Anorexia Paltrowosa

Η Gwyneth έβγαλε βιβλίο συνταγών

32014-72458.jpg
A.V. Guest |

Του Μαρίνου Σακελλαρίου

Σας μάζεψα εδώ για να σας μιλήσω για την Gwyneth Paltrow. Δεν είχα ανησυχήσει όταν ονόμασε τα παιδιά μετά του συζύγου της (ο τραγουδιστής των Coldplay, Chris Martin) Μήλο και Μωυσή. Δεν πανικοβλήθηκα όταν ανέβασε στο blog της τα απαραίτητα για κάθε γυναίκα ρούχα και αξεσουάρ για την άνοιξη του 2013 με συνολικό κόστος 450.000 δολάρια. Δεν με απασχόλησε που ψοφάει στην πείνα τα παιδιά της προσπαθώντας να χτίσει την υγεία τους και δεν ίδρωσε το αυτί μου, όταν έβαλε τον γυμναστή της να χτίσει κομμωτήριο μέσα στο στούντιο που κάνουν γυμναστική, για να μη βγαίνει στους paparazzi σαν αλλοπαρμένη.

Όλα καλά κι ωραία για τα δεδομένα της (40άρα χολιγουντομαθημένη, με τα Όσκαρ της, με τα κουτσούβελα και την καριέρα, με το αγέραστο πρόσωπο, με τις ποδάρες της, με το άψογο στιλ και το υψηλό κασέ, με πετυχημένο άντρα και κολλητάρι τη Μαντόνα) αλλά κάπου αρχίζει και χάνει την μπάλα. Πού πας, βρε κορίτσι μου, και εκδίδεις βιβλίο συνταγών, «It’s All Good: Delicious, Easy Recipes that Will Make You Look Good and Feel Great», και απευθύνεσαι σε ποιον ακριβώς, όταν το καθημερινό διαιτολόγιο που περιγράφεις θα κοστίζει 300 δολάρια;

Να το καταλάβω ότι είναι λογικό κι ευνόητο για σένα και τις φίλες σου να το διατηρείτε σε τέτοια επίπεδα το γαστροοισοφαγικό σας γίγνεσθαι, αλλά το στομάχι ημών των θνητών μπορεί να βρει και εναλλακτικές μεθόδους υγιεινής διατροφής, που δεν περιλαμβάνουν ομελέτα ασπραδιών από αυγά χήνας πιασμένα από τη φωλιά της με επίχρυσα γάντια στο σεληνόφως, για πρωινό. Απαγορεύεις που απαγορεύεις καφέ, αλκοόλ, γαλακτοκομικά, ζάχαρη, πατάτες, τομάτες, οστρακοειδή, πιπεριές, μελιτζάνες, καλαμπόκι, σιτάρι, κρέας, σόγια και οτιδήποτε επεξεργασμένο, τις υπόλοιπες πανάκριβες παπαριές τι τις ήθελες;

Εγώ στη θέση σου θα κυκλοφορούσα έναν υπερσυλλεκτικό τόμο, θα τον έκανα προσβάσιμο αποκλειστικά και μόνο στα υπόλοιπα μέλη της κάστας μου, θα κωλοχρέωνα για τα μυστικά της αιώνιας νιότης μου και δεν θα προκαλούσα το μένος κοινού και κριτικών, εμ χρεώνοντας το υπογεγραμμένο αντίτυπο κοντά 50 ευρώ, εμ αραδιάζοντας τα γαστριμαργικά παραμύθια της Χαλιμάς από τη σκοπιά του κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου. Δεν είναι καν προκλητικό, είναι παντελώς ηλίθιο ακόμα και ως δείγμα επίδειξης πλούτου.

Είσαι εντελώς χαζή, Gwyneth. Και σε συμπαθώ κιόλας. Γύρευε τι έχουν να σου σούρουν όσοι ήδη θεωρούν τις ερμηνείες σου, μουσικά και υποκριτικά, κάτω του μετρίου. Ας σημειωθεί ότι δεν είναι καν η πρώτη της συγγραφική απόπειρα - είχε προηγηθεί αντίστοιχο βιβλίο-οδηγός για την «καλή ζωή» αλλά τίποτα σε τέτοιο βεληνεκές βλακείας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice