά για αυτούς που είναι επιρρεπείς σε σπάσιμο και σχισμένες άκρες.
  • Λάδι Jojoba
    Το λάδι Jojoba μοιάζει πολύ με το φυσικό σμήγμα του τριχωτού της κεφαλής, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό μαλακτικό και ενυδατικό. Εξισορροπεί την παραγωγή λαδιού, προσθέτει λάμψη και επιδιορθώνει τις βλάβες. Καλύτερο για: λιπαρό, μεικτό ή ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.
  • Καστορέλαιο
    Πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, το καστορέλαιο προάγει την ανάπτυξη και την πύκνωση των μαλλιών. Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, ενυδατώνει και δυναμώνει. Καλύτερο για: λεπτά, αδύναμα ή αραιά μαλλιά.
  • Ελαιόλαδο
    Βασικό στοιχείο σε πολλά νοικοκυριά, το ελαιόλαδο είναι ένα βαθιά θρεπτικό λάδι που μπορεί να αναζωογονήσει τα θαμπά, άτονα μαλλιά. Ενυδατώνει, προσθέτει λάμψη και επανορθώνει τα κατεστραμμένα άκρα. Ιδανικό για: Ξηρά, φριζαρισμένα ή ταλαιπωρημένα από τη θερμότητα μαλλιά.
Αναδόμηση μαλλιών
© Unsplash/ Klara Kulikova

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδια μαλλιών για επανόρθωση

Η ενσωμάτωση των ελαίων μαλλιών στη ρουτίνα μας, μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά. Ακολουθούν μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι χρήσης τους:

  • Περιποίηση πριν το λούσιμο
    Απλώστε λάδι στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής για 30 λεπτά έως μία ώρα, πριν το λούσιμο. Αυτή η περιποίηση βοηθά στην προστασία των μαλλιών από τις ξηραντικές επιδράσεις του σαμπουάν και παρέχει βαθιά περιποίηση.
  • Μάσκα ολονύκτια
    Για εντατική επανόρθωση, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα λαδιού στα μαλλιά, εστιάζοντας στις άκρες και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Καλύψτε τα με ένα σκουφάκι μπάνιου ή ένα μεταξωτό μαντήλι για να αποτρέψετε τη μεταφορά λαδιού στη μαξιλαροθήκη. Ξεπλύνετε το πρωί με ένα απαλό σαμπουάν.
  • Ενυδατική κρέμα μετά το λούσιμο
    Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, απλώστε μια μικρή ποσότητα λαδιού στις άκρες για να κλειδώσετε την υγρασία και να προσθέσετε λάμψη. Αυτό βοηθά επίσης να δαμάσει το φριζάρισμα και να αποτρέψει την ψαλίδα.
  • Μασάζ τριχωτού
    Το τακτικό μασάζ του τριχωτού της κεφαλής με λάδι μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, προάγοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Ζεστάνετε ελαφρά το λάδι και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις.
    Αναδόμηση μαλλιών
    © Unsplash +

Όποια από τις παραπάνω μεθόδους κι αν διαλέξετε, θα βρείτε από τη σείρα Résistance της Kérastase την ιδανική περιποίηση μαλλιών για τα δικά σας μαλλιά. Η σειρά είναι αφιερωμένη στην αναδόμηση της εσωτερική σύστασης των ταλαιπωρημένων μαλλιών, που έχουν ατονήσει λόγω χημικών ή μηχανικών εργασιών και επαναφέρει τη δύναμη και τη μάζα τους.

Αναδόμηση μαλλιών, λοιπόν, τώρα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice