Bianca Jagger: Studio 68

Το αιώνιο κορίτσι της ντίσκο έχει γενέθλια

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν το κλάμπιγκ προσέφερε ατόφια διασκέδαση, αλλά αποτελούσε ακόμα προνόμιο των λίγων και εκλεκτών της κοινωνίας, βασίλισσας της νύχτας στέφτηκε παμψηφεί η Μπιάνκα Πέρες Μορένα ντε Μασίας ή απλά Μπιάνκα Τζάγκερ. Χαρακτηρίστηκε «κατ’ επάγγελμα ερωμένη» εύπορων αντρών και εκπροσώπων της σόου μπιζ, υπήρξε για δέκα «ροκ» χρόνια σύζυγος του Μικ Τζάγκερ, ενώ πέρασε από τις αγκαλιές των Ντέιβιντ Μπάουι, Μπιορν Μποργκ, Μαξιμίλιαν Σελ, Γουόρεν Μπίτι, Μάικλ Κέιν, Ράιν Ο Νιλ.

Είχε αδυναμία στα λευκά περιστέρια, τα λευκά άλογα, τις λευκές διαφάνειες και κυρίως τις λευκές σκόνες. Ένα από τα πρώτα ιδιωτικά πάρτι που φιλοξενήθηκαν στο -εξίσου διάσημο με το Empire State Building- «Studio 54» διοργανώθηκε με αφορμή τα γενέθλιά της. Η εορτάζουσα πραγματοποίησε μία από τις θεαματικότερες εισόδους στην ιστορία της νύχτας καταφθάνοντας πάνω σε ένα λευκό άτι και συνοδευόμενη από έναν ολόγυμνο άντρα βαμμένο με… λαμέ μπογιά.

n

«Η Μπιάνκα Τζάγκερ βρίσκεται συνεχώς πίσω από τους άντρες. Της αρέσει να παίζει μαζί τους, τους ανάβει, τους δίνει το τηλέφωνό της κι έπειτα παριστάνει ότι δεν συνέβη τίποτα», έγραφε στο «Interview» ο Άντι Γουόρχολ λίγο πριν εκπνεύσουν τα seventies. Ήταν η εποχή που ο γάμος του Μικ και της Μπιάνκα είχε ξεφτίσει και οι κοινές τους εμφανίσεις ήταν ελάχιστες. Έχοντας μετατρέψει την υπερβολή και την κατάχρηση σε φιλοσοφία ζωής, η Μπιάνκα ξεσάλωνε καθημερινά μαζί με πλήθος εκκεντρικών προσωπικοτήτων στο «Στούντιο των 54 κόλπων», όπως η ίδια είχε βαφτίσει το κλαμπ.

Το «Studio» είχε τα πάντα, όπως και η Μπιάνκα: σεξ, κοκαΐνη, χρήμα, εξουσία. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη, το φαν προσφερόταν σε υπερβολικές δόσεις και οι μεταμφιέσεις της μελαχρινής καλλονής αποδείκνυαν πως είχε ανάγκη για κάτι περισσότερο από έναν χώρο όπου θα άκουγε καλή μουσική και θα χόρευε. Από τη στιγμή που διάβαινε την πόρτα του κλαμπ, η Μπιάνκα έμοιαζε να τρελαίνεται και να μην υπολογίζει κανένα νόμο, ενώ συγχρόνως φρόντιζε να μην κρίνει, για να μην κριθεί.

Το λουκέτο του «Studio 54» σήμανε το τέλος της υπερβολής και ταυτόχρονα σηματοδότησε τη μετάλλαξη της Μπιάνκα Τζάγκερ από party animal σε δυναμική ακτιβίστρια. Η Μπιάνκα αποφάσισε να αφαιρέσει οριστικά από το δέρμα της τη χρυσόσκονη και να αξιοποιήσει την ενεργητικότητα, το πάθος και τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι, για να αλλάξει τον κόσμο.

Σήμερα γράφει μαχητικά άρθρα σε εφημερίδες, μιλά πέντε γλώσσες και αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων του Τρίτου Κόσμου. Επιμένει να απορρίπτει προτάσεις εκδοτικών οίκων που της ζητούν να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες της ζωής και του γάμου της με τον Μικ Τζάγκερ, αποφεύγει συστηματικά να μιλά για το παρελθόν της και προτιμά να δίνει διαλέξεις σε σχολεία και πανεπιστήμια, για να μοιραστεί τις ειρηνιστικές και οικολογικές της ανησυχίες. Το πάρτι σχόλασε!

n

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice