kentriki.jpg
Lee Radziwill © Getty Images// Dennis Oulds
Celebrities

Πέθανε η Lee Radziwill, αδελφή της Jackie Kennedy

Θεωρήθηκε η πιο κομψή και καλοντυμένη γυναίκα που περπάτησε ποτέ στη Νέα Υόρκη

Κυνήγησε μια καριέρα ως ηθοποιός, ασχολήθηκε με την εσωτερική διακόσμηση, για να καταλήξει στο τιμόνι των δημοσίων σχέσεων του Αρμάνι. Κανένα από τα παραπάνω όμως δεν ήταν ο πραγματικός λόγος που το όνομά της έμεινε χαραγμένο στη νεότερη αμερικανική ιστορία. Η Caroline Lee Radziwill ήταν η μικρότερη αδερφή της Jackie Kennedy και θεωρήθηκε η πιο καλοντυμένη και κομψή γυναίκα που «περπάτησε» ποτέ στη Νέα Υόρκη.

gettyimages-521715777.jpg
© Getty Images// Michael Stroud

gettyimages-2669444.jpg

Η Caroline Lee Bouvier, όπως ήταν το πατρικό της, καταπιάστηκε με πολλά πριν εκμεταλλευθεί την έμφυτη γοητεία της που όχι μόνο θα τη φέρει στο επίκεντρο της αμερικάνικης κοσμικής σκηνής –υπήρξε πολύ καλή φίλη με τον Τρούμαν Καπότε– ως μια πολλά υποσχόμενη socialite, αλλά θα τη μεταμορφώσει στη γυναίκα που όρισε μια ολόκληρη εποχή μόνο με το προσωπικό της στιλ. Δεν είναι τυχαίο που το ‘80 αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις του οίκου Αρμάνι, θέση στην οποία στεριώνει διαγράφοντας μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη πορεία. Το όνομά της προστίθεται το 1996 στη λίστα του Hall of Fame ως η πιο καλοντυμένη γυναίκα της Αμερικής.

gettyimages-3137702.jpg
Η Lee Radziwill με τον Τρούμαν Καπότε © Getty Images// Harry Benson

Ακόμη κι αν η μεγαλύτερη αδερφή της δεν γινόταν Πρώτη Κυρία, ήταν το πεπρωμένο της Radziwill να ανελιχθεί κοινωνικά. Όταν η Jackie O παντρευόταν τον John F. Kennedy, η Caroline έλαμπε ήδη σαν πριγκίπισσα στη «βασιλική αυλή» της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, δεν άργησε να αποκτήσει και έναν αληθινό τίτλο αφού το 1959 παντρεύτηκε τον πολωνό πρίγκιπα Stanisław Albrecht Radziwill. Το ζευγάρι απέκτησε δυο παιδιά, πριν χωρίσουν το 1974. Η Radziwill θα παντρευτεί ξανά τον αμερικανό κινηματογραφικό παραγωγό Herbert Ross.

gettyimages-575373913.jpg
Η Lee Radziwill με την αδερφή της Jackie Kennedy © Getty Images// Ted West

Παρόλο που η Radziwill διατηρούσε μια λαμπερή δημόσια εικόνα –το 1972 είχε συνοδεύσει τους Rolling Stones στο πλευρό του Τρούμαν Καπότε σε μια από τις περιοδείες τους στην Αμερική– η ζωή της, όντας άρρηκτα συνδεδεμένη με της αδερφής της, της έδινε συχνά απογοητεύσεις. Το 2016, το Vanity Fair περιγράφει τη ζωή των δυο Bouvier ως «βαθιά αλληλένδετη».

gettyimages-109845595.jpg
Η Lee Radziwill με τον Michael Kors © Getty Images// Pascal Le Segretain

Στο βιβλίο του «The Bouviers», το 1969, ο John H. Davis έγραψε πως η «είσοδος της Jackie στον Λευκό Οίκο απλά θα διόγκωνε ένα πρόβλημα που η Lee προσπαθούσε από πάντα να διαχειριστεί. Ήταν απλά το γεγονός πως ήταν η αδερφή της Jackie. Παρόλο που και η ίδια ήταν ένας απίστευτα χαρισματικός άνθρωπος... πολλές ήταν οι φορές που επισκιάστηκε από την αδερφή της και τώρα αυτή η σκιά απειλεί να τη σβήσει τελείως».

gettyimages-118202007.jpg
H Lee Radziwill με την Bianca Brandolini D'Adda © Getty Images// Francois Durand

Η Caroline Lee Radziwill πέθανε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 85 ετών. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice