Πανεύκολη συνταγή για σπιτικό lip stain

DΙΥ με παντζάρι για χειλάκι πετροκέρασο  

Η διαφορά των lip stain από τα lip balm, lip gloss και τα υπόλοιπα συναφή είναι η διάρκειά τους –stain, άλλωστε, σημαίνει λεκές. Για να επιτευχθεί βέβαια αυτή η διάρκεια επιστρατεύονται διάφορες χρωστικές, που δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε αθώα συστατικά.

Η εναλλακτική είναι να φτιάξεις lip stain μόνη σου, χρησιμοποιώντας υλικά τα οποία περιέχουν φυσικές χρωστικές. Εμείς φτιάξαμε το δικό μας με παντζάρι, που περιέχει τη χρωστική βητακυανίνη (εκτός των άλλων έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οπότε γλείψε χείλη άφοβα), ακολουθώντας μια συνταγή που βρήκαμε στο Rookiemag. Μπορείς λογικά να πειραματιστείς και με άλλα συστατικά, όπως για παράδειγμα με κεράσι (που περιέχει ανθοκυάνη), με ρόδι ή με φράουλες, αλλά αυτά σε επόμενο diy, καλοκαιρινό.

Το lip stain από παντζάρι αφού στεγνώσει δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα –κάπως σαν το χρώμα των χειλιών σε περισσότερο τονισμένο– οπότε αν το θες πιο έντονο απλώς προσθέτεις στρώσεις. Το θετικό είναι πως δεν ξεβάφει (ούτε σε σε ποτήρια, τσιγάρα κ.τ.λ.) και δεν ξεραίνει καθόλου τα χείλια, σε αντίθεση με πολλά lip stains του εμπορίου. Και επιπλέον είναι πάμφτηνο –η παρασκευή του μας κόστισε λιγότερο από 5€.

Θα χρειαστείς

-Ένα παντζάρι μετρίου μεγέθους

-Φρέσκο χυμό λεμονιού

-Μπλέντερ ή αποχυμωτή

-Πιπέτα (δηλαδή σταγονόμετρο –εμείς αγοράσαμε με 2€ ένα σετ με 10 πιπέτες)

-Μικρό σουρωτήρι, από αυτά που χρησιμοποιείς για το τσάι

-Βαζάκι, απλικέιτορ με roll-on (το δικό μας έκανε 0,90€) ή οποιαδήποτε άλλη συσκευασία που κλείνει καλά (άδειο βαζάκι δείγματος, θήκη φακών επαφής κ.τ.λ.)

-Προαιρετικά: κάψουλες βιταμίνης Ε (στο φαρμακείο κοστίζει περίπου 4€ το κουτί) ή αμυγδαλέλαιο (2€ το μπουκαλάκι των 25mL, επίσης από το φαρμακείο)

Πώς το φτιάχνεις

1. Πλένεις το παντζάρι, αφαιρείς το πάνω και το κάτω μέρος του και το ξεφλουδίζεις. 

(Τip: ο πιο εύκολος τρόπος να το ξεφλουδίσεις είναι με το εργαλείο που χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις πατάτες)

2. Φτιάχνεις παντζαροχυμό.

Αν έχεις αποχυμωτή αυτό το βήμα είναι παιχνιδάκι –απλώς πετάς το παντζάρι μέσα. Αν δεν έχεις, κόβεις το παντζάρι στα τέσσερα και το χτυπάς στο μπλέντερ μαζί με λίγο νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο ακόμα.

n

Θα προκύψει κάτι που μοιάζει κάπως έτσι.

n

3. Περνάς το ζουμί από το σουρωτήρι και πολτοποιείς τα κομματάκια του παντζαριού με ένα κουταλάκι.

n

n

n

4. Προσθέτεις στον χυμό του παντζαριού 10-15 σταγόνες λεμόνι (βοηθάει στη διατήρηση του χρώματος) και μία κάψουλα βιταμίνη Ε ή μία κουταλιά του γλυκού αμυγδαλέλαιο (διατηρεί τα χείλη ενυδατωμένα).

n

n

5. Ανακατεύεις καλά.

n

6. Χρησιμοποιείς την πιπέτα για να γεμίσεις το βαζάκι / μπουκαλάκι με το lip stain.

n

7.Voilà!

n

Αν έχεις βάλει το lip stain σε βαζάκι το φοράς με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με το χέρι. 

Να τονιστεί επίσης (για τις καχύποπτες) πως το lip stain ούτε μυρίζει, ούτε έχει γεύση, εκτός φυσικά αν βάλεις μέσα και σκόρδο.

Το lip stain που φτιάξαμε φορεμένο μοιάζει κάπως έτσι. 

n

Καλοφόρετο!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice