DIY Lip Balm με παντζάρι και ξηρά χείλη τέλος
© _blush.skincare_/Instagram
Beauty

Φτιάξε το δικό σου φυσικό Lip Balm με χρώμα σε 10 λεπτά

Το χειροποίητο Lip Balm που θα λατρέψεις

DIY Lip Balm με παντζάρι και ξηρά χείλη τέλος: Το απόλυτα φυσικό Lip Balm με αγνά υλικά

Τα ξηρά χείλη είναι μια μικρή ενόχληση που μπορεί να γίνει παρελθόν με έναν stylish, φυσικό και ενυδατικό τρόπο. Αντί να αγοράσεις ακόμα ένα lip balm, γιατί να μη φτιάξεις το δικό σου με αγνά υλικά από την κουζίνα σου; Ακόμα καλύτερα, μπορείς να του δώσεις ένα βαθύ αλλά ταυτόχρονα απαλό κόκκινο χρώμα, για φυσική λάμψη και διακριτική κομψότητα.

Φτιάχνοντας το δικό σου lip balm είναι ένας έξυπνος και οικονομικός τρόπος να αποκτήσεις ένα 100% φυσικό, χειροποίητο καλλυντικό. Με μία μόνο παρτίδα, μπορείς να γεμίσεις περισσότερα από ένα βαζάκια και να τα φυλάξεις στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Έχεις τον απόλυτο έλεγχο τόσο στη σύνθεση όσο και στην απόχρωση, προσαρμόζοντάς το απόλυτα στις δικές σου ανάγκες και προτιμήσεις. Ένα απολύτως προσωπικό, πρακτικό lip balm με χρώμα που προέρχεται από τη φύση.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο παντζάρι ή σκόνη αποξηραμένου παντζαριού.
  • 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας, τριμμένο ή σε pellets.
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή εναλλακτικά ελαιόλαδο.
  • ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο ή βούτυρο καριτέ.
  • Προαιρετικά: 1-2 σταγόνες φυσικό έλαιο μέντας ή βανίλιας για άρωμα.

Εκτέλεση:

  • Λιώνεις το κερί μέλισσας μαζί με το λάδι καρύδας και το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί ή σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει.
  • Μόλις λιώσουν τα υλικά και ομογενοποιηθούν, πρόσθεσε το παντζάρι. Αν χρησιμοποιείς φρέσκο τριμμένο παντζάρι, φρόντισε να το έχεις στραγγίξει καλά. Αν χρησιμοποιείς σκόνη παντζαριού, απλώς ανακάτεψέ την στο μείγμα.
  • Ανακάτεψε καλά ώστε το χρώμα να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στο μείγμα.
  • Αν θέλεις, πρόσθεσε αιθέριο έλαιο της επιλογής σου για άρωμα.
  • Στράγγιξε αν χρησιμοποιήθηκε φρέσκο παντζάρι, με λεπτό σουρωτήρι για να μείνει μόνο το χρωματιστό λιπαρό μείγμα.
  • Ρίξε το μείγμα σε βαζάκια ή σε μικρά μεταλλικά κουτάκια όσο είναι ακόμα ζεστό και ρευστό.
  • Άφησε το να κρυώσει και να στερεοποιηθεί για τουλάχιστον 1-2 ώρες, ιδανικά στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια ανακάτεψε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και τοποθέτησε στα βαζάκια.

Tips:

  • Αν θέλεις πιο έντονο χρώμα, αύξησε λίγο την ποσότητα του παντζαριού.
  • Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος μέχρι και 6 μήνες.
  • Είναι ιδανικό και για φυσικό blush στα ζυγωματικά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice