Χάρι και Μέγκαν έφτασαν στη Νότια Αφρική με τον Άρτσι (video)

Έφτασαν με αεροσκαφός της γραμμής

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Την πρώτη τους περιοδεία μαζί με τον γιο τους Άρτσι, ξεκίνησαν με αεροσκάφος της γραμμής, στη Ν. Αφρική ο δούκας κι η δούκισσα του Σάσεξ Χάρι&Μέγκαν.

Ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν και ο 'Άρτσι, το τεσσάρων μηνών αγοράκι τους, άρχισαν σήμερα στον νότο της Αφρικής την πρώτη τους επίσημη οικογενειακή επίσκεψη, μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έφθασαν το μεσημέρι στο Κέιπ Τάουν με αεροσκάφος της γραμμής, καθώς πρόσφατα αποδοκιμάστηκαν για τα ταξίδια που έκαναν με ιδιωτικό τζετ.

Κατά τη δεκαήμερη περιοδεία τους, ο Χάρι θα επισκεφθεί την Μποτσουάνα, την Ανγκόλα και το Μαλάουι, ενώ η Μέγκαν θα μείνει στη Νότια Αφρική για να παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις.

«Η οικογένειά μας πραγματοποιεί το πρώτο επίσημο ταξίδι της στην Αφρική, μια περιοχή του κόσμου που τις δύο τελευταίες δεκαετίες ήταν το δεύτερο σπίτι μου»", έγραψε ο Χάρι στον λογαριασμό του στο Instagram. «Ανυπομονώ η σύζυγός μου και ο γιος μου να ανακαλύψουν την Αφρική».

Το ζευγάρι μετέβη το μεσημέρι σε μια παραγκούπολη του Κέιπ Τάουν και παρακολούθησε ένα κοινοτικό πρόγραμμα αυτοάμυνας κοριτσιών, καθώς η Νότια Αφρική μαστίζεται από τη βία.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, χωρίς το παιδί τους, έγιναν δεκτοί με μουσική, χορούς και πανό που έγραφαν «Έχω το δικαίωμα να ζω σε ειρήνη» ή «Ενωμένοι για τα δικαιώματα των παιδιών».

Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται επίσκεψη στο μουσείο του District 6 που τιμά χιλιάδες οικογένειες που εκδιώχθηκαν βίαια την εποχή του απαρτχάιντ, από αυτή τη συνοικία που είναι δίπλα στο επιχειρηματικό κέντρο του Κέιπ Τάουν όπου είχαν πρόσβαση μόνο οι λευκοί. Από το District 6 εκδιώχθηκαν 6.000 έγχρωμοι κάτοικοι και εξορίστηκαν σε "townships", δηλαδή στα γκέτο που δημιουργούνταν περιφερειακά των μεγάλων πόλεων για έγχρωμους πολίτες την εποχή του απαρτχάιντ.

Το δυνατό σημείο της επίσκεψής τους στο Κέιπ Τάουν θα είναι η συνάντηση την Τετάρτη με τον 87χρονο νομπελίστα Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, μια από τις αδιαμφισβήτητες προσωπικότητες του αγώνα κατά του απαρτχάιντ και στενό συνεργάτη του Νέλσον Μαντέλα, του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής.

Από την Πέμπτη, ο πρίγκιπας Χάρι θα συνεχίσει μόνος την περιοδεία του στην περιοχή.

Στην Μποτσουάνα, όπου ζει το ένα τρίτο των άγριων ελεφάντων της ηπείρου, ο Χάρι θα εστιάσει σε προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Επόμενος σταθμός θα είναι η Ανγκόλα, όπου ο Χάρι θέλει να βαδίσει στα βήματα της μητέρας του Νταϊάνας και στον αγώνα της για την εξάλειψη των ναρκών κατά προσωπικού στη χώρα αυτή το 1997, μερικούς μήνες πριν από τον θάνατό της σε τροχαίο στο Παρίσι.

Ο 35χρονος πρίγκιπας θα επισκεφθεί ένα πρόγραμμα αποναρκοθέτησης στο Χουάμπο (κεντροδυτική Ανγκόλα) και ένα θεραπευτήριο όπου νοσηλεύονται θύματα των ναρκών που είναι σπαρμένες από τα 27 χρόνια του εμφυλίου πολέμου (1975-2002).

Ο Χάρι θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Μαλάουι, όπου θα επισκεφθεί προγράμματα υγείας και καταπολέμησης της λαθροθηρίας.

Το ζεύγος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις 2 Οκτωβρίου στη Νότια Αφρική με συνάντηση πρώτα με την Γκράσα Μασέλ, τη χήρα του Μαντέλα, και μετά με τον πρόεδρο Σίριλ Ραμαφόσα.

Τρεις από τις τέσσερις χώρες που θα επισκεφθεί ο Χάρι --η Νότια Αφρική, η Μποτσουάνα και το Μαλάουι-- είναι μέλη της Κοινοπολιτείας. Η Ανγκόλα, χώρα όπου τα πορτογαλικά είναι η επίσημη γλώσσα, είναι υποψήφια προς ένταξη στον οργανισμό αυτό με τις 53 χώρες μέλη που ήταν παλιά βρετανικές αποικίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice