Igari make up
Photo: Official_mori_erika / Instagram
Beauty

Igari makeup: To make up trend του χανγκόβερ

Το ρουζ τοποθετείται με τρόπο που να φαίνεσαι ελαφρώς μεθυσμένη

To Ιgari make up στις τάσεις του φθινοπώρου

To φθινόπωρο πλησιάζει και ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα beauty trends που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν. Ανάμεσά τους το "Igari" που πήρε το όνομά του από την διάσημη make up artist Igari Shinobu. Κάποιοι αποκαλούν το συγκεκριμένο make up trend «futsukayoi» που σημαίνει στα Ιαπωνικά hangover. O λόγος που ονομάστηκε έτσι είναι επειδή αντλεί έμπνευση από τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος μετά την κατανάλωση αλκοόλ. 

Igari makeup: To make up trend του χανγκόβερ

Συνήθως, οι Ιάπωνες αγαπούν την έντονη γραμμή eyeliner στα μάτια και την χλωμή γυαλιστερή επιδερμίδα. Η Shinobu ωστόσο, έκανε δημοφιλές τα ροδαλό πρόσωπο με ελάχιστο foundation που παραπέμπει στο "no make up - make up" και συγκαταλέγεται στις πιο μίνιμαλ τάσεις του μακιγιάζ.

Σύμφωνα με τους χρήστες των social media που δίνουν την δική τους Igari εκδοχή στα make up tutorials που αναρτούν, το παν στην τεχνική αυτή είναι η γενναιόδωρη τοποθέτηση ρουζ. Αντί όμως να το τοποθετούν στα μήλα και τα ζυγωματικά όπως συνηθίζεται, το ρουζ επεκτείνεται από μάγουλο σε μάγουλο μέσα από την γέφυρα της μύτης. 

Το μακιγιάζ των ματιών είναι διακριτικό και περιλαμβάνει κυρίως μια σβησμένη γραμμή eyeliner, το λεγόμενο soft cat-eye, διακριτική στρώση μάσκαρα και φυσικά φρύδια, καθώς την ένταση στο βλέμμα χρειάζεται να δίνει το ρουζ κάτω από τα μάτια. Οι beauty lovers κάνουν double blushing, εφαρμόζουν δηλαδή ρουζ σε μορφή πούδρας αλλά και υγρό. 

Τοποθετούν ακόμη ρουζ ή ροζ σκιά και στο κινητό βλέφαρο. To foundation δεν είναι αρκετά καλυπτικό και στα χείλη απουσιάζει πάντα το περίγραμμα. Προτιμούν χείλη ελαφρώς υγρά, σαν να έχουν μόλις φιληθεί, χρησιμοποιώντας lip gloss ή lip oil αλλά και ματ, σε φυσικές αποχρώσεις. Κάποιοι, προκειμένου να κάνουν πιο έντονη την αίσθηση του χανγκόβερ στο μακιγιάζ τους, όχι απλώς αποφεύγουν να φωτίζουν τους μαύρους κύκλους αλλά τους τονίζουν με μολύβι!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice